Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

UPC gaat landelijk concurreren via KPN-netwerk

door Jeanet Woldring

UPC logo

UPC gaat telefonie, internet en televisie aanbieden buiten de gebieden waar het een kabelnetwerk heeft. De kabelaar gebruikt hiervoor het KPN-netwerk. Dit meldt het Financieele Dagblad (betaalde toegang). 

Nederlands grootste kabelbedrijf wil buiten zijn kabelgebieden dezelfde ADSL-techniek toepassen waarmee telecom- en internetbedrijven een pakket van telefoon, internet en televisie (Triple Play) willen aanbieden. Dat zegt UPC-directeur Diederik Karsten in een gesprek met het dagblad.

UPC is nu actief rond Amsterdam en in delen van Oost-Nederland, Brabant en Friesland. Het bedrijf wordt daardoor  een directe concurrent van andere kabelbedrijven, zoals Casema of Essent, maar ook van telefoonbedrijven als KPN of Versatel.

UPC gaat gebruikmaken van de telefoonkabels van zusterbedrijf Priority Telecom, terwijl voor het belangrijke laatste stukje, van de wijkcentrale naar de huiskamer, de telefoonkabel van KPN gehuurd wordt.

Het besluit van UPC om via het netwerk van KPN te opereren, is opvallend, omdat KPN al tijden vergeefs toegang probeert te krijgen tot de netwerken van kabelbedrijven. Het jongste verzoek daarvoor is door telecomtoezichthouder Opta afgewezen omdat KPN een onjuiste procedure had gevolgd.

UPC doet al een proef in Utrecht met digitale telefoon en internet via ADSL. Het project is technisch geslaagd en gaat nog deze maand de commerciële testfase in. De prijs is bepaald, waar en wanneer de diensten geïntroduceerd worden, is nog niet bekend.

Verder start UPC in april een offensief om digitale tv breder in de markt te zetten. De prijs van het digitale pakket wordt verlaagd van € 14,95 naar € 9,95 per maand. Dit bedrag komt boven op het tarief van de vaste kabelkosten van ruim €15. Klanten die al bellen of internetten bij UPC, betalen € 4,95 voor het digitale tv-pakket. De benodigde 'set-top box' wordt gratis geleverd.

UPC is in gesprek met meerdere leveranciers over een nieuwe set-top box die interactieve diensten mogelijk moet maken. Het kabelbedrijf heeft de ambitie om vanaf het vierde kwartaal alle klanten te laten overstappen op digitaal.

Bron: FD.nl

Op de vergelijkingssites Digitelevisie, Bellen.com en Internetten.nl kunt u via de postcodecheck controleren of digitale televisie, digitale telefonie of breedbandinternet mogelijk is op uw adres. Bij beschikbaarheid is er een gratis online aanmeldservice.

Gepubliceerd: maandag 21 maart 2005

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur
Jeanet Woldring is als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en de eindredactie van de nieuws- en persberichten op Gaslicht.com. Jeanet is gespecialiseerd in alle energiediensten en energieproducten die op Gaslicht.com vergeleken worden, zowel voor de zakelijke als consumentenmarkt. Daarnaast is Jeanet al 20 jaar werkzaam in de energiebranche en heeft daardoor brede kennis opgedaan over de wereld van energie. Volg Jeanet op: <a href="https://www.linkedin.com/in/jeanet-droper-18b11461/">Linkedin</a>
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie