Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

UPC verlaagt tarieven voor bellen naar mobiel

Op 1 januari 2005 verlaagt UPC Nederland haar gesprekstarieven voor bellen naar mobiel. De tarieven dalen tot veertien procent. Bellen van vast naar mobiel kan dan al vanaf 17,5 eurocent per minuut. Hiermee blijft UPC goedkoper dan KPN Belbasis. 

Algemeen directeur Diederik Karsten: 'UPC zorgt ervoor dat consumenten waar voor hun geld krijgen. We bieden een telefonieproduct met voordelige gesprekstarieven. De prijs van ons basisabonnement is bovendien bijna vijftig procent lager dan dat van KPN BelBasis.' (Ter vergelijking: het digitale basisabonnement* van UPC kost maandelijks €9,95 terwijl men voor KPN Belbasis €18,16 betaalt) 

UPC hanteert de volgende tarieven in eurocenten per minuut voor bellen van een vaste  telefoon naar de verschillende mobiele operators:

piek   dal  weekend
 naar KPN  18,5  18  17,5
 naar Vodafone  18,5  18  17,5
 naar T-mobile, Orange, Telfort, Tele2 Mobiel   20  20  19,5

KPN, die de tarieven voor het bellen naar mobiel per 1 december al verlaagd heeft, is gemiddeld genomen zo'n halve eurocent per minuut duurder dan UPC. 

Dit is de tweede prijsverlaging sinds het overleg in 2003 van de mobiele operators met telecomtoezichthouder OPTA en mededingingsautoriteit NMa, waarbij is afgesproken dat de operators in drie jaar tijd hun hoge afwikkeltarieven zullen verlagen.

* UPC is de eerste telecomaanbieder in Nederland die grootschalig goedkope digitale telefonie via VoIP-technologie aanbiedt via haar eigen breedband IP-netwerk. Een basisabonnement digitale telefonie kost €9,95 euro per maand. Voor €14,95 euro kan men 's avonds, 's nachts en in het weekend onbeperkt gratis bellen naar alle vaste telefoonnummers in Nederland. Een abonnement bij KPN is niet meer nodig. UPC biedt digitale telefonie via VoIP momenteel aan in Groot-Rotterdam, Groot-Amsterdam en Zuidoost-Brabant. Begin 2005 is de dienst beschikbaar in alle UPC-gebieden in Nederland. Via de postcodecheck kan men de beschikbaarheid controleren.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie