Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Telfort wil goedkoopste aanbieder blijven

12 reacties

Telfort is bijna altijd de goedkoopste met sim only abonnementen en wil dat ook blijven. Dat blijkt uit het maandag verzonden persbericht van de KPN-dochter.

Vergelijking abonnementen
Het telecombedrijf dat zichzelf dé aanbieder van goedkope no-nonsense abonnementen noemt, schuwt de vergelijking met concurrenten niet. Twee maanden geleden, toen Telfort met nieuwe belbundels kwam, vergeleek zij deze in haar reclamecampagne met de Flex en Relax abonnementen van T-mobile. "Tot 39% goedkoper dan T-Mobile!" luidde de reclameboodschap, waarbij de beltarieven binnen de bundel met elkaar vergeleken werden. De campagne schoot T-Mobile echter in het verkeerde keelgat en daagde de challenger voor de rechter.

T-Mobile is van mening dat Telfort de consument misleidt omdat geen rekening gehouden wordt met een groot aantal zaken die de kosten voor de klant bepalen, zoals sms'en en het afluisteren van voicemail. T-Mobile vindt dat de consument hiermee doelbewust op het verkeerde been gezet wordt. Telfort gaat echter rustig door met vergelijken, nu met de tarieven van sim only abonnementen. Hieruit blijkt dat Telfort bijna altijd de goedkoopste is. “En blijft!” zegt Sander Gielen van Telfort in het persbericht.

Prijzenslag sim only in volle gang 
In een poging het succes van Telfort na te volgen introduceren collega-aanbieders op dit moment nieuwe abonnementsvormen en -tarieven, aldus Telfort. Hierbij doelt  de aanbieder ongetwijfeld op Tele2 en Vodafone, waarbij laatstgenoemde vorige week nieuwe sim only abonnementen introduceerde onder de naam 'Scherp'. Het minuuttarief van Vodafone Scherp 250 is zowel binnen als buiten de bundel gelijk aan dat van Telfort 400 Sim only én van T-Mobile Relax 300 Sim only, namelijk 4 cent en 25 cent. De maandkosten, de bundelgrootte, het sms/mms-tarief en de voorwaarden verschillen overigens wel. Zo rekent Vodafone per minuut af, wat betekent dat als 62 seconden gebeld wordt, er 2 volledige minuten in rekening gebracht worden. Bij Telfort betaalt de klant 22 cent per bericht als hij geen sms-bundel heeft, hetgeen 3 cent voordeliger is dan bij de genoemde concurrenten. Mmsjes zijn met 30 cent zelfs 20 cent goedkoper dan bij T-Mobile en Vodafone.

Onafhankelijke beladvies
In de Top 5 sim only op Bellen.com, die gebaseerd is op het minuuttarief binnen de bundel, claimt Telfort drie plaatsen, waaronder de nummer 1 en 2 positie. Telfort eindigt vaak als goedkoopste aanbieder door haar scherpe minuutprijzen en de voortdurende acties die er gevoerd worden op de abonnementsbedragen. Net als bijvoorbeeld T-Mobile, hanteert Telfort afgeprijsde abonnementskosten voor haar sim only proposities. Om niet alleen belkosten, maar ook voorwaarden, bundels, voordeelbundels en sms-kosten te vergelijken, helpt de Belwijzer bij het maken van een keuze.
  
Zie ook:
- Belwijzer: vergelijk alle abonnementen op basis van belgedrag (bellen, sms'en etc.) 
- Vodafone lanceert web sim-only `Scherp`
- Telfort scoort met nieuwe bundels beter in Belwijzer
- T-Mobile daagt Telfort voor rechter
- Nieuw uniek abonnement: T-Mobile Flex

Reacties (12)

Geplaatst door: simon ()

Leuk allemaal, maar de goedkoopste staat er dus niet bij voor sim only
Tringg, komt in dit verhaal niet door,,
ik heb m nu al een half jaar geen gezeur 1000 min voor 25 euro
30 euro incl internet.
waarom is deze niet meegenomen in het verhaal?
is toch KPN , en super ontvanst

Geplaatst door: Adri ()

Opmerking v/d redactie (27/7/2007): Het is al eens eerder gemeld: er wordt aan gewerkt om ook de tarieven van deze aanbieder in de vergelijkingen mee te nemen.

Gaat het nog gebeuren voordat de Telfort campagne afloopt?

Geplaatst door: bellman ()

Ik dacht dat het onderwerp over telfort ging en niet over chippieland en Ben is daarbij al lang geen Ben meer dus wie looopt er nu achter?
T-Mobile zeg na.... is het nu en ik weet zelf dat Chippieland ook niks voorsteld want ook zij vallen bij de oprecht waardeloze klantenservice die er bestaat ook Lycamobile is slecht .

Om nu zelf ook niet af te dwalen.

TELFORT goedkoop laat me niet lachen op pre paid gebied zijn ze de duurste denk ik bijna iedereen is goedkoper of maakt het mogelijk om goedkoper te zijn.

lowcall/tele2 champion/Simyo/AyYildiz de toppers en ook T Mobile en Orange en Vodafone is beter en last but not least is het licht ook uiteindelijk bij Hi gaan branden.

Dus hoezo goedkoop.

Geplaatst door: rene ()

Ze maken wel meer fouten. zo rekenen ze voor de prijs van 25 sms`jes in plaats van 16 cent per stuk de kosten voor een abonnement van 800 stuks. Geen wonder dat de resultaten niet betrouwbaar zijn. Bovendien, wie belt er maand in maand uit exact hetzelfde. Bij veel aanbieders lijkt het goedkoop maar als je iets over je bundel gaat betaal je je meteen blauw. Kies voor een aanbieder met een goede deal die goed blijft ook als je te weinig of teveel belt.

Geplaatst door: Adri ()

Tja, je hebt onafhankelijk en `onafhankelijk volgens bellen.com`. Blijft inderdaad een vreemde zaak dat Chippie niet opgemomen wordt. Je belt gewoon via het KPN netwerk!

Opmerking van de redactie op 27-07-2007
Het is al eens eerder gemeld: er wordt aan gewerkt om ook de tarieven van deze aanbieder in de vergelijkingen mee te nemen.
Geplaatst door: Jacob ()

Geen wonder dat Chippieland niet op Bellen.com staat, als je als provider zelf al niet in staat bent je acties goed te vermelden. Zie chippiesite met de tekst: "Deze actie tarieven lopen tot en met 31 maart 2007."

Geplaatst door: Gerrit ()

Als Ben zich profileert als een onderneming die objectief de beltarieven en aanbiedingen van maatschappijen vergelijkt dan mag je van Ben ook verwachten dat ze hierin de beltarieven van Chippie opneemt.

Geplaatst door: Rien ()

N.a.v. opmerking Adrie over Chippie.
Zie mijn opmerkingen in het gastenboek hierover.
Ik plaats er een bericht op 07-06-2007 waarna Ben belooft dat zij deze tarieven zullen opnemen.
Op een subtiele manier herinner ik Ben aan zijn belofte om dit te doen op 23-06-2007.
Echter taal noch teken.
Ik vermoed dat Ben geen commissie van Chippie krijgt en er derhalve geen vermelding plaatsvindt.

Vriendelijke groeten,
Rien

Geplaatst door: Adri ()

Zelf heb ik laatst een chippie abonnement genomen. 150 minuten voor 2,95.

Vreemd dat dit abonnement niet op deze site wordt genoemd, en dat Telfort daar niet over rept.

Geplaatst door: KostenKraker ()

Bovenstaand bericht dicht Telfort te veel voordelen toe. Met een Tmobile Flex Sim only abonnement betaal je veel minder dan de genoemde tarieven van Telfort.

SMS: Telfort 22 cent, Tmobile 7 tot 11 cent (afhankelijk van de bundel)

MMS: Telfort 25 cent, Tmobile 13 cent tot 23 cent (afhankelijk van de bundel)

Opmerking van de redactie op 26-07-2007
Bericht ingekort vanwege reclame.
Geplaatst door: KostenKraker ()

Bovenstaand bericht dicht Telfort te veel voordelen toe. Met een Tmobile Flex Sim only abonnement betaal je veel minder dan de genoemde tarieven van Telfort.

SMS: Telfort 22 cent, Tmobile 7 tot 11 cent (afhankelijk van de bundel)

MMS: Telfort 25 cent, Tmobile 13 cent tot 23 cent (afhankelijk van de bundel)

Opmerking van de redactie op 26-07-2007
Bericht ingekort vanwege reclame.
Geplaatst door: josuha ()

mawat dag je van vodafone met zun scherpe tarieven het nieuwe wat ze geintroduceerd hebbe 250 minute voor 9,95 das voor altijd dit tarief ja toch geld niet voor de tarieven van telfort is meestal voor maximaal 2 jaar daarna betaal iets meer dubbel zooveel en das bij vodafone niet het geval toch dus mense kijk uit met die uitlatingen van telfort beetje blabla wei de goedkoopste beetje overtrokke vinde jullie niet na ik wel suxes mense ..

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie