Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Vanuit buitenland bellen met gsm goedkoper

Leestijd: 2 minuten

De Europese Comissie wil de tarieven voor het bellen vanuit het buitenland reguleren. De zogeheten roamingtarieven verschillen nu absurd veel. Een gesprekje in het ene land kan daardoor vele euro's duurder uitvallen dan in het andere land.

Volgende week dinsdag zal de Commissie een voorstel presenteren om bellen vanuit het buitenland goedkoper te maken. Een nieuw Europees reglement moet in 2007 de basis worden voor internationale mobiele tarieven.

"Consumenten moet niet gestraft worden wanneer ze de grens over gaan", stelt Viviane Reding, Eurocommissaris voor Information Society and Media. "De enige manier om in Europa te bepalen of je de grens bent over gegaan, is door te kijken op je mobiele telefoon", zegt een woordvoerder van Reding. Dit terwijl de fysieke grenzen in Europa allang zijn vervallen.

Eerder heeft de Commissie al een website gelanceerd waar consumenten de verschillende tarieven kunnen vergelijken. Doel van de site is om Europese burgers meer inzicht te geven in de verschillende tarieven die zij moeten betalen als ze mobiel vanuit het buitenland bellen. Helaas is de website alleen in het Engels en niet volledig.

Wie alle tarieven van alle landen wil vergelijken, kijkt op Vakantiebellen.com met nuttige beltips.

Lees ook: Vergelijkingssite EU met tarieven buitenland

Geactualiseerd: dinsdag 28 maart 2006
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie