Trend: goedkope smartphones

door Anniek Kruijer (3 reacties)

Stel, je wilt graag een nieuwe smartphone, maar je hebt geen zin in de dure abonnementen die hier onvermijdelijk aan vastzitten. Je zou een los toestel kunnen kopen met een sim only abonnement of prepaid. Voor een topmodel smartphone betaal je echter al gauw honderden euro's. Zelfs de Samsung Galaxy SII, inmiddels alweer een jaar uit, krijg je los nog nergens onder de 390 euro. Toch ben je goed af met een smartphone voor een prikkie! Editie.nl zocht het uit met hulp van Bellen.com en kwam tot een verrassende conclusie! 

Beoordeeld zijn de goedkoopste smartphones van dit moment: de Aldi Wolfgang, de Alcatel OT918, de Samsung Galaxy Gio en de Samsung Galaxy Y. Deze losse toestellen bevinden zich in de prijsklasse van 90 tot 200 euro en zijn uitgerust met het Android-besturingssysteem.

Prijs/kwaliteit

Is het wat, zo'n smartphone voor een prikkie? De jury kwam eensgezind tot de conclusie dat de Aldi Wolfgang (€ 179) de beste van de vier is. Zowel qua  prijs/kwaliteit verhouding als gebruiksvriendelijkheid. Het toestel heeft een 'waanzinnig lekker groot scherm'. Goede camera, goede accu en een werkgeheugen en intern opslaggeheugen van allebei 512 MB. Een groot voordeel is dat er 2 simkaarten tegelijk in kunnen (Dual Sim), wat je bij toestellen voor de Europese markt niet zo vaak tegenkomt. Een dual sim telefoon is heel handig om werk en privé gescheiden te houden, voor grensbewoners én voor het buitenland. De supervoordelige Alcatel OT918 (€ 90) kwam op de tweede plaats, de Samsung Galaxy Gio (€ 200) op drie en de Galaxy Y (€ 120) eindigde als laatste. Bekijk hier de testresultaten.

Waar moet je op letten?

Een groot scherm en een goede processor zijn belangrijk. En dat de accu lang meeggaat, anders haal je het eind van de dag niet eens. Natuurlijk is het ook handig om van tevoren te bedenken waarvoor je het toestel wilt gaan gebruiken. Wil je veel fotograferen, muziek luisteren of spelletjes spelen? Zoek dan eerst uit of het toestel daarvoor geschikt is. Verder zou je onderstaande specificaties van een aantal toestellen met elkaar kunnen vergelijken via de Toestelwijzer.

  • - Schermgrootte en resolutie
  • - Processor
  • - Werkgeheugen
  • - Intern opslaggeheugen
  • - Apps
  • - Kwaliteit foto’s en video
  • - Accu prestaties
  • - Degelijkheid toestel

Daarnaast is het lezen van reviews en gebruikerservaringen natuurlijk nooit verkeerd!

Goedkope toestellen met abonnement?

Sommige van bovengenoemde toestellen zijn ook in combinatie met een abonnement verkrijgbaar. De tarieven hiervoor zijn echter dusdanig hoog dat je het toestel beter los kunt aanschaffen en hier een goedkoop sim only abonnement bij zoekt. De Belwijzer  kan je hierbij van dienst zijn.

Anniek Kruijer

Content marketeer
Anniek Kruijer
Ik ben Anniek, medewerker van Bencom. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie. Mocht je vragen hebben of gewoon willen reageren op dit artikel doe dat dan vooral hieronder.

Reacties (3)

Geplaatst door: appell

ik ben ook opzoek naar een nieuw smartphone eentje met een groot beeld.maar is de wolfgang echt zo goed als ze zeggen dat het is.want ik ben even op internet gaan kyken en toen stonden niet zulke hele goede reacties op.

Geplaatst door: Soundmstr

Phil schreef: "Leuk om te weten!Waar kan je de aldi wolfgang aanschaffen? (winkels)Alvast bedankt!"Beste Phil, wat zou je denken van de ALDI ??? ;-/

Geplaatst door: Phil

Leuk om te weten!Waar kan je de aldi wolfgang aanschaffen? (winkels)Alvast bedankt!

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.