Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Nieuwe iPhone SE 2020 betaalbaar toestel

door Margot Meendering Leestijd: 2 minuten

Het is alweer vier jaar geleden dat de iPhone SE uitkwam. Vanaf 24 april 2020 is de nieuwe versie van de iPhone SE verkrijgbaar: de goedkoopste iPhone van Apple. Wat zijn de grootste verschillen met de vorige SE én met de nieuwste iPhone 11? 

Designse2.jpg

De iPhone SE 2020 heeft hetzelfde ontwerp als de iPhone 8. Het 4,7 inch scherm is groter dan dat van de SE 2016 maar compacter dan dat van de iPhone 11. De iPhone SE 2020 heeft een glazen achterkant en verkrijgbaar in zwart, wit en rood. Hij is geschikt voor draadloos opladen met iedere Qi- oplader.

Verbeterde camera

Een verschil met de iPhone 11 is de camera. De iPhone SE 2020 heeft een enkele 12 megapixel camera. De iPhone 11 en 11 Pro hebben een twee- en driedubbele camera. Wel is de camera van de iPhone SE 2020 verbeterd: je kunt portretfoto’s maken met scherptediepte effecten. De selfiecamera van 7 megapixel laat je scherpe portretfoto’s maken.

Krachtige chip

De iPhone SE is uitgerust met de krachtige A13 Bionic- chip, die ook te vinden is in de iPhone 11 en 11 Pro. Hierdoor starten apps zonder wachttijd op en kun je games spelen zonder minutenlange laadtijden. De chip is 2,4x sneller dan die van de eerste SE. Het toestel heeft minimaal 64 GB opslaggeheugen. Je kunt ook kiezen voor 128 of 256 GB opslagruimte. 

Geen Face ID en 5G

In tegenstelling tot de iPhone 11 beschikt de iPhone SE niet over Face ID. Je kunt het toestel dus alleen ontgrendelen met je vingerafdruk of pincode. Verder is het toestel niet geschikt voor 5G-netwerken. Dit geldt overigens voor alle toestellen van Apple. Is dat erg? Door de coronacrisis zou 5G wel eens kunnen opschuiven naar volgend jaar. 

Goedkoopste iPhone

De iPhone SE 2020 is verkrijgbaar vanaf € 489. Voor dat bedrag krijg je de uitvoering met 64 GB opslagruimte. Wat opvalt is dat de prijs van de iPhone SE een stuk lager ligt dan die van de iPhone 11. Een mooi instapmodel dus! 

Conclusie

De nieuwe iPhone SE 2020 is een grote stap voorwaarts in vergelijking met de SE uit 2016. Het compacte toestel heeft dezelfde snelle processor als de iPhone 11 en kan zware apps draaien. Een nadeel is de enkele camera achterop. Volgens ons een toestel voor mensen die niet het allernieuwste hoeven, maar gewoon een goede iPhone voor een redelijke prijs.

Geactualiseerd: zaterdag 25 april 2020

Margot Meendering
Margot Meendering Online content marketeer

Margot was tot juni 2022 werkzaam als Online productspecialist Telecom bij Internetten.nl. Door het verwerken van de producten en diensten in onze vergelijkingen is Margot snel telecom expert geworden. Daarnaast heeft ze ervaring opgedaan in het ondersteunen van onze klanten via de klantenservice. Ze weet hierdoor veel van vaste en mobiele telecom zaken. Vandaar dat je haar naam nog kunt tegenkomen bij telecom gerelateerde artikelen en nieuwsberichten.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie