Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

United Mobile vereenvoudigt tarieven

Wie binnenkort naar het buitenland gaat, kan nu nog voordeliger bellen met United Mobile. Deze vrij nieuwe Europese aanbieder heeft per 1 juli j.l. de tarieven  én de belmethode vereenvoudigd.

Momenteel kan vanuit meer dan 100 landen gebeld worden vanaf 69 eurocent per minuut. U heeft daarvoor een United Mobile SIMkaart nodig en een mobiele GSM telefoon zonder SIM-lock*. Tot 1 juli j.l. was de United Mobile SIM-kaart alleen geschikt voor bepaalde toestellen waaronder de Siemens. De nieuwe SIMkaart is echter geschikt voor praktisch alle mobieltjes, zodat men via deze methode altijd voordelig kan bellen in het buitenland. Men heeft geen abonnement nodig, maar slechts één kaart voor wereldwijde dekking.

Door de United Mobile kaart te gebruiken bespaart men tot wel 75% ten opzichte van de internationale tarieven van de Nederlandse operators. Hoe hoog het tarief is om te bellen vanuit het buitenland hangt af van het land waar u belt en het bestemmingsland. United Mobile heeft de wereld in 3 zones ingedeeld. Eén zone geldt voor de meeste landen in Europa (€0,69 per minuut), één zone voor buiten Europa (€0,89) en de derde zone is voor exotische bestemmingen (€1,69). Deze drie tarieven gelden wanneer men vanuit deze zones belt naar Nederland, voor zowel piek- als daluren. Wordt men gebeld, dan betaalt men €0,39 per minuut waar dan ook ter wereld. Het versturen van SMSjes kost €0,49 per bericht in alle zones. Belt u naar mobiele bestemmingen, dan geldt er een toeslag van €0,20 per minuut.

Wat kost het nou precies? Enkele voorbeelden:

 • U bent in Spanje en belt naar Nederland: €0,69 per minuut (zone 1)
 • U wordt gebeld in Suriname: €0,39 per minuut (alle zones)
 • U belt vanuit Bulgarije uw voicemail: €0,89 per minuut (zone 2)

  Ter vergelijking: met een abonnement van een Nederlandse operator betaalt u zo rond een euro per minuut voor het bellen vanuit Spanje naar Nederland. Voor het gebeld worden in Suriname bent u anders meer dan het drievoudige kwijt. Belt u naar uw voicemail vanuit Bulgarije dan kost het bij de meeste andere aanbieders ook het dubbele.

  Waar kan ik een United Mobile SIM startpakket kopen?
  Via www.vakantiebellen.com kunt u een United Mobile SIM startpakket (€39,95 incl. €25,- beltegoed)  online bestellen. Geadviseerd wordt ruimschoots voor vertrek te bestellen, zodat u het pakket tijdig in huis hebt.

  *Een SIM-lock is een soort slot op uw mobiele telefoon die ervoor zorgt dat u uw telefoon niet kunt gebruiken om te bellen via een andere aanbieder. Door de SIM-lock kunt u de zogeheten SIM-kaart binnen in uw mobiele toestel niet verwisselen met een SIM-kaart van een andere aanbieder.

 • Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

  Navigatie