Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Tommy Telecom verlaagt roamingtarieven nu al

TOMMY Telecom verlaagt vanaf dit weekend de tarieven voor bellen vanuit heel Europa. Daarmee geeft deze kleine mobiele aanbieder de aftrap voor de door de EU gestelde deadline van 30 september. 

Zoals bericht, heeft de Europese commissie na lang overleg besloten dat er een einde moet komen aan de vaak extreem hoge onderlinge verrekentarieven (roamingtarieven) tussen de verschillende buitenlandse mobiele netwerk operators binnen Europa. Vooruitlopend op de verplichte invoering van deze verlaagde tarieven uiterlijk 30 september aanstaande, heeft TOMMY Telecom als eerste mobiele provider besloten deze nieuwe tarieven nu al in te voeren.  

De aanbieder, die gebruik maakt van het Telfort/KPN netwerk, vindt het voor de abonnees uitermate vervelend dat deze tariefsverlaging pas formeel van kracht wordt na de vakantie-periode. Tommy: "Terecht dat de pers en mobiel bellend Nederland daar veel ophef over maakt. Immers,  juist in de vakantieperiode maakt men gemiddeld de meeste buitenlandse kosten met de mobiele telefoon en wordt men na terugkeer vaak onaangenaam verrast door een extreem hoge telefoonrekening".

Iets boven maximumtarief
Om de bestaande, maar ook nieuwe klanten tegemoet te komen, voert TOMMY Telecom juist daarom deze verlaging vanaf 7 juli al in. Het nieuwe tarief dat volgens het persbericht geldt vanuit heel Europa is € 0,49 excl. btw "oftewel € 0,60 incl. btw per minuut". Kleine Tommy maakt daarbij een klein rekenfoutje, want 49 cent plus 19 procent is 58,31 cent... En 60 cent is altijd nog ruim een cent boven het door de EU gestelde maximumtarief, maar goed, een kniesoor die daar op let. Diezelfde kniesoor zal daarentegen opgevallen zijn dat het nieuwe tarief vanuit HEEL Europa geldt en niet alleen in de EU-landen (dus ook in Zwitserland en Noorwegen).

Gebeld worden: 75 cent of € 1,50 per minuut
Verder geldt dat 'gebeld worden' in het buitenland voorlopig nog op het huidige tarief blijft. Dat betekent dat abonnees een starttarief van € 0,05 cent + € 0,75 of € 1,50 per minuut (afhankelijk van het netwerk) kwijt zijn wanneer zij gebeld worden.  Wat de kosten zijn  voor het versturen van een sms'je vermeldt de aanbieder niet.

Het tarief is gelijk beschikbaar voor alle bestaande abonnementsvormen TOMMY 250, TOMMY 500 en TOMMY 1000.  Nieuwe klanten van TOMMY Telecom kunnen ook tijdens de komende vakantie al profiteren van de lagere tarieven, indien zij een abonnement van minimaal 12 maanden afsluiten.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie