Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Verkoop beltegoed KPN in winkels stopgezet

Leestijd: 1 minuut

Sinds maandag is de verkoop van beltegoedkaarten van KPN en Hi in meer dan 5000 winkels stopgezet. Alphyra, een van  de leidende distributeurs van de kaarten, ligt in de clinch met KPN over de betalingsvoorwaarden.

De kaarten worden nu niet meer verkocht in supermarktketens als Konmar, C1000, Hoogvliet, Jumbo en Spar, maar ook voor Primera, Totaal Gemak, T for Telecom, Tell me, Expert en Bruna geldt hetzelfde. Alphyra verwacht dat meer winkels zullen volgen.

Volgens Alphyra heeft KPN "eenzijdig" de betalingsvoorwaarden gewijzigd, waardoor de marges te klein zijn geworden. "Het is onbegrijpelijk dat KPN zo met zijn partners omgaat", zegt de directeur van Alphyra. Volgens hem zijn andere distributeurs al in een faillissement gedwongen dankzij KPN.

Het telecomconcern herkent zich niet in de beschuldiging van Alphyra, zo staat op Nu.nl te lezen. 'KPN levert Alphyra op krediet en krijgt achteraf betaald. De distributeur heeft zelf gevraagd om een verhoging van het krediet, maar daar voelde KPN gezien een aantal faillissementen in de branche niets voor. Het concern wil onder de huidige betalingsvoorwaarden verder met Alphyra.'

KPN- en Hi-prepaidklanten kunnen hun tegoed nog wel opwaarderen bij onder meer Primafoon, Belcompany en benzinestations.

Zie ook: Prepaid beltegoed met uitleg over opwaardeermogelijkheden

Geactualiseerd: vrijdag 19 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie