Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Telfort ziet zelfbediening consument toenemen

9 reacties

Klanten raken steeds meer vertrouwd met zelfbediening waarmee zij zichzelf ontlasten van veel papieren rompslomp en wachttijden in een callcenter. VolgensTelfort heeft nog maar elf procent van haar klanten geen online rekening. Steeds meer mensen maken gebruik van het nieuwe selfserviceconcept, waardoor de provider de beltarieven zo laag mogelijk kan houden.

Alles online regelen
De klant kan gratis via de online diensten zaken zelf regelen en controle houden over zijn abonnement of prepaid aansluiting. Bij diefstal van je toestel is alles online te regelen zoals het blokkeren van de simkaart, een nieuwe opvragen en activeren. Daardoor is bellen of het schrijven van brieven niet meer nodig. 

Telfort had vorig jaar een gemiddelde 'e-maildemping' van 97,8%, dat wil zeggen dat slechts 2,2% van de klanten antwoord opvragen die niet via de website te vinden zijn en alsnog een mail stuurt. Het aantal logins in ‘Mijn Telfort’ steeg in 2007 met 36,5%. De online service is nog niet helemaal volledig, hieraan wordt hard gewerkt om dat zo snel mogelijk te realiseren, aldus het bedrijf.

Online rekening
Van alle klanten ziet 88,7% hun rekening online in. Deze gratis gespecificeerde rekening is op ieder moment van de dag tot 30 maanden terug te lezen en goed beveiligd om misbruik te voorkomen. Voor degene die daarnaast toch een papieren versie wil, is de rekening eenvoudig uit te printen. Het aantal klanten dat schriftelijk een rekening ontvangt wordt steeds minder, nu is dat nog slechts 11,3%.
 
Online nummerbehoud
Via de online services is het ook mogelijk om met nummerbehoud over te stappen naar Telfort. Dit is niet uniek, maar bij Telfort kan de klant op elk moment van het abonnement haar online aanvraag doen, niet alleen als het abonnement net is afgesloten, maar ook als het al langer loopt. Hiermee wil Telfort klanten optimale vrijheid bieden.

Zie voor de beltarieven van Telfort en andere aanbieders de Tariefvergelijking Mobiel  

Zie ook: ContractWizard de gratis herinneringservice van Bellen.com die u tijdig op de hoogte stelt over het aflopen van uw contract, waardoor u kunt overstappen

Reacties (9)

Geplaatst door: mertens ()

[quote]En wanneer komt dan eindelijk eens de mogelijkheid om te controleren hoevel belminuten je nog in je bundel over hebt?Vroeger maakt dat niet zoveel uit toen het tarief binnen en buiten de bundel hetzelfde was, maar tegenwoordig met dat belachelijk hoge tarief buiten de bundel en dan m.n. als je een sim only hebt is toch wel een minimum wat Telfort kan doem voor haar klanten?? [/quote]

ik heb pas een telfort bundel kan ik ook ergens zien het verloop van belminuten.
ik zie uw reactie tegemoet ,??????

Geplaatst door: mertens ()

"En wanneer komt dan eindelijk eens de mogelijkheid om te controleren hoevel belminuten je nog in je bundel over hebt?Vroeger maakt dat niet zoveel uit toen het tarief binnen en buiten de bundel hetzelfde was, maar tegenwoordig met dat belachelijk hoge tarief buiten de bundel en dan m.n. als je een sim only hebt is toch wel een minimum wat Telfort kan doem voor haar klanten?? "

ik heb pas een telfort bundel kan ik ook ergens zien het verloop van belminuten.
ik zie uw reactie tegemoet ,??????

Geplaatst door: karel ()

Alsof `zelfbediening` een natuurverschijnsel is dat toeneemt. Alle providers dwingen hun klantjes met zachte hand naar internet, en weg van de telefonische helpdesk.

Geplaatst door: Sieben ()

Mijn Simkaart is defect,zou dus een nieuwe moeten kunnnen krijgen. Om deze te bestellen stuurt Telfort codes naar mijn telefoon, maar de Simkaart is defect, dus dat schiet niet op.
Typisch kip en ei situatie, maar is bij Telfort niet te doorbreken.

Geplaatst door: Ed Amsterdam ()

Ik heb al zes maanden ruzie met Telfort over een verkeerd verwerkte opzegging. Ze zijn bijna onbereikbaar per telefoon. Ze reageren niet op emails. Inmiddels sta ik bij BKR geregistreerd door hun incompetentie. Goedkoop bellen, maar uiteindelijk is het toch duurkoop!

Geplaatst door: German ()

Kilstroom, sterke opmerking. Aanvragen super eenvoudig maar opzeggen super moeilijk.
Het is te gek voor woorden dat opzeggen nog steeds niet per email kan. Lotto, Staatsloterlij lachen in hun vuistje.
Op telecomlog.nl staat ook iets over wachttijden bij KPN.

Geplaatst door: Kilstroom ()

Opzeggen bij Telfort kan nog steeds niet per e-mail.

Geplaatst door: German ()

Het lijkt erop dat Telfort goedkoper is dan Tommy Telecom.

Geplaatst door: Micha ()

En wanneer komt dan eindelijk eens de mogelijkheid om te controleren hoevel belminuten je nog in je bundel over hebt?Vroeger maakt dat niet zoveel uit toen het tarief binnen en buiten de bundel hetzelfde was, maar tegenwoordig met dat belachelijk hoge tarief buiten de bundel en dan m.n. als je een sim only hebt is toch wel een minimum wat Telfort kan doem voor haar klanten??

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie