Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Versatel met CanalDigitaal landelijke dekking live-voetbal

door Jeanet Woldring

Versatel heeft een overeenkomst gesloten met CanalDigitaal voor de verspreiding van Eredivisie voetbalwedstrijden via satelliet. Hierdoor kunnen  alle voetballiefhebbers in Nederland vanaf agustus voor twintig euro per maand live-voetbal zien. Dit is vanavond bekendgemaakt.

Het telecombedrijf zocht al een tijdje naar alternatieven om de voetbalwedstrijden uit de eredivisie bij zoveel mogelijk Nederlanders in de huiskamer te krijgen. Behalve met satellietondernemingen zou Versatel ook met kabelaars en andere telecombedrijven in onderhandeling geweest zijn. 

Versatel heeft voor 91,5 miljoen euro de rechten gekocht voor de directe uitzendingen van het eredivisievoetbal en is akkoord gegaan met een garantie de live-beelden in 90 procent van de huiskamers te brengen. Versatel bereikt via zijn breedbandverbindingen echter maar 60 procent van de Nederlandse huishoudens.  Door het akkoord met CanalDigitaal is Versatel nu in staat de dienst landelijk aan te bieden. Iedereen in Nederland kan immers televisie kijken via de satelliet, ongeacht waar men woont. CanalDigitaal is momenteel de grootste en sterkst groeiende aanbieder van digitale televisie in Nederland met meer dan 550.000 klanten die naar eigen zeggen meer dan 10.000 per maand aansluit.

Verschil Versatel voetbal via de satelliet en ADSL
De dienst via satelliet van CanalDigitaal wordt geleverd als een alternatief voor voetballiefhebbers die buiten de randstad -het ADSL2+-dekkinggebied van Versatel- wonen. Binnen het eigen dekkingsgebied kan elke wedstrijd uit de Live Eredivisievoetbal  via een 20Mb ADSL2+ bekeken worden. Versatel’s dienst via satelliet heeft andere specificaties dan Versatel’s voetbalproduct via ADSL 2+. Zo kan men met ADSL2+ wedstrijden opnemen, gemiste wedstrijden later bekijken en wedstrijden tijdelijk stopzetten.  Met Versatel voetbal via de satelliet kan de abonnee gemiddeld 4 livewedstrijden per week bekijken. Alle andere wedstrijden worden ook via satelliet uitgezonden, maar niet live. De wedstrijden worden uitgezonden over één kanaal, waardoor het niet mogelijk is om de wedstrijden die tegelijkertijd worden gespeeld uit te zenden. Vandaar dat men genoodzaakt is om een aantal wedstrijden per week op een later tijdstip te laten zien. Satellietabonnees zullen bepalen welke wedstrijden Versatel live zal uitzenden middels een stemmechanisme. Abonnees van Versatel’s voetbaldienst over ADSL2+ kunnen alle 9 wedstrijden zowel live als op aanvraag volgen.

Geen overstapproblemen
De overeenkomst tussen Versatel en CanalDigitaal maakt ook een eind aan het dilemma waarin veel voetballiefhebbers verkeren. 'Moet ik mijn huidige kabel- of ADSL-contract voortijdig opzeggen om over te stappen op Versatel ADSL2+ om straks live-voetbal te kunnen zien? En voor welke kosten en overstapproblemen kom ik dan te staan?' Deze vragen werden vaak gesteld en lijken nu voor veel voetbalfanaten te zijn opgelost.

Kosten
De prijs van voetbalverslaggeving via Versatel’s satellietaanbod is €19,95 per maand. Live Eredivisie via ADSL2+ kost het dubbele: €39,95 per maand. Daar krijgt men dan ook een supersnelle ADSL verbinding van 20 MB bij. De satellietdienst kan vanaf woensdag 15 juni worden besteld.

Gepubliceerd: dinsdag 14 juni 2005

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur
Jeanet Woldring is als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en de eindredactie van de nieuws- en persberichten op Gaslicht.com. Jeanet is gespecialiseerd in alle energiediensten en energieproducten die op Gaslicht.com vergeleken worden, zowel voor de zakelijke als consumentenmarkt. Daarnaast is Jeanet al 20 jaar werkzaam in de energiebranche en heeft daardoor brede kennis opgedaan over de wereld van energie. Volg Jeanet op: <a href="https://www.linkedin.com/in/jeanet-droper-18b11461/">Linkedin</a>
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie