Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Verdubbeling dataverbruik KPN-abonnees

door Anniek Kruijer Leestijd: 2 minuten

Het dataverbruik van KPN-abonnees is het afgelopen jaar ruim verdubbeld. In het tweede kwartaal van 2015 zijn er 70.000 nieuwe abonnees bijgekomen. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers. Mobiele internetters zijn maandelijks ruim twee keer zoveel data gaan verstoken. Vorig jaar was dit nog 354 MB, nu ligt het verbruik op 795 MB. De gemiddelde 4G downloadsnelheid is eveneens sterk gestegen, naar 36 Mbps.Stijging klanten door landelijke 4G-dekking

Volgens de aanbieder blijft dataverbruik toenemen vanwege de enorme groei van
streamingdiensten. Ook de landelijke dekking van 4G speelt een rol. Het aantal gebruikers van 4G lag een jaar geleden nog op 845.000 en is gestegen naar 2,14 miljoen in dezelfde periode dit jaar. Ook werden de databundels begin dit jaar vergroot tot 10 GB. De telecomoperator wilde hiermee inspelen op de komst van 4G. Met dit supersnelle netwerk verbruik je meer MB’s dan met het 3G-netwerk. Wanneer je een grotere databundel hebt, kun je toch gebruik blijven maken van 4G en wordt de snelheid niet teruggeschroefd. KPN-klanten (zonder de klanten van dochters Telfort en Simyo)  gebruiken maandelijks gemiddeld boven de 1,1 GB data. Gebruikers van het KPN-netwerk zitten op een gemiddelde van 795 MB per maand, dit lag vorig jaar op 354 MB.

Gemiddelde downloadsnelheid 36 Mbps

KPN bleef ook investeren in de capaciteit en snelheid van het mobiele netwerk. Hierdoor is de gemiddelde 4G downloadsnelheid van het mobiele netwerk sterk gestegen, naar 36 Mbps (20Mbps eind kw2 2014), terwijl het 4G datavolume meer dan verviervoudigde vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Volgens KPN zijn Hi-klanten in het tweede kwartaal met succes naar het KPN merk gemigreerd waardoor de rebranding van het merk Hi, dat verder gaat onder de naam KPN, is afgerond.

KPN Compleet

Het aantal abonnees met zowel een mobiel- als triple-play abonnement, ook wel quadplay-abonnees genoemd, steeg ook behoorlijk van 273.000 naar 468.000. Klanten kunnen met KPN Compleet mobiel combineren met producten voor thuis. Hoe meer je hebt, hoe meer je krijgt. Zo kun je onder andere onderling gratis bellen en MB’s delen en krijg je een verdubbeling van data.
 

Geactualiseerd: donderdag 11 juni 2020

Anniek Kruijer
Anniek Kruijer Content marketeer

Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.