Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

TV-dienst KPN Play stopt ermee

door Jeanet Woldring

KPN stopt per 2 juli met het aanbieden van haar TV-dienst KPN Play. Volgens KPN is de vraag naar deze nieuwe manier van tv-kijken onvoldoende is gebleken, waardoor het bedrijf heeft besloten te stoppen met de dienst. KPN heeft naar eigen zeggen minder dan 5000 abonnees voor KPN Play.

kpn-play-stopt-2-juli2018.PNG

KPN was in 2015 de eerste Nederlandse aanbieder die met zo'n TV dienst kwam.  Via KPN Play kunnen klanten over een internetverbinding TV kijken en hoeven hiervoor geen los tv- of alles-in-1 pakket af te sluiten bij een provider.

Tot 2 juli beschikbaar

KPN trekt de stekker er uit op 2 juli. De website van KPN Play zal nog tot 1 oktober in de lucht blijven zodat klanten hun gegevens en facturen kunnen inzien en downloaden. De klantenservice rondom KPN Play blijft tot 13 juli beschikbaar. Gebruikers kunnen wel via KPN online televisie kijken op hun mobiele toestel met de iTV app van KPN. Hiervoor moet je een internet en TV abonnement van KPN hebben. Met de app heb je nu ook de mogelijkheid om via Chromecast te streamen. 

Concurrent KNIPPR per 1 juni uit de lucht

Het nieuws dat KPN stopt met KPN Play komt op dezelfde dag waarop T-Mobile stopt met de vergelijkbare TV dienst KNIPPR. T-Mobile bood KNIPPR sinds 2016 aan. Ook KNIPPR had te maken met onvoldoende interesse. Volgens cijfers van onderzoeksbureau Telecompaper bedroeg het aantal abonnees op KNIPPR minder dan 10.000. 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reageren

Navigatie