Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

UPC `gewoon voor iedereen`

15 reacties

'UPC is veranderd; gewoon voor iedereen!' Zo presenteert de kabelaanbieder zijn nieuwe merkvisie en identiteit. Om dit kracht bij te zetten is het logo aangepast.

Nieuwe marketingstrategie: het openen van ‘the bloom’
 Diederik Karsten, algemeen directeur UPC Nederland: “Het gaat hier om meer dan alleen een verandering van ons logo. Onze nieuwe visie is het resultaat van een nieuwe manier van werken en speelt in op de snel veranderende communicatiebehoeften van onze klanten. Met de opkomst van nieuwe technologieën en een steeds grotere keuzevrijheid verandert de wereld in hoog tempo. Dit biedt onze klanten enorm veel mogelijkheden, maar het heeft ook een keerzijde: de kans bestaat dat ze door de bomen het bos niet meer zien. Alles wordt steeds ingewikkelder. Met een aanpak waarin eenvoud en menselijkheid voorop staan wil UPC bijdragen aan het toegankelijker maken van de digitale wereld. Hierbij richten we ons op mensen, niet op de techniek.”

Nieuwe en eenvoudiger productenDe nieuwe stijl van UPC is naar eigen zeggen transparant, open en vernieuwend met een digitaal, eenvoudig aanbod voor iedereen. Dat moet volgens de aanbieder terug te zien zijn in het logo: een symbool dat staat voor de toegankelijkheid van de digitale wereld.

Op dit moment is UPC - als eerste kabelbedrijf in Nederland - begonnen met de grootschalige introductie van een Video On Demand (VOD) dienst voor digitale TV. De dienst is geactiveerd in Brabant en zal vanaf 11 juni in Amsterdam en vanaf juli verder in Nederland worden uitgerold.

De totaalpakketten voor internetten plus bellen zijn vereenvoudigd. De kabelaar die in april 2007 opnieuw onderscheiden is met de Call Center Award voor de klantenservice, introduceert twee nieuwe totaalpakketten voor een vaste lage prijs:

  • UPC Internet & bellen Onbeperkt voor € 29,95 per maand
  • UPC Internet & bellen Basis voor  € 19,95 per maand  

Ook  bestaande abonnees komen in aanmerking voor deze aanbieding als zij aan bepaalde voorwaarden voldoen. Het pakket chello light en telefonie FreeTime vervalt, alsmede de naam chello. Deze wordt vervangen door UPC Internet.  De aanbieding van 6 maanden gratis Telefonie Basis is eveneens vervallen.  Per 15 mei gelden de volgende aanbiedingen:

  • UPC Internet Easy het eerste jaar € 14,95 per maand, daarna € 22,95 per maand
  • UPC Internet Extreme het eerste jaar € 59,95 per maand incl. gratis UPC Telefonie FreeTime
  • UPC Telefonie AnyTime het eerste jaar € 14,95 per maand, daarna € 19,95 per maand

Wie in het UPC gebied woont, kan de beschikbaarheid controleren via de postcodecheck  en online overstappen.

Reacties (15)

Geplaatst door: B. Siemonsma ()

Ik heb gelijksoortige ervaringen als Rene.
De uitdrukking éDe grootste oplichterbende die er bestaat.é Gaat mij echter te ver.
Ook wil ik wel mijn teveel betaalde geld terug.
Maar bij upc is men blijkbaar doof.
Ik heb nu adsl en geen kabelaansluiting meer.
Tv kijken doe ik via de satelliet.
De kwaliteit is veel beter en het zenderaanbod veel groter.
En dat alles voor maar é 30.- per jaar!! in plaats van é 15.- per maand.

Geplaatst door: B. Siemonsma ()

Upc en snelheid eerst zien dan geloven een hier haalde ik bij upc snelheden van (als ik geluk had) wel 7 kb.
Een analoog inbelmodem is daarbij een snelheidsmonster.
En de help desk geeft neemt niet op, of je krijgt een antwoordt als dit ondersteunen we niet.
Voor mij staat het uitspreken van de naam upc gelijk met vloeken.

Geplaatst door: Meike Verhaest ()

Iedereen in heel Nederland kan UPC Mobile afnemen, ook jij Everybody. Voor mij is het niets dat preapaid bellen, maar het internet en telefoon levert geen problemen op. Er is zelfs al een goed abonnement voor 19,95 per maand dus de prijzen zijn wel aardig gezakt.

Geplaatst door: Everybody ()

Meike,

Je hebt gelijk. UPC is inderdaad geodkoper. Dat ik zo reageerde, komt mede door de marketing afdeling van UPC omdat UPC in een gratis ochtendblad steeds reclame maakt voor een pakket rond de 40 euro.
Ik ben blij met je opmerking. Het is alleen maar mooi dat dit zo positief is.
Dat ik niet eens in dat gebied woon, slaat natuurlijk nergens op. Het is juist UPC dat suggereert beschikbaar te zijn voor iedereen en dat is klink-klare onzin.

Geplaatst door: rene ()

Zorg er voor dat je nooit geld van hen krijgt (betaal nooit een borg ed) want die centen zie je nooit terug. De grootste oplichtersbende die er bestaat.

Geplaatst door: Meike Verhaast ()

Everybody... wat je zegt is niet waar. Een vergelijkbaarpakket bij UPC (6mb internet + onbeperkt bellen) kost 29,95 bij UPC en 49,95 bij AtHome. UPC is in jouw gebied niet eens verkrijgbaar. De échte klanten hebben echt wel gemerkt wat een omslag dit bedrijf heeft gemaakt en wordt dan ook zeer gewaardeerd!

Geplaatst door: Henri ()

Laat UPC er eerst maar voor zorgen dat ik in Lichtenvoorde iedereen en niet de ene helft wel en de andere helft geen digitale aansluiting heeft. Dan kan ik ook kiezen en ben ik niet aan de monopolist KPN gebonden

Geplaatst door: Paerai ()

Ik wilde op iedereen reageren, maar doe dat maar niet. UPC is inderdaad gewoon niet voor iedereen.
Bellen is zowel via @home als UPC veel te duur, ik betaal 19,95 per JAAR, incl. allerlei extra`s. Startproblemen heb ik ook nog niet meegemaakt, gewoon je produkt goed testen VOOR je de markt op gaat, i.p.v. cashen over de rug van de onwetende gebruiker.

Geplaatst door: Reinier ()

Ik vind UPC veel te duur. Voor hetzelfde geld krijg je bij een adsl provider meer snelheid en kan je goedkoper bellen. Verder kan je bij adsl makkelijk overstappen naar een andere provider, maar als je bij UPC zit heb je geen andere keus meer dan hun.

Geplaatst door: Everybody ()

Gewoon voor iedereen ?
Als ik de postcode check, verwijzen ze me naar een andere kabelaanbieder omdat UPC niet werkzaam is in ons werkgebied.
Voor mij zijn ze duurder dan @Home. Scheelt met telefonie toch 3 euro per maand.

Geplaatst door: Martin ()

Ook wij zijn al vanaf het "eerste uur" bij UPC. In het begin zijn er wat problemen geweest (wie heeft dit niet??) maar ik ben al jaren een zeer tevreden gebruiker voor zowel TV, Telefonie als Internet. Ik kan het het iedereen aanraden.

Geplaatst door: Roland ()

Ook ik ben al jarenlang een zeer tevreden klant van UPC. Tussendoor even weggeweest toen adsl in opkomst was en iets goedkoper (op dat moment) maar snel teruggehold naar UPC. Voor mij veel en veel beter dan adsl.

Geplaatst door: Michelle ()

Kijk daar gaan we al weer... daar wil UPC dus mee afrekenen. UPC heeft zich de laatste jaren laten zien als betrouwbare, innovatieve en goede provider. Da`s nou MIJN ervaring met deze provider. UPC heeft met succes een totale positieve omslag gemaakt!

Geplaatst door: Mark Jansen ()

Haha, UPC en service.

Ik snap niet dat ze het merk behouden; een geheel nieuw merk lanceren was vermoedelijk goedkoper geweest, gezien de mate waarin deze merknaam besmet is. Helaas weet ik ook uit eigen ervaring hoe slecht de service is.

Geplaatst door: Mark Jansen ()

Haha, UPC en service. Ik snap niet dat ze niet simpelweg een geheel nieuwe merknaam gelanceerd hebben, de naam UPC is domweg veel te veel besmet geraakt door de jaren heen. Daar kan ik helaas ook uit eigen ervaring over spreken.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie