Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vanavond in Radar: GSM`s afluisterbaar

Sommige moderne mobiele telefoons kunnen heel gemakkelijk afgeluisterd worden. Bovendien kan iemand inbreken in uw toestel en op uw kosten bellen naar bijvoorbeeld dure 0900 nummers. Dit beweert Tros Radar. Hoe het in zijn werk gaat en wat er aan te doen is, zendt Radar maandagavond uit om 20.25 uur op Ned 2.

Bovendien wordt er bij Tweede Kamerleden getest of men in Den Haag ook van deze populaire toestellen gebruik maakt. Of bij de oude of nieuwe mobiele nummers getest wordt, is niet bekend. In ieder geval is het oude nummer van Minister-president Balkenende onbruikbaar sinds het afgelopen weekeinde op internet verscheen! Dit liet de Rijksvoorlichtingsdienst vandaag weten.

De beheerders van de internetpagina berryenberrie.nl , twee studenten uit Nijmegen, publiceerden een adreslijst met de gegevens van alle Tweede-Kamerleden. Een onbekende internetter reageerde daarop door onder meer het mobiele nummer van Balkenende en dat van burgemeester Job Cohen van Amsterdam te plaatsen. Tegen de eigenaar van de internetpagina waarop het nummer werd achtergelaten, kan de RVD niets beginnen, aldus een woordvoerder. Overigens is de internetpagina  tijdelijk offline wegens een hoog bezoekersaantal.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie