Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Verzet tegen lagere internationale gsm-tarieven

Leestijd: 1 minuut

Een aantal belangrijke Europese toeristenlanden verzet zich hevig tegen een Brussels plan om de internationale gsm-tarieven fors te verlagen.

EU-commissaris Viviane Reding (Informatietechniek) is bepaald niet blij met het verzet, maar zet haar wetsvoorstel wel door. Dat zei ze maandag tegen telecomministers van de 25 EU-landen. Reding wil de telefoonbedrijven dwingen grensoverschrijdende gsm-gesprekken en internationale sms-jes goedkoper te maken. De tarieven zijn gemiddeld vier keer duurder dan een binnenlands gesprek.

De Zuid-Europese toeristenlanden zoals Spanje reageerden kritisch op het plan: Ze verdienen 's zomers miljarden euro's aan de mobiele bellers op hun stranden. De Britten vroegen om uitstel met minstens een jaar. Brussel wil dat de lagere tarieven in de herfst 2007 ingaan.

Nederland is wel vóór de gedwongen tariefsverlagingen. De regering vindt dat de Europese Unie zo eens een voordeeltje voor de consument kan opleveren. Wel vindt Nederland dat de telefoonbedrijven een zekere marge mogen houden.

Geactualiseerd: woensdag 3 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie