Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Twitter verdubbelt aantal tekens: nu 280

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

twitterlogo_1x.jpgBen jij een fervente twitteraar en heb je moeite je verhaal in 140 tekens kwijt te kunnen? Dan is er goed nieuws: Twitter heeft de limiet voor gebruikers verdubbeld naar 280 tekens.

Limiet al vaker gewijzigd

Bij de lancering in 2006 werd gekozen voor de lengte van 140 tekens, omdat die ook in een sms past. De afgelopen jaren is die harde limiet al een paar keer gewijzigd. Sinds september vorig jaar telt Twitter quotes, links en afbeeldingen niet meer mee in de karakterlimiet. En sinds maart van dit jaar worden gebruikersnamen ook niet meer meegeteld in de karakterlimiet, zodat alle 140 of 280 karakters beschikbaar blijven.

Testresultaten

Sinds september testte Twitter met een klein groepje gebruikers wat de uitwerking van een verdubbelde karakterlimiet zou zijn. Daaruit bleek overigens dat de meeste tweets onder de honderd karakters blijven en dat maar 5 procent boven die limiet komt.

Geactualiseerd: vrijdag 10 november 2017

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.