Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Unlockcode aanvragen via provider

door Els Werkman

Uit forumreacties op Bellen.com blijkt dat er nog veel onduidelijkheid bestaat over het aanvragen van een unlockcode. Deze code, bedoeld om de simlock van uw mobiele telefoon op te heffen, kan uw provider op verzoek verstrekken. Hoe dat gaat en wat het kost, leest u in dit artikel.

Wat is een simlock?
Op sommige toestellen zit een simlock. Uw toestel werkt dan alleen met een simkaart van één bepaalde provider en is geblokkeerd voor simkaarten van andere providers. De simkaart van uw abonnement werkt ook niet in een prepaidtoestel. Om de blokkade op te heffen, heeft u een unlockcode nodig. Deze kunt u aanvragen bij de provider die de simlock erop heeft gezet.

Simlock gratis laten verwijderen
De OPTA heeft met de mobiele aanbieders afgesproken dat de simlock een jaar is toegestaan. Na dat jaar kunt u bij uw eigen provider de simlock gratis laten verwijderen. Wilt u de simlock eerder laten verwijderen, dan mag hij hiervoor een vergoeding vragen.

Test eerst of uw toestel een simlock heeft. Plaats een andere simkaart in uw toestel. Kunt u hiermee bellen, dan zit er geen simlock op en heeft u geen unlockcode nodig. Werkt het niet, dan kunt u online een unlockcode aanvragen om de simlock te verwijderen. Voor de aanvraag heeft u in ieder geval het zogenaamde IMEI nummer van uw toestel nodig. Dit kunt u meestal onder de batterij vinden of opvragen door *#06# in te toetsen.

Wat kost het?
De unlockcode is gratis als u het toestel langer dan een jaar in uw bezit heeft. Heeft u het toestel korter, dan betaalt u bij KPN, Hi en Telfort 68 euro. Vodafone vraagt 100 euro voor Vodafone live!- of UMTS-toestellen, BlackBerry Storm en Mobile Connect datacards en 50 euro voor (niet-UMTS en niet-Vodafone live!) prepaid-toestellen en overige BlackBerry modellen. Bij T-Mobile zijn de kosten moeilijk vindbaar, deze zijn te vinden binnen de PDF productinformatie (zie bijvoorbeeld de prijslijst voor Relax onder T-Mobile diensten). T-Mobile is de enige die de prijs voor het unlocken van de periode van aanschaf af laat hangen. De kosten voor het deblokkeren na activering bij T-Mobile zijn als volgt:

  • - 0 tot 3 maanden € 120,00
  • - 3 tot 6 maanden € 90,00
  • - 6 tot 9 maanden € 70,00
  • - 9 tot 12 maanden € 50,00
  • - na 12 maanden gratis
Gepubliceerd: maandag 22 februari 2010
Geactualiseerd: maandag 8 februari 2021

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Els is als sitemanager telecom verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Els is telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat Els bij de Bencom Group in dienst kwam heeft ze van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor is Els inmiddels 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie