Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vakantiebundels bij KPN en Hi

9 reacties

Wie in het buitenland op vakantie gaat en z’n mobieltje meeneemt, doet er goed aan een vakantiebundel af te sluiten. Althans: dat willen de mobiele telefoonbedrijven ons laten geloven. Ook dit jaar probeert KPN de zomer voor vakantiegangers weer extra zonnig te maken door vakantiebundels aan te bieden. Voor een tientje lekker voordelig naar Nederland bellen of voor vijf euro goedkoop sms'en, vanuit elke Europese vakantiebestemming. Hoe voordelig is zo'n vakantiebundel nou eigenlijk?

Vara's Kassa besteedde eind april al aandacht aan vakantiebundels. In de uitzending was Ben Woldring van Bellen.com en Vakantiebellen.com te gast om precies uit te leggen hoe zo'n bundel in elkaar steekt. Wanneer loont het en waar moet je op letten wanneer je een vakantiebundel aanschaft? Alleen de vakantiebundels van Hi en KPN pakten voordelig uit, zo bleek uit het voorbeeld van Kassa. Volgens Ben maak je sowieso 10 euro aan kosten, omdat de vakantiebelbundel rond de 10 euro kost. Als je niet alle belminuten uit de bundel verbelt, ben je niet goedkoper uit met een vakantiebundel.

Ken je belgedrag!
Houd er dus rekening mee hoeveel je  belt in het buitenland, wanneer je een vakantiebundel overweegt. Bij KPN moet je opletten dat de kosten voor gebeld worden ook uit diezelfde vakantiebundel verdwijnen. Dus gaat je bundel niet alleen op aan je eigen telefoontjes, maar ook aan die van gebeld worden door een ander persoon.

Wat houdt de KPN Vakantiebundel in? 

Met zo'n bundel bel je een half uur vanaf je vakantiebestemming in alle EU landen voor tien euro per maand. Als je belt, betaal je 33 ct in plaats van 58 ct. Maar als je gebeld wordt, betaal je ook 33 cent in plaats van 29 cent!  De vakantiebundel kun je elke maand opzeggen en is alleen beschikbaar voor  klanten met een KPN abonnement vanaf 1 juli 2008. Aan- en afmelden doe je door te bellen naar 1330, de gratis buitenlandlijn van KPN. Of sms “Vakantie aan” naar 1266. Afmelden kan door “Vakantie uit” te sms-en naar 1266. Let op: vergeet dat afmelden niet, want de bundel wordt automatisch maandelijks verlengd, zo staat in de 'kleine lettertjes'! Wat daar nog meer in staat, lees je hieronder:
 
- de eerste minuut wordt altijd volledig betaald.
- je kunt slechts één KPN Vakantiebundel per maand afnemen.
- als de bundel op is, gelden de normale tarieven. 
- het tegoed is niet mee te nemen naar de volgende maand.
- uit de bundel kan niet worden gesms't.
- er vindt geen teruggave plaats van van niet-verbruikte minuten en geld.

Wat houdt de Hi Vakantie Sms-bundel en Hi Vakantie-bundel in?
Met de Hi Vakantie SMS-bundel van € 5 per maand verstuur je 20 sms’jes. Dat betekent dus 25 cent per sms. Dit is ruim 50 procent voordeliger dan normaal. Prepaidklanten zijn veel duurder uit.  Zij betalen de lieve som van 75 cent per tekstbericht. Deze klanten kunnen overigens geen Vakantie Sms-bundel afsluiten. Het tegoed is ook hier 1 maand houdbaar en wat aan het eind van de maand over is, komt te vervallen. Geldig voor sms’jes vanuit alle landen behalve Nederland. Maximaal 1 Vakantie Sms-bundel per aansluiting. 
 
De Hi Vakantie-bundel kost €9,95 per maand en geeft recht op het versturen van 30 sms’jes, of 30 minuten bellen, of 60 minuten gebeld worden, of elke combinatie hiervan. De belangrijkste voorwaarden: het aanbod geldt ook hier niet voor prepaidklanten. Geldig naar alle nummers in de Europese Unie, ongeacht land en netwerk, met uitzondering van 0900- en andere servicenummers. Je sluit de Vakantie-bundel af bovenop je Hi Abonnement. En je kunt de belbundel afsluiten naast je Sms-bundel.
 
Voor beide Hi bundels geldt dat ze lopen van de eerste tot de laatste dag van de maand.  Ze worden elke maand automatisch verlengd tot wederopzegging. Deze gaat in op de eerste dag van de eerstvolgende maand na de opzegging. Opzeggen kan met een telefoontje naar 1330 of 1200. Als je bundel op is, ga je het reguliere tarief betalen. Niet vergeten op te zeggen dus!

Zie ook:
Vakantiebundels voordelig of juist niet?

Reacties (9)

Geplaatst door: romana ()

Ik had dus ook een nieuw mobieltje gekocht, en toen toetse ik ook wat in toen had ik ook een vakantiebundel terwijl ik dat niet eens wilde maar er ging wel 10 euro opeens vanaf:S.
En inderdaaf 1330 bellen helpt ook niets.
NU HEB IK HET DUS GEVONDEN, kijk hieronder.

Toets *105*009# en druk op de beltoets. Je krijgt een bericht ter bevestiging van je afmelding. Je kunt nog tot het eind van de maand gebruik maken van het resterende bundeltegoed.

Geplaatst door: Natalie ()

:?:?:?:?:?:?:? als iemand enige idee heeft hoe kan het stoppen. Mail dan even a.u.b

Geplaatst door: Natalie ()

ik zit vans eem de vakantie bundel en kan het niet opzeggen. ook bellen naar 1330 heeft geen zin . het staat hier dat ik via bellen naar 1330 kan ik me afmelden. maar bellen naar 1330 geeft helemaal andere informatie. De belangrijke vraag is .......hoe moet ik me afmelden??????? kan iemand me a.u.b mij helpen

Geplaatst door: C.v.d. Bliek ()

Wat moet ik doen om mijn abonement op vakantiebundel op tezeggen

Geplaatst door: marc ()

ik word hier helemaal gek van heb het zefde probleem als iedereen, zit nu vast aan een abonoment wat 10euro kost en veelte duur is voor thuis 30cent voor 1 smsje. IK WIL DIT NU STOPPEN! anders gaat ook mijn simkaart eruit!

Geplaatst door: Linda ()

Ik heb me gisteren perongeluk geregistreerd op kpn vakantiebundel terwijl ik dat niet wilde. Ineens was ik 10 euro kwijt..Maargoed. Ik ben nu bang dat ik aan een abbonement vast zit. Kan dat?

Geplaatst door: m mierlo ()

heb in de vakantie een mij onbekend e vakantiebundel gekocht via mailing in het buitenland zou deze graag ongedaan maken ,maar kan nergens terecht of ik betaal al mijn geld van de kaart op aan verkeerde nummers te bellen bij deze wil ik graag opzeggen .
mijn nr. is 06*** anders gaat er mijn kaart uit ,
dank u
aanmelden is simpeler als afmelden ,doe hier a,u.b. wat aan

Opmerking van de redactie op 03-08-2009
Het ligt er even aan welk abonnement u hebt en welke bundel u heeft afgesloten. Gaat het om de KPN OpReis bundel? Die kunt u uitzetten door `EU UIT` te sms`en naar 1266, u kunt ook bellen met 1200. Voor afmelden bij Hi geldt: Bel gratis 1330 of sms évakantie uité naar 1266 of évaksms [spatie] uit` naar 1266.
Geplaatst door: Ruud ()

Ben onlangs ingegaan op het aanbod via sms van de vakantiebundel KPN-prepaid.
Hoewel volgens eigen info van KPN vermeld staat dat "als voordeel" de bundel automatisch stopt, dus geen zorgen over het afmelden van de bundel.
In de praktijk blijkt dit onwaarheid te zijn.
Telkens werd automatisch weer een bedrag van € 10,- afgeboekt.
Telkens, in totaal 3x gebeld met de Klantenservice dat ik geen prijs meer stelde op de bundels.
De laatste maal werd mij wederom verteld dat na controle de bundels eraf waren gehaald.
Wat schetst mijn verbazing, op 1/9 weer ongevraagd €10,- ingepikt.
Een koude douche voor KPN, men zij gewaarschuwd voor dit soort listige kunstgrepen, riekt naar regelrechte diefstal.
Ik heb het nu wel gehad met ze, gooi gewoon m,n KPN simkaart eruit !
Ben ook van plan mijn ander vast abonnement op te zeggen.:?

Geplaatst door: Erik ()

Ik heb zojuist bij KPN HI SMS Sim Only 20 vakantiesmsjes voor 5 euro `gekocht`. Het scheelt toch wel wat geld sinds ik naar Costa Rica ga, en het is 50% voordeliger. Maar goed, daar ga ik het verder toch niet mee redden sinds ik er 6 weken zit en iedere dag wil sms`en...

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie