Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Vanaf 15 juni bellen, sms’en en internetten binnen EU voor thuistarief

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Vanaf 15 juni wordt bellen, sms’en en internetten met je mobiele telefoon vanuit een ander EU-land veel goedkoper. Je betaalt daar dan hetzelfde tarief als in Nederland.

Vanaf je vakantieadres kun je dus gewoon naar Nederland of andere EU-landen bellen tegen dezelfde kosten als je in Nederland gewend bent. Dat geldt ook voor sms’en en mobiel internetten met je telefoon. Kortom: ‘Roam like at home’. De nieuwe regel geldt zowel voor mobiele abonnementen als voor prepaidkaarten.

Bellen van Nederland naar ander EU-land blijft even duur

Bel je vanuit Nederland naar een ander EU-land? Daarvoor geldt de nieuwe regel dus niet. Je telecomprovider mag je daarvoor nog steeds hogere kosten berekenen.

Niet EU-landen

Niet EU-landen Noorwegen, IJsland en Liechtenstein gaan waarschijnlijk ook meedoen met de nieuwe regel, stelt ConsuWijzer. Maar per wanneer staat nog niet vast.

Uitzonderingen

Gebruik je in een ander EU-land duidelijk meer mobiele data en belminuten dan je normaalgesproken in Nederland doet? Dan mag je telecomprovider een toeslag rekenen. Dit om te voorkomen dat mensen misbruik maken van de nieuwe regel.

Onbeperkt data-abonnement?

Heb jij een goedkoop data-abonnement of een onbeperkt data-abonnement? Dan geldt een maximum aan de hoeveelheid data die je voor je Nederlandse tarief in een ander EU-land mag verbruiken. De regel is: voor elke 7,70 euro die jij voor je abonnement betaalt mag je maximaal 2 Gigabyte aan data verbruiken in een ander EU-land. Verbruik je meer? Dan mag jouw provider een toeslag rekenen.

Bron: ConsuWijzer

Geactualiseerd: woensdag 6 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.