Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Comeback Toshiba in Europa

Het Japanse Toshiba keert weer terug op de Europese markt voor mobiele telefonie. Tijdens het Mobile World Congress werd aangekondigd dat het bedrijf nieuwe Windows Mobile toestellen op de markt brengt.  Vanaf eind maart zullen de Toshiba G450, G710 en de G910 in Nederland verkrijgbaar zijn. Eind mei volgt de Toshiba G810.

Gezien de indrukwekkende specificaties van deze Windows Mobile toestellen richt de fabrikant zich primair op de veeleisende gebruiker. Dat Toshiba op mobiel gebied veel in de mars heeft, blijkt wel uit het gegeven dat het bedrijf in thuisland Japan de op één na grootste toestelaanbieder is.

Toshiba G710
Qua specificaties is de Toshiba G710 wellicht het minst aansprekende toestel. Het toestel, met name bedoeld voor de zakelijke gebruiker, heeft een volledig QWERTY toetsenbord en doet denken aan Blackberry en Palm-achtige toestellen. Om verdwalen te voorkomen is de G710 voorzien van een GPS ontvanger. Voor mobiel internet is het toestel verre van ideaal. UMTS en HSDPA zijn niet mogelijk waardoor de gebruiker aangewezen is op het trage GPRS-netwerk. De resolutie van de ingebouwde camera is 2 megapixel.

Toshiba G450: USB modem, telefoon, USB memorystick en mp3-speler
De Toshiba G450 is eigenlijk in eerste instantie een USB modem dat gebruikt kan worden om via UMTS/HSDPA verbinding met het internet te maken. Tevens een apparaat om mee te bellen, een USB opslag medium en een mp-3 speler. Qua uiterlijk doet het sterk aan het laatste denken. Het compacte toestel is slechts 10 centimeter lang en weegt 57 gram. De camera haalt een resolutie van 2 megapixel. Het toestel is verkrijgbaar in de kleuren zwart, rood en wit.

Toshiba G910
Qua uiterlijk lijkt de Toshiba G910 het meest op een mini laptop. Dit topmodel heeft een 3 inch scherm met een Wide-VGA resolutie van 800x480 pixels. De G910 beschikt over een interne GPS ontvanger en volledig toetsenbord. Wie vertrouwelijke informatie op het apparaat heeft staan, kan dit beveiligen met vingerafdrukherkenning. Ook fotograferen met deze “laptop” is mogelijk.

Toshiba G810
De Portégé G810 is een PDA telefoon zonder toetsenbord. De toetsen zijn touch-sensitive. Het toestel heeft een 3 megapixel camera aan boord en is voorzien van een Stereo FM radio met RDS. Dankzij UMTS en HSDPA ondersteuning is snel downloaden met de G810 mogelijk. Dankzij HSUPA (high speed uplink) kan met uploaden een snelheid tot maar liefst 2 Mb/s gehaald worden.

In de eerste jaren van deze eeuw was Toshiba ook actief in Nederland. Een veelgezien toestel was destijds de TS21i dat voor i-mode geschikt was.

Zie voor meer specificaties onze TOESTELWIJZER

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie