Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

TrendCall: 20 cent voor mobiel gebeld worden

Het Brits-Nederlandse TrendCall is met een speciaal abonnement op de markt gekomen voor Nederlanders onderweg in Europa. Vooral gebeld worden scheelt aanzienlijk in de kosten. 

Maximumtarief
Met een tarief van 20 cent per minuut voor gebeld worden in meer dan tachtig landen voldoet het abonnement van TrendCall ruimschoots aan het door het Europese parlement voorgestelde maximumtarief van 29 cent per minuut. Zelf bellen kost 59 cent per minuut, ongeveer gelijk aan het voorgestelde maximum tarief. Bij deze zogeheten Mobiele Virtuele Netwerk Operator zijn voornoemde tarieven overigens ook van toepassing buiten de EU, en wel in 85 landen. Alhoewel er nog geen maximumtarief is voor sms'jes gaat TrendCall alvast uit van 40 cent per bericht.

Mensen met een tweede huis in het buitenland, internationale chauffeurs, zakenlieden en vakantiegangers weten hoe snel de rekening op kan lopen. Uit onderzoek door de Europese Commissie bleek dat het grensoverschrijdend bellen de melkkoe van de grote mobiele operators is. Na intensieve onderhandelingen legden de Europarlementsleden een maximaal tarief vast van 60 cent (49 cent excl. BTW)  voor bellen vanuit het buitenland en de helft voor gebeld worden in het buitenland. Voor sms'jes is voorlopig geen maximumtarief vastgesteld.

Zelf actie ondernemen
Zoals bericht heeft de Europese ministerraad goedkeuring gegeven aan het voorstel van het parlement en kunnen de kosten voor bellen vanuit andere lidstaten in augustus met zestig procent dalen. Voorwaarde hiervoor is wel dat de klant zelf zijn provider vraagt om de nieuwe tarieven toe te passen. Ondernemen zij zelf geen actie, dan zullen de tarieven automatisch drie maanden na publicatie van de verordening ingaan.

Trendcall is één van de weinige operators die gsm roaming technologie gebruiken in combinatie met voip. Het bedrijf, opgezet door een aantal technologische bedrijven uit Engeland en Nederland, presenteert nu dus al een speciaal abonnement dat ruimschoots voldoet aan de voorgestelde richtlijnen van de Commissie voor augustus.

Goedkoop tarief ook buiten Europa
Wie bijvoorbeeld op reis in België of Duitsland op de gsm gebeld wordt, betaalt daarvoor bij de grote mobiele telecomproviders nu gemiddeld 1,15 euro per minuut, zo stelt het bedrijf. Dat gemiddelde is overigens wel wat aan de hoge kant, want noch bij KPN, noch bij Vodafone*, T-Mobile of Orange  zijn deze tarieven hoger dan een euro per minuut. Wie de abonnementen van deze aanbieders op Vakantiebellen.com  vergelijkt, kan constateren dat de tarieven voor gebeld worden in België zo rond de 50 cent per minuut liggen. Desalniettemin is men met het nieuwe abonnement van TrendCall veel goedkoper uit., met name voor het gebeld worden. Wie in Spanje of Polen naar Nederland belt, betaalt met het TrendCall abonnement 59 cent per minuut. Ook geldt de korting buiten de EU: de tarieven zijn van toepassing op ruim 170 netwerken in 85 landen.

De nieuwe tarieven van Trendcall zijn inmiddels ingevoerd op Vakantiebellen.com. Overstappen naar TrendCall met behoud van nummer is mogelijk. Klik hier voor meer informatie en online bestellen.

Zie ook: Goedkoper mobiel bellen in en vanuit het buitenland

* Met Vodafone Passport betaal je eenmalig 99 cent per gesprek, wanneer je gebeld wordt. Dit geldt in 32 landen waaronder het populaire vakantieland Turkije. Klik hier voor meer info over de voorwaarden

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie