Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Totaalwijzer.nl vergelijkt internet + bellen + tv

5 reacties

Vandaag lanceert Bencom de vergelijkingssite Totaalwijzer.nl. Op de achtste website van Ben Woldring worden de grote prijsverschillen getoond tussen combinatiepakketten van internet en telefonie, eventueel in combinatie met digitale tv. Met een dergelijk pakket behoren de abonnementskosten voor de vaste lijn tot het verleden en kan de consument veel geld besparen. Naast de tariefvergelijking nemen gebruikerservaringen een prominente plaats in en komen voor- en nadelen uitgebreid aan bod.
 
De nieuwe Totaalwijzer rangschikt voor elk adres in Nederland de zogenaamde “triple play” combinaties en de kosten ervan. Triple play, vaktaal voor telefoneren, internetten en digitaal tv-kijken via één bedrijf, is voor veel mensen een ingewikkelde materie. De strijd om de bel-, surf- en kijkklanten wordt steeds heftiger en veel bedrijven slagen er niet in een overzichtelijk en eenvoudig aanbod te doen. Zo verschilt de definitie van ‘gratis bellen’ enorm tussen de verschillende partijen. De Consumentenbond pleit dan ook al heel lang voor meer transparantie op dit terrein en biedt een 3-in-1 productvergelijker op haar website, die alleen toegankelijk is voor abonnees. Prijspeilingen voor combi-abonnementen worden ook om de twee maanden gepubliceerd in de Digitale Consument. 

Bencom directeur Ben Woldring (21): “De keus voor deze nieuwe site is om een aantal redenen erg logisch. We krijgen steeds meer vragen naar een 3-in-1 vergelijking van de bezoekers op onze sites Bellen.com, Internetten.nl en Digitelevisie.nl. Men vraagt zich vooral af of het kostenbesparend is alles bij één aanbieder af te nemen. Ook is er veel onduidelijkheid over voorwaarden, contractsduur en overstapmogelijkheden, waardoor het maken van een keuze heel lastig is. Bovendien zijn de ontwikkelingen op digitaal gebied voor de gemiddelde consument nauwelijks te volgen. Bijna iedere zichzelf respecterende kabelaar, telco en provider biedt tegenwoordig internettelefonie aan. De verschillende aanbieders zijn in hun marketingcommunicatie heel actief omdat iedereen met iedereen concurreert. Ze komen elkaar nu op dezelfde markt tegen. Daarnaast is digitale televisie “hot”, zeker nu het WK Voetbal steeds dichterbij komt. Met Totaalwijzer.nl brengen we een duidelijke, onafhankelijke en objectieve vergelijking van alle mogelijkheden en tarieven.”

Om het de bezoekers makkelijk te maken, kunnen ze op Totaalwijzer.nl ook zien welke besparingsmogelijkheden er zijn op het gebied van mobiele telefonie en energie.  De Totaalwijzer vergelijking is tevens in vereenvoudigde vorm komen te draaien op Bellen.com en Internetten.nl.

Reacties (5)

Geplaatst door: annetaris ()

10

Geplaatst door: rinus ()

Ook ik zou graag zien dat dual en triple vergeleken werden.
Je krijgt nu een verkeerd beeld omdat altijd de kosten van je kabel ABO er nog bij komen.

Geplaatst door: Jan ()

Ja een goed intiatief maar niet zoals het hier is uitgevoerd.
Het vergelijkt namelijk ALLEEN Kabel Producten en vergeet gemakshalve maar dat hier ALTIJD ongeveer 15 euro per maand voor een werkend kabel abbo bij komt.

Het zou beter zijn om de COMPLETE kosten te vergelijken met ook de Adsl Dual en Trippel Play aanbieders (Internet+Bellen ,Tiscali Compleet, Tele2, wannadoo enz)

Geplaatst door: Frank S.R. de Wijn ()

Dit soort productvegelijken zijn prima. Zeker als het gaat om monder transparante producten, zoals dienstverlening of een combinatie van techniek en dienstverlening. Mijn complimenten aan Ben Woldering!

Geplaatst door: editar ()

Zal wel prima werken maar voor mij veel te formeel.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie