Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Vakantiebellen moet goedkoper

Korte metten maken met de absurd hoge tarieven voor mobiel bellen in het buitenland. De tarieven in Europa moeten hetzelfde worden als de tarieven voor het mobiel bellen binnen Nederland. Dat stelt een kamermeerderheid van de PvdA en CDA, zo staat vandaag in de Telegraaf

Politici vinden dat de buitenlandse tarieven momenteel de spuigaten uitlopen. Minister Brinkhorst moet hierover bij zijn collega-ministers in de Europese Unie aan de bel trekken.  "Vodafone vraagt bijvoorbeeld een euro voor elk buitenlands gesprek en daar bovenop komen nog eens het Nederlandse tarief. Als je dus even over de grens in België belt, ben je al een kapitaal kwijt en dat is niet uit te leggen", aldus Kamerlid Martijn van Dam.

Dat het wél en anders uitgelegd kan worden, bewijzen landelijke dagbladartikelen in juni:

Telegraaf, 17 juni 2005: Met GSM op vakantie
"Vodafone behoort momenteel tot de goedkoopste aanbieders bij het bellen op vakantie. Bij gesprekken vanaf 1,5 minuut wordt het aantrekkelijk met Vodafone Passport te bellen."

Algemeen Dagblad, 15 juni 2005: Goedkoper bellen onder de zon
"(...) Vodafone breekt hiermee door een nieuw en helder tarievensysteem, dat voor de klant ook nog eens goedkoper kan uitvallen."

Volkskrant, 28 juni 2005: Mobiel bellen in buitenland minder complex
"Vodafone neemt voorsprong op het gebied van transparantie (...)."

De PvdA vreest dat veel Nederlanders straks na een buitenlandse vakantie van een koude kermis thuiskomen. ,,Dan komt pas de rekening binnen van het bellen op de camping en zien ze dat ze voor vier of vijf euro per minuut hebben gebeld."

Dat moet dan wel een camping op 'Ver-Verweggistan' zijn, want op Vakantiebellen.com is nog geen handjevol landen te vinden met tarieven van vier of vijf euro per minuut... Wel is het natuurlijk uitkijken geblazen hoe, waar en wanneer je je mobieltje gebruikt tijdens de vakantie.

Check daarom de checklist op Vakantiebellen.com om er ondermeer achter te komen dat u beter kunt sms-en dan bellen in het buitenland. En bovenal: voor vertrek voicemail uitschakelen!

Gepubliceerd: maandag 11 juli 2005

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie