Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Tringg geeft 5 euro terug

door Jeanet Woldring

Mobiele aanbieder Tringg heeft zijn klanten 5 euro teruggegeven ter compensatie voor de onjuiste wijze waarop het bedrijf de prijzen verhoogde. De Consumentenbond had Opta verzocht op te treden.

Eind april meldde de  telecomprovider aan zijn abonnees dat per 1 mei het maandelijkse bedrag met 5 euro omhoog zou gaan en dat de gesprekken voortaan per minuut zouden worden afgerekend. 

Telecombedrijven zijn echter verplicht klanten minimaal vier weken van te voren in te lichten over tariefsverhogingen om hun de mogelijkheid te geven het contract te ontbinden. Tringg maakte de prijsverhoging niet tijdig bekend en was daarmee in overtreding.

De overtreding is geconstateerd door de Opta, waarna Tringg besloot zijn klanten te compenseren. In juli kregen klanten compensatie in de vorm van extra tegoed ter waarde van 5 euro. 

Volgens de provider was de prijsverhoging nodig, omdat het bedrijf zijn producten voor een te lage prijs in de markt had gezet. Ook gebruikten diverse klanten veel minuten, omdat ze hun telefoon met Tringg-abonnement als babyfoon zouden gebruiken. 

Op Bellen.com staat Tringg al bijna een jaar op de eerste plaats in de TOP 5 Sim only. Met 2,4 cent per minuut heeft Tringg de beste prijs voor mobiel bellen in Nederland  als je de maandelijkse kosten van 30 euro deelt door de hoeveelheid belminuten en/of smsberichten. 1250 Belminuten of 1250 smsjes is extreem veel.
 

Gepubliceerd: zaterdag 7 augustus 2010
Geactualiseerd: donderdag 30 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie