Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Tringg: onbeperkt bellen en sms-en voor vaste prijs

door Jeanet Woldring

Sinds een maand is ons land een Sim Only aanbieder rijker. Onder de naam Tringg is er een nieuw mobiel telefoonabonnement dat 'onbeperkt' bellen, sms’en en mobiel internet in Nederland mogelijk maakt voor een vaste prijs per maand. Met name voor de veelbeller is het aanbod interessant. Tringg maakt gebruik van het KPN netwerk.

Abonnementen voor bellen en mobiel internet
Tringg kent twee abonnementen. Het gewone belabonnement ‘Tringg’ voor 24,95 euro per maand, waarbij de klant gebruik kan maken van 1250  belminuten en/of sms’jes. Daarnaast het ‘Tringg 3G’ voor 29,95 euro per maand, waarbij de klant toegang krijgt tot het HSDPA-netwerk met downloadsnelheden tot 7,2 Mbps met 1000 MB’s. Beide abonnementen hebben een contractsduur van 12 maanden en de aansluitkosten bedragen 34,95 euro.

Gunstig voor de veelbeller
De Sim Only Vergelijking op Bellen.com leert dat Tringg met 2 cent per minuut de beste prijs heeft voor mobiel bellen in Nederland als je de maandelijkse kosten deelt door belminuten. 1250 Belminuten is extreem veel. Het nieuwe bedrijf gaat er van uit dat het merendeel van de klanten niet iedere maand hun 1250 zogenaamde units opmaakt, waarmee het gemiddeld genomen ook de kosten voor de ‘extreem veelbellers’ kan compenseren.

Onbeperkt=Fair Use Policy= 1250 belminuten/smsjes en 1000 MB
In principe kan men onbeperkt bellen, sms'en en mobiel internetten (via de mobiele telefoon). Tringg hanteert een Fair Use Policy. Het FUP-fenomeen, afkomstig van breedbandinternet en later overgenomen door aanbieders van mobiel internet, is voor mobiel bellen ongebruikelijk. 

Op de vraag van Bellen.com wat de FUP precies inhoudt, antwoordde de aanbieder: 'Op het moment dat de 1250 units (bellen en sms) of 1000 units (data) limieten bereikt worden, nemen wij contact op en overleggen wij hoe verder.  Navraag naar de tarieven na overschrijding van de limiet leerde dat deze ook nog uiterst scherp zijn: bellen naar mobiel 10 cent per minuut en naar vast 7 cent. Een smsje kost dan 8 cent en mobiel data 30 cent per MB.

De gebruiker bepaalt zelf hoe hij zijn bundel van maximaal 2250 'units' wil gebruiken. Om het eenvoudig te houden heeft Tringg alle eenheden dezelfde weging meegegeven: een sms, belminuut of MB tellen allemaal als 1 unit. De units worden per seconde (of per Kb) berekend.

Internationaal bellen vanaf oktober
Vanaf oktober a.s. kunnen abonnees ook gebruik maken van de buitenland-service van Tringg waardoor roaming en internationaal bellen ook mogelijk zal zijn. Ook hier wil Tringg een aantal onderscheidende elementen bieden. 

Met de Tringg abonnementen is het niet mogelijk om gebruik te maken van 0900-nummers en premium-sms diensten. Naar eigen zeggen zorgt dit ervoor dat Tringg haar gebruikers inzichtelijke en transparante rekeningen kan sturen, die elke maand dezelfde hoogte hebben. 

Tringg abonnementen kunnen alleen worden besteld via de website. De levering van een simkaart vindt binnen 24 uur plaats. De nieuwe Tringg gebruiker kan zijn of haar bestaande mobiele nummer meenemen. 

Zie ook: Belwijzer Mobiel 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie