Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Vanaf 1 maart 12-cijferige telefoonnummers

door Jeanet Woldring

Per 1 maart krijgen alle zogenoemde machine-to-machine abonnementen een 0970-nummer in plaats van een 06-nummer. De reden hiervoor is nummerschaarste. KPN is naar eigen zeggen de eerste provider die er klaar voor is.

Nieuw nummer
Machine-to-machine, ook wel M2M genoemd, maakt het mogelijk om via het mobiele netwerk op afstand apparaten te activeren, uit te lezen en aan te sturen.  M2M wordt steeds populairder en hierdoor zal de bestaande reeks 06 nummers niet voldoende zijn om aan de vraag te kunnen voldoen. 

Energiebedrijven maken er bijvoorbeeld gebruik van om meterstanden op te nemen. Maar ook in de zorg komen steeds meer toepassingen. Ook zijn er al auto's op de markt waarvan via M2M op afstand de verwarming kan worden aangezet. In dit filmpje wordt uitgelegd wat KPN doet met machine-to-machine.

Nummerplan
In 2011 heeft de Opta hiervoor al het nummerplan telefoon- en ISDN-diensten gewijzigd. Deze wijzigingen gaan in per 1 maart 2013. Consumenten krijgen voorlopig nog niet te maken met 0970-nummers.

Gepubliceerd: vrijdag 25 januari 2013

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie