Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

UPC en Ziggo verhogen tarieven per 1 januari

door Jeanet Woldring 11 reacties

De kabelbedrijven UPC en Ziggo verhogen per 1 januari een aantal consumententarieven. UPC gooit er bij de meeste abonnementen voor internet, telefonie en tv 50 eurocent bovenop, terwijl  Ziggo maandelijks 150 eurocent meer vraagt.

Tariefswijziging UPC
UPC wijzigt  ook enkele gesprekstarieven. Bellen naar vaste nummers kost 4 eurocent per minuut in plaats van 3,6 eurocent. Mobiel bellen gaat met een halve eurocent omhoog naar 17,5 eurocent. Het starttarief van 10 cent blijft gelijk. 

Het tarief van het UPC Standaardpakket Radio/TV is voor 2010 vastgesteld op 16,80 euro per maand. (was 16,70 euro). In de gemeenten Bernisse, Brielle, Hellevoetsluis, Ridderkerk, Rozenburg, Spijkenisse en Westvoorne gaat het tarief naar het standaardtarief doordat afspraken met de gemeente eindigen. In zeven gemeenten is nu nog een speciaal tarief. 

Het internetpakket Fiber Power 25 blijft met € 25 ongewijzigd. Het UPC Alles in één Voordeelpakket (incl. CATV) voor € 45 blijft eveneens ongewijzigd, alsmede het UPC Voordeelpakket met Fiber Power 25, Bellen Standaard en Digitale TV Starter voor € 35 per maand. 

Tariefswijziging Ziggo
De tarieven van Ziggo zijn vanaf mei 2008 op hetzelfde niveau gebleven, terwijl de kosten wel zijn toegenomen. Vanaf 1 januari 2010 gaat het standaard televisiepakket van € 16,25 naar € 16,45 per maand. De totaalpakketten Internet+Bellen+TV worden € 1,50 per maand duurder.  Alles-in-1 Basis kost dan € 41,50 per maand, Plus gaat € 51,50 kosten en voor Extra, het snelste pakket, moet € 66,50 neergeteld worden. 

Zie: 
Bellen.com voor UPC Internet & Bellen en Ziggo Internet + Bellen
Digitelevisie.nl voor UPC Digitale TV en Ziggo Digitale TV
Totaalwijzer.nl
voor UPC Alles-in-1 en Alles-in-1 van Ziggo

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (11)

Geplaatst door: patman1974 ()

Ik ben nu overgestapt op de digitale tv entertainment met hd van CD..
Bevalt erg goed, klantenservice is in mijn geval vriendelijk en gewoon een 035 nummer om te bellen, mochten er problemen zijn..
Ben wel met internet en telefonie bij UPC gebleven omdat ze mij een perfecte aanbieding hebben gedaan.

Geplaatst door: Manuel ()

Even terug een boze reactie geplaats ivm de tariefsverhoging. De schade blijkt mee te zallen. UPC heeft een foute brief verstuurd.
Dus voor een paar stuivers meer naar 25Mb

Geplaatst door: Manuel ()

Van dit bericht klopt niet veel.
UPC gooit er bij mij zonder pardon € 5,00 bovenop (ex BTW). (Ik krijg dan wel 5mbs meer waar ik overigens helemaal geen behoefte aan heb.)
Het tarief voor TV ontvangst stijgt met € 2,77. (Ex BTW).
Al met al een stijging van ruim 20%
SCHANDALIG

Geplaatst door: sytze ()

wij zitten dus nu ook al tijden vast aan upc en willen er ook vanaf, alleen we zitten met het volgende , wij hebben nu alles van upc tv(analoog) internet en bellen. mijn vraag is.. volgens upc MOET je als je wilt blijven bellen bij hun tv(analoog) houden , het zelfde als je alleen wilt internetten moet je volgens hun tv houden, .. maar ik word niet wijzer van hun eigen site
ik wil bijvoorbeeld nu , alleen internet en bellen houden , maar moeten wij dan ook nog steeds de tv(analoog) betalen é 16,70 of zijn we daar dan van af.

Opmerking van de redactie op 01-12-2009
Kabelmaatschappijen kennen wat u met tv analoog beschrijft als `basis` abonnement; u dient dit te hebben om een digitale dienst te kunnen afnemen. Daar zijn geen uitzonderingen op. U blijft met andere woorden de 16,70 betalen zolang u diensten (willekeurig welke) van UPC af neemt.
Geplaatst door: karel ()

De tarieven van Ziggo zijn niet sinds mei 2008 op hetzelfde niveau gebleven! Per 1 januari 2009: van EUR 15,90 naar EUR 16,25 voor het standaard televisiepakket.

Opmerking van de redactie op 28-11-2009
Heel scherp! Kon het niet zo gauw terugvinden in het nieuwsarchief, maar we gaan het uitzoeken.
Geplaatst door: Jansen ()

Ik zit zelf helaas niet in kabelgebied, anders had ik zeker ziggo genomen, kijk nu via CD, dit is niet duur. Maar ook CD verhoogd jaarlijks de tarieven. Digitenne kan natuurlijk ook maar de beeldkwaliteit vind ik rond uit slecht ondanks dat het ontvangstsignaal goed is.

Geplaatst door: Dick ()

nog even een kleine toelichting op Voip, ik heb dit bij Budgetphone.nl en bij UPC omdat dit als "goedkoper" abbonement zou zijn maar de kosten per minuut enzo vallen tegen, daarom doe ik Voip bij UPC weg en hou ik gewoon Budgetphone.nl ,kwalitatief vind ik budgetphone beter omdat je daar alles online kan zien van tarieven tot logs wie er gebeld heeft en ze hebben geen storingen, en een goede technische ondersteuning.

P.s. de sipuraspa-9000 is duur maar een echte gateway aanrader voor Voip

Geplaatst door: Dick ()

Hallo, net als alle andere mensen ben ik ook op koopjes uit, wat niet altijd wil zeggen dat je goedkoop uit bent, inmiddels weet ik ook dat goedkoop meestal duurkoop is.
Mijn situatie nu is redelijk en toch blijf ik alles volgen, via deze goede site van Ben Woldring heb ik veel ideeen opgedaan en zal mijn visie toelichten en mn ervaring en plannen voor volgend jaar;
Mijn plannen zijn om Voip te houden via budgetphone.nl in combinatie met UPC kabel internet fiberpower met upc ben i kafentoe nogwel aan het vechten maar ik heb gehoord dat de overheid nu aan de snelheden iets wil gaan doen, je moet als klant bijv ee nversterker aanschaffen wil je dus de volledige snelheid halen enz, daar zit je niet op te wachten maar omdat upc de snelste is tot nu toe blijf ik er voorlopig toch maar met 100mb/8mb, daarbij wil ik de voip abbo en digitalehd-tv wegdoen en alleen de analoge lijn houden voor internet, we willen over naar satelliet ontvanger voor dig-tv, we gaan ook met de stroomvoorziening over naar een ander om het 1000kw pakket te vangen, en ook ga ik mn mobiele telefoon van T-mobile wegdoen omdat ik door hun heel veel beltegoed en smsjes kwijt ben ,nu wil naar de goedkoopste toe van Sim only abbo dan hoef ik niet steeds voor een nieuwe telefoon te betalen die ik al heb,en vaak valt de nieuwe toch tegen.Nu gaat UPC die ondanks veel problemen toch vaak goede vernieuwingen hebben wil ik kijken als zij de mobiele intetnet snel hebben omdaar naar te over te gaan mits het te doen is!!

Geplaatst door: patman1974 ()

Ik moet ook zeggen dat ik tevreden was over UPC en ben het nog steeds..
Alleen tussen de HDtv mediabox en mijn gezin wil het al niet boteren sinds mei..
Ga met de tv over naar CD maar kreeg voor telefonie en internet een mooie aanbieding dus die laat ik bij UPC..

Geplaatst door: Roelof ()

Ola,

De mogelijkheden zijn natuurlijk ook toegenomen. Ik moet zeggen dat ik altijd heel tevreden ben over Ziggo. Hoewel ikzelf ook het leifste voor een dubbeltje op de eerste rang zit.

Geplaatst door: patman1974 ()

Dus wil je van deze kabelaars af...
Zeg het contract op, dat kan tot het eind van het jaar.......

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie