Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vast nummer voor Orange mobiel

Orange introduceert als eerste operator in Nederland  een vast nummer voor de mobiele telefoon. 

Voor wie geen vaste telefoonlijn wil, maar voor familie en vrienden wel voordelig bereikbaar wil zijn, biedt Orange nu een vast nummer voor de mobiele telefoon. Zowel thuis als onderweg zijn Orange klanten op het vaste nummer te bereiken. Het vaste nummer, een locatiegebonden netnummer dat wordt bepaald op basis van postcode, wordt gratis toegekend aan nieuwe en bestaande Unique klanten met een voordeelbundel.

Wat is Unique?
Sinds 2006 biedt Orange met Unique het gemak van één telefoon waarmee zowel thuis als onderweg voordelig gebeld kan worden. Dat betekent onderweg mobiel bellen tegen het mobiele tarief en thuis tegen het thuistarief. Met de huidige introductie van het vaste nummer voor de mobiel kunnen familie en vrienden de gebruiker van Unique nu ook tegen het voordelige vaste tarief bereiken.

Wanneer familie of vrienden naar het vaste nummer van de Unique klant bellen en deze is thuis, dan gaat zijn mobiele telefoon over en kan hij het gesprek aannemen. Als hij onderweg is, wordt degene die naar het vaste nummer belt direct doorgeschakeld naar zijn voicemail. De gebruiker van Unique ontvangt een sms-bericht dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. Hij kan dan zelf beslissen of hij op dat moment terugbelt.

Wat heeft u nodig?
Om gebruik te maken van Unique heeft men niet alleen een Orange mobiel abonnement nodig, maar ook ADSL Family met draadloze Livebox en een telefoon die geschikt is voor Unique. De keuze van telefoons is nog gering: de Samsung P200 of de Motorola A910. Deze beide toestellen zijn gratis bij een 2 jarig Orange € 20 abonnement. Ook de Nokia 6086 schijnt geschikt te zijn voor Unique, maar deze is vooralsnog niet gekoppeld aan een abonnement in de Orange shop.

Wat kost het?
U kunt voor zo'n 42 euro per maand gebruik maken van Unique van Orange. U heeft dan een Orange mobiel abonnement (vanaf € 15 per maand), een gratis telefoon geschikt voor Unique (bij een Orange € 20 of hoger abonnement, 2 jaar) en Orange ADSL Family, inclusief de Livebox met draadloos modem (vanaf € 26,90 per maand).

Volgens Orange is het vanaf juli 2007 mogelijk om uw bestaande vaste nummer van andere providers naar Unique mee te nemen. En vanaf eind 2007 kunnen bestaande Orange klanten vaste nummers meenemen. Als u een ADSL-verbinding heeft op uw huidige telefoonlijn dan is het niet in alle gevallen mogelijk om uw nummer mee te nemen naar Unique. Controleer daarom bij uw provider eerst of uw ADSL behouden blijft zonder KPN telefoonabonnement. 

Zie ook: Belwijzer Mobiel en Totaalwijzer voor Internet + Bellen + Digitale TV

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie