Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Transatel laat goedkoop over de grens bellen


Transatel, een nieuwe Franse multi-landen mobiele operator, maakt sinds dit voorjaar goedkoop grensoverschrijdend bellen mogelijk. 
Met Transatel kan met één nummer en tegen lokaal tarief internationaal mobiel gebeld worden in Nederland, België en Frankrijk. Bellen en gebeld worden in het buitenland is daarmee  een stuk goedkoper. Het voordeel voor particulier en zakelijk gebruiker kan oplopen tot 70 procent van de gebruikelijke internationale mobiele telefoontarieven, zegt het bedrijf. Naast Nederland, België en Frankrijk zal het werkgebied van Transatel Nederland nog worden uitgebreid met Duitsland, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Transatel hoopt in grote delen van Europa definitief de prijzen die nu gelden voor internationaal bellen af te breken.

Waardoor kan Transatel goedkoper werken?
De buitenlandse providers waarvan men in het buitenland gebruik maakt, berekenen de beller via de eigen provider voor ‘roaming’ vaak extreem hoge gesprekskosten, zowel voor uitgaand als inkomend telefoonverkeer. Als operator maakt Transatel gebruik van een sim-kaart technologie die meerdere landabonnementen bestrijkt. Daarmee maakt het bedrijf het naar eigen zeggen voor de abonnee die in een ander Transatelland actief is, mogelijk dit land met een vrij eenvoudig menu op het toestel in te schakelen. Daarna wordt de beller met behoud van één en hetzelfde nummer naar het lokale netwerk van de buitenlandse Transatel netwerkpartner omgeschakeld. Dit partnernetwerk  herkent de beller direct als een Transatelnederland.nl-abonnee en berekent voor het lokaal bellen binnen dit land geen roamingkosten. Daarnaast heeft Transatelnederland.nl met de aangesloten buitenlandse operators speciale tariefafspraken gemaakt. Ook bellen vanuit het buitenland is daardoor een stuk voordeliger geworden. Gebeld worden uit Nederland in de aangesloten landen is in sommige abonnementsvormen helemaal gratis.

Voor wie is Transatel?
Speciaal voor degene die regelmatig internationaal reist, is Transatel een ideale oplossing. Wie voor beroepsdoeleinden of privé veel in België of Frankrijk reist, kan behoorlijk besparen. Bovendien is het veel eenvoudiger: men hoeft noch aparte prepaidkaarten , noch dubbele abonnementen of dubbele SIM kaarten aan te schaffen. Met name grensforenzen, zakenlieden, internationale chauffeurs, maar ook tweede-huisbezitters proberen de hoge roamingkosten ook nu al wel te omzeilen door gebruikmaking van meerdere abonnementen of prepaid simkaarten. Door bij grensoverschrijding telkens van toestel of simkaart te wisselen, betaalt men zo in elk land het lokale tarief voor lokale gesprekken. Behalve dat het lastig is, blijft internationaal bellen met deze 'truc' onverminderd duur. Bovendien weet het thuisfront dan vaak niet op welk nummer de betrokkene bereikbaar is.

Hoe overstappen naar Transatel?
Overstappen en internationaal bellen met Transatelnederland.nl kan met vrijwel elk toestel en met behoud van het eigen (dus huidige) mobiele telefoonnummer. De internationale operator biedt de mobiele beller daarbij diverse aantrekkelijke belbundels. Ze variëren in abonnementstarief, gesprekskosten per minuut, gratis belminuten en het aantal landen waar de service actief is. Zo is er voor elk wat wils, want het maakt natuurlijk wel uit of men woont en werkt in de grensstreek, slechts drie weken per jaar belt vanuit het tweede huis in Zuid-Frankrijk, week in week uit als internationaal chauffeur onderweg is of een functie heeft als internationaal manager. Zo is de EasyBorderbundel ideaal voor Nederlandse grensstreekbewoners en grensforenzen. Vanaf 39 euro per maand krijgt men 100 belminuten voor in Nederland en België en belt men in beide landen al vanaf 23 eurocent per minuut (tegen een gemiddeld tarief van 1,06 euro bij de nationale operators). Voor wie in meerdere landen voordelig bereikbaar wil zijn, biedt Transatel ook interessante mogelijkheden. Daarnaast kunnen Transatel-abonnees hun voice-mailberichten  via internet ontvangen. En wat nog interessanter is: in het buitenland ontvangt de abonnee de gesprekken vanuit het Transatelland waar men zich bevindt gratis. Ook de lokale beller profiteert, want deze betaalt slechts lokale kosten en niet de internationale kosten van een duur Nederlands gsm nummer.

Een dezer dagen worden de Transatel abonnementen op  www.vakantiebellen.com vermeld. Abonnementen zijn er tevens te bestellen, waarbij na bovenstaande duidelijk mag zijn dat deze niet alleen geschikt zijn voor vakantiegangers!

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie