Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Vakantiebundel Vodafone populair

door Jeanet Woldring

Vakantiebundels van Vodafone zijn erg populair. Het aantal klanten dat een vakantiebundel voor het buitenland afsluit is verviervoudigd. Ook het gemiddelde dataverbruik onder de eerste zomerse vakantiegangers van dit jaar verdubbelde in vergelijking met een jaar eerder. Dit blijkt uit onderzoek van Vodafone naar het gebruik van mobiele telefonie en internet in het buitenland.

Smartphone vervangt reisgids
Volgens het onderzoek zet één op de twee reizigers op vakantie dagelijks zijn smartphone aan. Bellen en sms’en zijn nog steeds de belangrijkste redenen, maar de populariteit van mobiel internet op de reisbestemming groeit snel. Niet alleen voor het versturen van e-mails of het lezen van nieuws, maar ook voor het gebruik van social media, navigeren en online bankieren. 

Meer dan de helft vindt 35 MB per dag daarvoor voldoende. Voordelige bundels zoals Alles-in-1 op Reis kennen dan ook een stijgende populariteit. In de maand juni alleen al activeerden 273 duizend mensen deze vakantiebundel; vier keer zoveel als in dezelfde maand een jaar eerder. De verwachting is dat dit aantal de zomermaanden verder op zal lopen.

 
Alles-in-1 op Reis
Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat het gevoel van gebrek aan controle over de telefoonrekening nog een grote drempel is om de mobiel in het buitenland te gebruiken. Daarom introduceerde Vodafone vorig jaar de Alles-in-1 op Reis-bundel. Voor 2 euro per dag kunnen klanten dagelijks 20 minuten bellen, 20 minuten gebeld worden, 20 sms’jes versturen én voor 35 MB mobiel internetten. Klanten betalen alleen als ze de bundel gebruiken. Naast het gemak van een vast bedrag per dag, laat de MyVodafone-app sinds kort ook het actuele dataverbruik in het buitenland zien. Daarnaast beschermt Vodafone klanten tegen hoge kosten in het buitenland  door hen bij 80% en 100% van de databundel te waarschuwen met een sms-bericht.
 
Over het onderzoek
Vodafone heeft het onderzoek laten uitvoeren onder 5833 klanten door onderzoeksbureau Direct Research. Deze klanten hebben in de afgelopen 12 maanden minimaal één keer gebruikgemaakt van hun smartphone in het buitenland. In het onderzoek zijn zowel mensen met een abonnement als met een prepaid-simkaart benaderd.

Gepubliceerd: woensdag 24 juli 2013

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie