Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Verschillen tussen KPN BelVrij en InternetPlusBellen

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Per vandaag gelden nieuwe gesprekstarieven voor vaste telefonie van KPN. Ook de tarieven voor bellen via internet zijn op 1 april gewijzigd. Welk soort abonnement is nu voordeliger voor mensen die bellen met een vaste lijn? Tijd voor een vergelijking. We hebben de gesprekstarieven op een rijtje gezet.

KPN heeft verschillende abonnementen voor het bellen met de vaste telefoon, het zogeheten thuisbellen. De BelVrij abonnementen kennen drie varianten: BelVrij Altijd € 31, BelVrij Weekend € 17 en BelVrij Avond & Weekend € 23 per maand. Verder heeft de aanbieder nog BelBasis € 19,19  en BelBudget voor mensen die alleen bereikbaar willen zijn voor € 10,95 per maand.

InternetPlusBellen is de variant waarbij je thuis via internet belt. Hier kun je kiezen uit Basis, Extra en Premium waarbij je altijd of alleen in het weekend gratis kunt bellen naar vaste nummers in Nederland.

 BelVrij Tot 1 april Vanaf 1 april
Naar vaste nummers   € 0,045 /min  € 0,05 /min
Naar mobiele nummers   € 0,18 /min  € 0,175 /min

Beltarieven KPN InternetPlusBellen Tot 1 april Vanaf 1 april 
Bellen naar een vast nummer  3,5 ct/min  4 ct/min
Bellen naar een mobiel nummer 17 ct/min 16,5 ct/min
Starttarief  5 cent ct/gesprek 10 ct/gesprek
Noordwest-Europa en Noord-Amerika  5 ct/min  6 ct/min
Midden- en Zuid-Europa, Australië en Nieuw-Zeeland  10 ct/min  12 ct/min


Conclusie
De gesprekstarieven van het 'ouderwetse' thuisbellen zijn hoger dan van InternetPlusBellen. Wilt u weten welke belvorm voordeliger is voor uw specifieke belgedrag, raadpleeg dan de Tariefvergelijking vaste telefonie of de Belwijzer Internet + Bellen. Hier worden alle bijbehorende kosten meegenomen.

Geactualiseerd: donderdag 18 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.