Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuwe iPhone SE 2020 betaalbaar toestel

door Margot Meendering

Het is alweer vier jaar geleden dat de iPhone SE uitkwam. Vanaf 24 april 2020 is de nieuwe versie van de iPhone SE verkrijgbaar: de goedkoopste iPhone van Apple. Wat zijn de grootste verschillen met de vorige SE én met de nieuwste iPhone 11? 

Designse2.jpg

De iPhone SE 2020 heeft hetzelfde ontwerp als de iPhone 8. Het 4,7 inch scherm is groter dan dat van de SE 2016 maar compacter dan dat van de iPhone 11. De iPhone SE 2020 heeft een glazen achterkant en verkrijgbaar in zwart, wit en rood. Hij is geschikt voor draadloos opladen met iedere Qi- oplader.

Verbeterde camera

Een verschil met de iPhone 11 is de camera. De iPhone SE 2020 heeft een enkele 12 megapixel camera. De iPhone 11 en 11 Pro hebben een twee- en driedubbele camera. Wel is de camera van de iPhone SE 2020 verbeterd: je kunt portretfoto’s maken met scherptediepte effecten. De selfiecamera van 7 megapixel laat je scherpe portretfoto’s maken.

Krachtige chip

De iPhone SE is uitgerust met de krachtige A13 Bionic- chip, die ook te vinden is in de iPhone 11 en 11 Pro. Hierdoor starten apps zonder wachttijd op en kun je games spelen zonder minutenlange laadtijden. De chip is 2,4x sneller dan die van de eerste SE. Het toestel heeft minimaal 64 GB opslaggeheugen. Je kunt ook kiezen voor 128 of 256 GB opslagruimte. 

Geen Face ID en 5G

In tegenstelling tot de iPhone 11 beschikt de iPhone SE niet over Face ID. Je kunt het toestel dus alleen ontgrendelen met je vingerafdruk of pincode. Verder is het toestel niet geschikt voor 5G-netwerken. Dit geldt overigens voor alle toestellen van Apple. Is dat erg? Door de coronacrisis zou 5G wel eens kunnen opschuiven naar volgend jaar. 

Goedkoopste iPhone

De iPhone SE 2020 is verkrijgbaar vanaf € 489. Voor dat bedrag krijg je de uitvoering met 64 GB opslagruimte. Wat opvalt is dat de prijs van de iPhone SE een stuk lager ligt dan die van de iPhone 11. Een mooi instapmodel dus! 

Conclusie

De nieuwe iPhone SE 2020 is een grote stap voorwaarts in vergelijking met de SE uit 2016. Het compacte toestel heeft dezelfde snelle processor als de iPhone 11 en kan zware apps draaien. Een nadeel is de enkele camera achterop. Volgens ons een toestel voor mensen die niet het allernieuwste hoeven, maar gewoon een goede iPhone voor een redelijke prijs.

Margot Meendering

Online content marketeer
Margot Meendering
Ik ben Margot, sinds juni 2019 werkzaam als online content marketeer bij de Bencom Group. Ik schrijf graag over nieuwe ontwikkelingen in de telecom branche. Mijn naam kom je tegen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Navigatie