Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Vind je ideale abonnement voor je mobiel

door Jeanet Woldring 1 reactie Leestijd: 4 minuten

Met je mobiele abonnement wil je overal goed bereik hebben en ongestoord kunnen internetten. Dat wil je natuurlijk zo goedkoop mogelijk. Elk kwartaal bepalen we wie het voordeligste sim only abonnement biedt. Benieuwd welke provider als beste uit de bus komt?

vind-je-ideale-abonnement-voor-je-mobiel-0.png

Mobiel dataverbruik sterk gestegen

We bepalen elk kwartaal wie de voordeligste provider is voor de gemiddelde gebruiker. Dat doen we aan de hand van onze RekeningScan. Volgens de cijfers van onze RekeningScan over het eerste kwartaal van 2018 verbruikt een gemiddelde beller zo’n 130 minuten, 10 sms'jes en 2 GB. Dat is aanmerkelijk meer data dan een kwartaal eerder, toen we gemiddeld 1,5 GB per maand verbruikten. Dat mobiel dataverbruik aan een spurt bezig is komt wel overeen met de landelijke trend die gesignaleerd wordt door bijvoorbeeld  de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en Telecompaper. De versnelde stijging zou vooral komen door de introductie van de 'unlimited data' abonnementen van bijvoorbeeld T-Mobile en Tele2.

Voordeligste provider voor 130 min+10 sms+2000 MB (2 GB)

Op basis van het gemiddelde belprofiel hebben we uitgezocht wat het goedkoopste mobiele abonnement is. We kijken naar de goedkoopste sim only's en abonnementen + toestel voor maand-, 1 jaar- en 2 jaar-contracten. Met behulp van onze Belwijzer zijn de beste deals uitgerekend. Hierbij wordt iedere combinatie met extra bundels doorberekend om de meest gunstige aanbieding te tonen. De Belwijzer kijkt naar alle kosten, inclusief datgene wat normaal gesproken verborgen blijft, zoals minuten die volledig in rekening worden gebracht, buitenbundeltarieven, houdbaarheid etc.

Youfone, Lebara en hollandsnieuwe het voordeligst (17-4-2018)

Voor sim only geldt dat je het goedkoopste uit bent met een tweejarig contract. Dat geldt ook voor een abonnement + telefoon, al scheelt het vaak niet eens zoveel in vergelijking met een eenjarig contract. Welke provider biedt het scherpste (sim only) abonnement op 17 april 2017?

 Duur  Sim only  Prijs  Abonnement  Prijs
 2 jaar

youfone.gif

300 min/sms met 2 GB

 € 9,12

hollandsnieuwe.gif

2500 MB/min/sms

 € 11,07
 1 maand

lebara-mobile.gif

Nationaal 5GB

 € 11,25 tele2.gif
Unlimited Bel/sms met 2GB
 € 16,25
 1 jaar

hollandsnieuwe.gif

2500 MB/min/sms

 € 12,25

hollandsnieuwe.gif

2500 MB/min/sms

 € 13,15

Een sim only voor nog geen 10 euro per maand!

Voor € 9,12 euro per maand (berekende kosten) krijg je bij Youfone een 2-jarig sim only abonnement met 300 minuten/sms en 2 GB. Voor € 11,25 (gemiddelde kosten) heb je al een maandabonnement bij Lebara. Het voordeel hiervan is dat je elke maand kunt opzeggen, mocht het je niet bevallen. Voor een sim only contract van 1 jaar ben je het voordeligst uit bij hollandsnieuwe.

Liever een voordelig abonnement + toestel?

Kies dan voor provider hollandsnieuwe. Voor een gemiddelde maandprijs van 11,07 euro krijg je 2000 MB/min/sms en 500 cadeau bij een 2-jarig abonnement. Bij hollandsnieuwe koop je ook het goedkoopste éénjarige abonnement voor gemiddeld 13,05 euro. Je krijgt hier eveneens 2000 MB of sms'jes of minuten + 500 eenheden cadeau. Bij Tele2 (en Telfort) kun je een maandcontract afsluiten in combinatie met de aanschaf van een telefoon. Bij Tele2 betaal je dan € 1 extra, bij Telfort € 2,50 extra per maand ten opzichte van het 2-jarige abonnement. Let op, als je opzegt moet je wel de eventuele openstaande kosten voor het toestel ineens betalen.
Wat je uiteindelijk per maand gaat betalen hangt af van de telefoon. Kies zelf je gewenste telefoon in de abonnementen vergelijker. 

Update 1 mei: Simpel het voordeligst. Update 8 mei: alweer voorbij...

simpel-eurokrakers1-5-2018.PNGDankzij een superscherpe actie met Eurokrakers biedt Simpel per 1 mei het goedkoopste sim only abonnement voor zowel 1 als 2 jaar. Bij deze provider krijg je 5 GB + onbeperkt bellen + 500 sms voor € 8,42 per maand voor een 1-jarig contract.  Een 2-jarig contract krijg je voor € 8,58 per maand (berekende kosten). Hoe dat kan? Voor dit abonnement betaal je het eerste halfjaar maar 1 euro per maand.

Update 8 mei: De jaarcontracten zijn per direct € 2,50 per maand duurder geworden. Daar worden wij wel een beetje simpel van...

Weten of jij teveel betaalt voor je mobiele abonnement?

Voldoe jij niet aan het profiel van een gemiddelde beller? Bel of internet je meer of juist minder per maand? Ga dan naar de Belwijzer en vul je eigen belprofiel in. Of upload je mobiele telecomfacturen met de RekeningScan. Je krijgt gratis advies voor een passend abonnement.

Geactualiseerd: woensdag 5 augustus 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (1)

Geplaatst door: Niek Olsthoorn ()

Er zijn natuurlijk al diverse vergelijkingssites.
Ben benieuwd in hoeverre jullie je kunnen onderscheiden.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie