Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Tommy wordt Nederland Mobiel

door Jeanet Woldring

Tommy Telecom heeft zijn mobiele activiteiten overgedragen aan Nederland Mobiel. Op de oude site wordt verwezen naar de nieuwe website van Nederland Mobiel, dat mobiele telefonie aanbiedt onder de naam Club NL Mobiel. In de Tariefvergelijking op Bellen.com wordt Tommy Telecom aangepast wanneer duidelijk is wat het aanbod precies inhoudt. Vandaag is de site nog gedeeltelijk 'Under Construction'.* 

Inmiddels heeft Tommy alle abonnees voorzien van nieuwe simkaarten van Nederland MOBIEL. Bij deze  migratie zouden er wat technische problemen geweest zijn waarvan men mogelijk hinder heeft ondervonden. Ter compensatie biedt de MVNO (operator zonder eigen netwerk) gratis het lidmaatschap aan t.w.v. € 29,50.

Energiemodel: voorschotnota's
Clubleden kunnen onderling gratis bellen binnen Nederland en vanuit het buitenland naar Nederland tegen lokaal tarief. Op alle mobiele gesprekken naar andere providers binnen Nederland krijgen ze 25% korting. Volgens de website worden er 2 abonnementen aangeboden onder de naam NL Budget en NL Family. Laatstgenoemde is nog 'Under Construction'. 
 
De aanbieder zegt kortingen te kunnen geven door te factureren volgens het zogenaamde 'energiemodel' waar met voorschotnota's wordt gewerkt. Clubleden worden gefactureerd op basis van het belgedrag over het vorig kwartaal. Dit bedrag wordt per maand vooraf in rekening gebracht. 

Rechtzaak verloren
Tommy Telecom maakte tot en met april van dit jaar gebruik van het mobiele netwerk van KPN via Aspider, maar stapte diezelfde maand over naar het netwerk van T-Mobile. Dat gebeurde ongeveer gelijktijdig met een rechtszaak waarin Tommy Telecom van KPN eiste dat het de voorgenomen afsluiting van Tommy-klanten niet doorzette. KPN wilde de maatregel treffen omdat Tommy enkele tonnen aan achterstallige rekeningen moest betalen. Tommy verloor de rechtzaak. 

Cowboy-gedrag
Telecompaper spreekt van cowboy-gedrag in telecomland. "Hoewel het juridisch allemaal wel waterdicht zal zijn, is het de vraag of de klanten van Tommy, ofwel, Nederland Mobiel, nou wel zo gebaat zijn bij deze wisseling van de wacht. Zo op het oog lijkt het er namelijk verdacht veel op dat Tommy zijn belangrijkste bezit - het klantenbestand - namelijk doorgeschoven heeft naar een officieel volkomen onafhankelijke nieuwe partij, om zo bij een eventueel faillissement te voorkomen dat er geld aan KPN hoeft te worden betaald. Een dergelijke doorstart, waarbij de schuldeisende partijen achterblijven met lege handen, wordt regelmatig gebruikt. En voor de klanten is het weinig vertrouwenwekkend om ondergebracht te worden bij een partij die dergelijke acties uithaalt om aan schuldeisers te ontkomen."

Het is te hopen voor zowel schuldeisers als klanten dat dit in het geval van Nederland Mobiel niet geldt. Gezien de recente voorgeschiedenis van Tommy is het echter zeer de vraag of die hoop gerechtvaardigd is, aldus Telecompaper.

* Update 4 juni 2009: Vanwege het feit dat de site nog steeds 'Under Construction' is, staat de aanbieder vooralsnog offline.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie