Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Tommy wordt Nederland Mobiel

door Jeanet Woldring 12 reacties

Tommy Telecom heeft zijn mobiele activiteiten overgedragen aan Nederland Mobiel. Op de oude site wordt verwezen naar de nieuwe website van Nederland Mobiel, dat mobiele telefonie aanbiedt onder de naam Club NL Mobiel. In de Tariefvergelijking op Bellen.com wordt Tommy Telecom aangepast wanneer duidelijk is wat het aanbod precies inhoudt. Vandaag is de site nog gedeeltelijk 'Under Construction'.* 

Inmiddels heeft Tommy alle abonnees voorzien van nieuwe simkaarten van Nederland MOBIEL. Bij deze  migratie zouden er wat technische problemen geweest zijn waarvan men mogelijk hinder heeft ondervonden. Ter compensatie biedt de MVNO (operator zonder eigen netwerk) gratis het lidmaatschap aan t.w.v. € 29,50.

Energiemodel: voorschotnota's
Clubleden kunnen onderling gratis bellen binnen Nederland en vanuit het buitenland naar Nederland tegen lokaal tarief. Op alle mobiele gesprekken naar andere providers binnen Nederland krijgen ze 25% korting. Volgens de website worden er 2 abonnementen aangeboden onder de naam NL Budget en NL Family. Laatstgenoemde is nog 'Under Construction'. 
 
De aanbieder zegt kortingen te kunnen geven door te factureren volgens het zogenaamde 'energiemodel' waar met voorschotnota's wordt gewerkt. Clubleden worden gefactureerd op basis van het belgedrag over het vorig kwartaal. Dit bedrag wordt per maand vooraf in rekening gebracht. 

Rechtzaak verloren
Tommy Telecom maakte tot en met april van dit jaar gebruik van het mobiele netwerk van KPN via Aspider, maar stapte diezelfde maand over naar het netwerk van T-Mobile. Dat gebeurde ongeveer gelijktijdig met een rechtszaak waarin Tommy Telecom van KPN eiste dat het de voorgenomen afsluiting van Tommy-klanten niet doorzette. KPN wilde de maatregel treffen omdat Tommy enkele tonnen aan achterstallige rekeningen moest betalen. Tommy verloor de rechtzaak. 

Cowboy-gedrag
Telecompaper spreekt van cowboy-gedrag in telecomland. "Hoewel het juridisch allemaal wel waterdicht zal zijn, is het de vraag of de klanten van Tommy, ofwel, Nederland Mobiel, nou wel zo gebaat zijn bij deze wisseling van de wacht. Zo op het oog lijkt het er namelijk verdacht veel op dat Tommy zijn belangrijkste bezit - het klantenbestand - namelijk doorgeschoven heeft naar een officieel volkomen onafhankelijke nieuwe partij, om zo bij een eventueel faillissement te voorkomen dat er geld aan KPN hoeft te worden betaald. Een dergelijke doorstart, waarbij de schuldeisende partijen achterblijven met lege handen, wordt regelmatig gebruikt. En voor de klanten is het weinig vertrouwenwekkend om ondergebracht te worden bij een partij die dergelijke acties uithaalt om aan schuldeisers te ontkomen."

Het is te hopen voor zowel schuldeisers als klanten dat dit in het geval van Nederland Mobiel niet geldt. Gezien de recente voorgeschiedenis van Tommy is het echter zeer de vraag of die hoop gerechtvaardigd is, aldus Telecompaper.

* Update 4 juni 2009: Vanwege het feit dat de site nog steeds 'Under Construction' is, staat de aanbieder vooralsnog offline.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (12)

Geplaatst door: willy ()

aan alle bezitters van een tommy mobiel. die u gwonnen heeft bij de loterij zeg ik u bel niet meer met uw mob ook ik heb een mob gewonnen met 1400 gratis belminuten.en was nog lang niet aan de 1400 bel minuten.nu zijn ze faillet en krijg ik de rekening van 100 euro omdat ik gebeld heb met mijn mobiel vervolgens word het weer duts mob. en word er gewoon weer 100 euro van mijn rekening afgeschreven zo dat ik weer kan bellen voor dit bedrag zonder mijn toestemming.
en nu kan ik helemaal niet meer bellen.en nutuurlijk is er niemand te berijken op het service nummer van duts mob.mensen ben verstandig en neem een ander abonoment.de gr wil

verder wil ik de loterij bedanken voor alle problemen die met deze mobiel.
voor u een goed advies zoek de volgende keer een goed abonoment voor de mensen die een mobiele telefoon winnen.

Geplaatst door: cohen Malka ()

Vandaag 8-3-2010 ,zonder geen enkel bericht of sms bericht, kan ik met mijn Tommy mobiel zelfs niet meer bellen. " geen service" meer.Ik moek wel bij zeggen dat ik de betaling van de laatste factuur wel overhebt gemaakt.
Weet iemand waarom is de service al gestopt?

Malka Cohen

Geplaatst door: Marian ()

Ik kreeg vandaag een bericht dit is de laatste factuur, je kunt het zien op Tommy telecom . nl.
Nu er is niets te vinden??
Maar wat voor een factuur, ik heb de gratie 1400 minuten nog steeds niet opgebeld.
Er is mij telefonisch vorig jaar door Tommy telecom verteld dat het abonnement vanzelf zal stoppen??
Ik begrijp er werkelijk niets meer van.
Ik wil het zeker ook niet verlengen, maar bij wie, wat of moet je zijn, nu schijnt een duits bedrijf het weer over genomen te hebben.
Begrijpen jullie het nog.
Nu ik niet meer??
Heb vanuit Spanje wat SMS jes verstuurd, nu dat trekken ze maar van het bedrag van de 1400 minuten af, ik ben er klaar mee.
Zo`n prijs hoeft van mij niet meer.
Vr gr Marian.

Geplaatst door: Ester ()


Beste heer, mevrouw,

Ook ik zou graag weten hoe, alles in zijn werking gaat, is er ergens een adres om kenbaar te maken dat ik dit gratis gewonnen abonnement NIET WIL VERLENGEN, en niet voor de verassing komt te staan dat ik een rekening ontvangt.

Vr gr Ester

Geplaatst door: Ester ()


Beste heer, mevrouw,

Ook ik zou graag weten hoe, alles in zijn werking gaat, is er ergens een adres om kenbaar te maken dat ik dit gratis gewonnen abonnement NIET WIL VERLENGEN, en niet voor de verassing komt te staan dat ik een rekening ontvangt.

Vr gr Ester

Geplaatst door: Jet ()

Ook ik wil dit abonnement stoppen, maar al van alles geprobeerd. Graag hoor ik waar ik terecht kan.

Geplaatst door: Anja Smulders ()

Ook ik zou graag weten hoe, alles in zijn werking gaat, :/ is er ergens een adres om kenbaar te maken dat ik dit gratis gewonnen abonnement NIET WIL VERLENGEN, en niet voor de verassing komt te staan dat ik een rekening ontvangt.

Anja Smulders

Geplaatst door: Netty Pladet ()

Mijn abonnement verloopt ergens begin 2010.
Mijn vraag is:
- kan ik nog van jullie nog bericht verwachten i.v.m. het verder gebruik maken van mijn GSM?
- En onder welke voorwaarden.
Dit is voor mij allemaal onduidelijk.
Graag zou ik van u bericht ontvangen wanneer mijn (gratis) abonnement afloopt?

Netty Pladet

Geplaatst door: René Provoost ()

Ik zou graag willen weten wanneer mijn gratis abonnement afloopt. Wordt het automatisch verlengt of moet ik opzeggen?

René Provoost

Geplaatst door: ine vrijsen ()

Ik zou graag willen weten wanneer mijn gratis abonnement afloopt en wat kan ik dan van jullie verwachten
groeten ine vrijsen
weverstraat 65
5524bg steensel

Geplaatst door: Anneke ()

Dit is absoluut waar. Mijn moeder heeft bij een loterij een telefoon met een jaar gratis bellen van Tommy telecom gewonnen. Ik ben voor haar al sinds 19 maart haar simkaart aan het activeren, maar het ding is niet aan de praat te krijgen. Een nieuwe simkaat werd beloofd, maar nooit opgestuurd. Uiteindelijk na een keer vergeefs bellen, een onbeantwoorde mail sturen en nog maar een keer bellen (nu wel beet), toch na ongeveer drie en een halve maand een nieuwe simkaart gekregen, maar was ook die niet te activeren. Inderdaad, mails worden niet gelezen, ik heb twee keer iemand aan de lijn gehad en de eerste keer werd er niet echt geluisterd, de tweede keer wel en zou ik teruggebeld worden. NIET DUS! Zelf bellen heeft ook geen zin: vorige week een uur lang aan de lijn gehangen zonder dat er opgenomen werd. En weer twee meialtjes gestuurd: ``eén naar Tommy Telecom en één naar Nederland Mobiel. In de moed der wanhoop zelfs de loterij maar ingelicht. Een nieuw nummer bellen van Nederland Mobiel heeft ook geen zin: dit is niet in gebruik. En ja, ik geef het niet op: ik hang "as we speak" (alhoewel, was dat maar waar...) alweer vrolijk twintig minuten in de wacht...

Het is toch van de gekke dat een telecombedrijf zo slecht te bereiken is...

Geplaatst door: Steven de Jong ()

Voor wie dit leest. Ga NIET in zee met Nederland Mobiel. Het is een bedrijf van het type dat effectief geen klantenservice heeft. Emails worden niet gelezen, bellen heeft geen zin, want zelfs in het uitzonderlijke geval dat je iemand spreekt zal die persoon niets voor je (kunnen) doen. Ik ben geen uitzondering! Blijf weg bij dit bedrijf.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie