Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Tiscali introduceert veiliginternettendoejezo.nl

door Jeanet Woldring

Internetprovider Tiscali heeft woensdag veilig internetten doe je zo.nl gelanceerd. Op deze website kunnen klanten en andere internetgebruikers nagaan of ze voldoende maatregelen hebben getroffen om hun pc’s te beschermen tegen aanvallen vanaf internet.

Veiligheidstest
Een veiligheidstest laat in vier stappen zien welke zwakke plekken er in de beveiliging van een internetgebruiker zijn. Hierbij wordt eerst de persoonlijke situatie in kaart gebracht, waarbij er gevraagd wordt naar het internetgebruik en de ingestelde beveiliging. Vervolgens wordt het risicoprofiel geschetst en ontvangt de tester een persoonlijk advies over hoe veiliger te internetten. Hij kan per e-mail een document met aanwijzingen en aanbevelingen ontvangen. De website geeft naast inzicht in de persoonlijke veiligheidssituatie ook advies over computerbeveiliging.

Kennis beveiliging pc beperkt
De kennis over de mogelijkheden om een computer te beschermen tegen hackers, phishers en virussen, is nog beperkt bij internetters volgens Tiscali. Volgens een peiling van TNS Nipo in opdracht van de provider noemt 94 procent de beveiliging belangrijk, maar weet slechts 51 procent wat ze moeten doen om hun pc veiliger te maken.

Verantwoordelijk voor internetveiligheid
Belangrijkste doelstelling van veiliginternettendoejezo.nl is dat internetgebruikers zich meer bewust worden van de veiligheidssituatie op internet en van de mogelijkheden om zich beter te beschermen. 

Tiscali's directeur voor de consumentenmarkt Esther Kuiper voelt weinig voor de suggestie van de Consumentenbond om leveranciers van computers en internetaanbieders verantwoordelijk te maken voor de veiligheid op internet. Dat kun je nooit 100 procent garanderen, zo zei ze tegen de Volkskrant.

Zorgplicht internetaanbieders
De druk op de providers neemt wel toe. Dinsdag zei toezichthouder OPTA dat het de zorgplicht wil aanscherpen. Zo zouden aanbieders verplicht moeten worden om virus- en spamfilters aan te bieden aan hun abonnees. De toezichthouder denkt ook aan een verplicht advies aan gebruikers voor de installatie van firewalls. Op 1 juni organiseert OPTA samen met ECP.nl een bijeenkomst voor internetaanbieders over dit onderwerp.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie