Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Unlimited kletsen met nieuw abonnement Telfort

3 reacties

Telfort introduceert vanaf 1 maart de nieuwe dienst Telfort Unlimited. Voor een vast bedrag van 18 euro per maand kunt u daarmee onbeperkt bellen naar vaste nummers en Telfort-nummers. Het bedrag van 18 euro komt -niet toevallig- vrijwel overeen met het KPN BelBasisabonnement voor een vaste aansluiting. De vaste lijn krijgt met de komst van 'Unlimited' nog meer concurrentie.

Acht miljoen nummers onbeperkt 'gratis' bellen
Helemaal gratis is de dienst niet: wie voor 18 euro per maand een abonnement afsluit kan weliswaar onbeperkt gratis bellen naar vaste nummers en mobiele Telfort-nummers, maar dit geldt alleen in Nederland. Voor het bellen naar mobiele nummers van andere aanbieders betaalt u 18 eurocent per minuut waarbij de eerste minuut volledig in rekening wordt gebracht. Er zijn geen startkosten. Opvallend is dat het afluisteren van de eigen voicemail niet onder het onbeperkt bellen valt. Ook diensten zoals servicenummers, en klantenservice zijn uitgesloten. Voor de nummers die wel gratis gebeld kunnen worden, kunt u er 24 uur per dag en 7 dagen per week gebruik van maken. In de praktijk betekent het dat u 6 miljoen vaste nummers en 2 miljoen mobiele nummers onbeperkt kunt bellen. Wel geldt er een Fair Use Policy, waarbij Telfort bij regelmatig niet-normaal, oneigenlijk dan wel excessief gebruik de klant zal sommeren het gebruik aan te passen. Wanneer daar geen gehoor aan gegeven wordt, behoudt Telfort zich het recht voor om een verbruikslimiet in te stellen of de dienst buiten gebruik te stellen.

Opvolger Samenbellen
Opvallend is dat je bij het abonnement geen gratis toestel krijgt. Eigenlijk is 'Unlimited' een soort opvolger van het 'Samenbellen' abonnement van Telfort, dat niet langer aan nieuwe klanten verkocht wordt. De grootste vernieuwing is de belbundel. Kun je met Samenbellen tot 500 minuten per maand gratis bellen, bij Unlimited is de belbundel onbeperkt oftewel ongelimiteerd. Vergeleken met 'Samenbellen 500 sim-only' zijn de maandelijkse abonnementskosten bijna verdrievoudigd: € 18,- in plaats van € 6,25, terwijl voicemail niet meer gratis is. Overigens is het minuuttarief voor bellen naar andere aanbieders bij 'Unlimited' (18 ct) wel iets voordeliger dan bij Samenbellen (22 ct). Het standaard sms-tarief van 18 cent blijft echter hoog. Wilt u goedkoper sms'en dan kunt u een additionele sms-bundel afsluiten.

Abonnementsduur één, twee of anderhalf jaar
Telfort Unlimited kan worden afgesloten voor 12, 18 of 24 maanden. Om te stimuleren dat vrienden en familie ook overstappen naar Telfort introduceert het bedrijf Vriendenvoordeel. Dit houdt in dat een bestaande klant die een nieuwe klant binnenbrengt, de abonnementskosten van een maand retour krijgt.

Ongelimiteerd bellen succesvol in Duitsland en België
KPN is niet van plan deze abonnementsvorm ook voor Hi en het eigen KPN-merk in te voeren. Het blijft voorbehouden aan Telfort, de prijsvechter 'zonder fratsen'. In Duitsland (E-Plus) en België (BASE) heeft het concern al een jaar lang ervaring opgedaan met ongelimiteerd bellen, waar het  een enorm succes schijnt te zijn. Toch denkt Telfort niet dat concurrenten snel zullen volgen, omdat zo'n aanbod veel capaciteit van het netwerk vergt.

Belwijzer
Bent u geïnteresseerd dan adviseren wij u altijd om vooraf in onze Belwijzer (sim-only) uw belgedrag in te vullen. Afhankelijk van uw belgedrag is het namelijk goed mogelijk dat u met een sim-only abonnement met minuten die te gebruiken zijn voor bellen naar alle netwerken, nog een stuk goedkoper uit bent!

Reacties (3)

Geplaatst door: ton vd dussen. ()

KPN neemt Telfort over en we worden weer aardig belazerd met het zgn ongelimiteerd bellen.
Kijk uit wat je doet.!!
Abonnement samenbellen 500 min is verdwenen. Gelukkig is er nog iets over zoals bv 300 min naar vast en mobiel van Telfort per maand. Beter dan ongelimiteerd. Lees maar eens goed de voorwaarden door.

Geplaatst door: Fred ()

Lijkt me een beetje sterk. Het Telfort netwerk gaat dadelijk toch op zwart. Zou dus niet weten waarom het niet kan. Prepayd kan het nl ook.

Geplaatst door: Tammo ()

Beetje jammer dat je geen gebruik kan maken van het KPN netwerk binnen Telfort Unlimited.... Sukkels!

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie