Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Twijfels over mobiele TV

1 reactie

Mobiele televisie komt pas op de 11e plaats als gewenste feature op een telefoon. Dat was deze week te horen op het 3GSM World Congress in Barcelona, de grootste beurs op het gebied van mobieltjes.

Het was voorzien dat mobiele TV een van de ‘hot topics’ van de show zou worden. Dat bleek een beetje tegen te vallen volgens Robert Briel van Broadband TV Nieuws, die de beurs deze week bezocht. Wellicht mede door de eerste twijfels die zichtbaar worden of consumenten hierop wel zitten te wachten. Ook willen mensen er niet voor betalen: meer dan de helft van de respondenten in Europa zei dat ze liever eerst een commercial zien en dan gratis kunnen kijken.

Een van de verklaringen zou kunnen zijn dat mensen nog onbekend met het fenomeen zijn. Een ander punt is dat de kwaliteit en de bediening nog niet helemaal zijn wat het zou moeten zijn, is zijn conclusie. Voor de in de techniek geïnteresseerden lees hier het verslag verder.

Wil mobiele TV een succes worden, dan moeten een aantal zaken erg goed geregeld  worden, want onderzoek wees ook uit dat mensen eenzelfde kwaliteit op hun mobiel verwachten als thuis op hun televisie. En het moet overal en altijd beschikbaar zijn. Bij Nokia is men ervan overtuigd dat het succes komt: ze verwachten 20 miljoen gebruikers in 2009.


 

Reacties (1)

Geplaatst door: g.niestadt ()

waarom zou je betalen, als je toch steeds met reclame om de oren wordt geslagen.
dus wel betalen en geen reclame en anders gewoon gratis met reclame.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie