Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Terugblik op het Mobile World Congress

door Jeanet Woldring

Op het jaarlijkse Mobile World Congress in Barcelona  stelen de nieuwste mobieltjes de show. Dit jaar  zijn er relatief weinig nieuwe toestellen gelanceerd en op de beurs was het een stuk rustiger dan voorgaande jaren. Toestelfabrikant en hoofdsponsor LG maar ook Nokia was afwezig. Hieronder een samenvatting van ontwikkelingen en aankondigingen.

Ontwikkelingen

  • - Veel mini toestellen; voorbeelden zijn LG GD880 mini, HTC HD Mini en Sony Ericsson XPERIA  X10 mini. Toestellen moeten weer klein en compact.

  • - Veel toestellen zijn full-touch en hebben weinig knoppen of zijn full-touch met een uitschuifbaar qwerty-toetsenbord.

  • - Veel nieuwe Google-telefoons die draaien op het besturingssysteem Android.

  • - Focus ligt meer op software en applicaties dan op hardware. Door de App Store voor de iPhone zijn deze kleine softwaretoepassingen in korte tijd big business geworden.

Aankondigingen

  • - Microsoft lanceert Windows Phone 7, de nieuwe naam voor Windows Mobile. De bedoeling is dat er tegen Kerstmis wereldwijd telefoons met Windows Phones 7 verkrijgbaar zijn.
  • - Symbian^3: ondersteunt o.a. multitouch, hdmi, 4g en het gebruik van 3d-graphics. Nokia X10 wordt waarschijnlijk de eerste Symbian^3 telefoon.
  • - Besturingssystemen Maemo en Moblin gaan verder als MeeGo (Nokia en Intel)
  • - Samsung S8500 Wave: eerste telefoon met Bada, het besturingssysteem dat Samsung zelf heeft ontwikkeld.
  • - HTC toont vernieuwde Sense, softwarelaag waarmee ondermeer sociale netwerken worden geïntegreerd + 3 nieuwe smartphones: HTC Legend, Desire en HD Mini

Zie de Toestelwijzer voor meer specificaties

Gepubliceerd: vrijdag 5 maart 2010
Geactualiseerd: maandag 8 februari 2021

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie