Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Telfort: verdubbeling internetklanten

door Jeanet Woldring 10 reacties

Telfort heeft in amper zes maanden tijd het aantal nieuwe klanten verdubbeld. Gisteren sloot de provider in Vleuten de 100.000e klant aan op het eigen netwerk. Het zijn vooral nieuwe klanten die nog niet eerder op internet aangesloten waren en klanten van de kabelbedrijven die goedkoper uit willen zijn. Telfort sloot in april nog de 50.000ste nieuwe klant aan.

Scherpe vaste lage prijs en hoge snelheid
Volgens Robin Clements, Directeur Telfort Internet, komt de snelle groei door de scherpe vaste lage prijs en de relatief hoge snelheid tot 20 Mb die Telfort biedt. "Uit onze cijfers komt naar voren dat meer dan de helft van onze klanten niet eerder een breedbandaansluiting had. Ik denk dat de groei nog hoger zou zijn geweest als niet zoveel klanten vast zouden zitten aan hun contract met hun kabelaar."

Wegnemen overstapdrempels
Als later dit jaar de overstapdrempels wegvallen verwacht Telfort nog meer overstappers te verwelkomen. Clements: "Sommige kabelaars profiteren nu nog van het feit dat hun contracten stilzwijgend worden verlengd en dus niet tussentijds kunnen worden opgezegd. Daar komt echter binnenkort door een wetswijziging verandering in." 

Stilzwijgende verlenging wettelijk beperkt

De directeur van Telfort Internet doelt op de wetswijziging waarbij een consument na afloop van een abonnement van een telecom- of programmadienst voor bepaalde tijd, altijd binnen een maand kan opzeggen. Zo wordt stilzwijgende verlenging van contracten wettelijk beperkt. Deze wetgeving zou na instemming van de Eerste Kamer medio 2008 effectief worden. Telfort verwacht dat veel Nederlanders dan opnieuw gaan rekenen en overstappen op internet via ADSL.

Overigens zit je bij de grootste kabelaar Ziggo nu al niet meer aan een jaarcontract vast en kun je elke maand opzeggen. Ook ADSL aanbieders als Alice en Het Net bieden maandcontracten aan.  

Meer informatie en online overstappen: Telfort Internet

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (10)

Geplaatst door: Soesbergen ()

Wij zijn heel te vreeën over Telfort nooit geen problemen werk goed en snel en als je een vraag heb aan Telfort word je altijd netjes te woord gestaan wij zegen Telfort gaat zo door wij zijn dik tevreden over jullie en altijd een vaste prijs geen gezeur achter af snap niet dat mensen klagen als mijn contract is af gelopen verlengen wij het gelijk weer

Mvg

Geplaatst door: Marc ()

Vorig jaar ergens is tiscali overgenomen door telfort, wij wilden afwachten of het dan beter gesteld zou zijn met telefonie we zijn dus geen contract aangegaan met telfort en hebben ook de aangeboden snelheidsverhoging niet aangenomen anders zouden we een nieuw contract aangaan.( tel gaat bij ons niet over, bellers krijgen direct het telfort antwoordapparaat eraan) wij kunnen niet bellen, gaat niet over aan de andere kant, zit je lekker te gamen of chatten is continu de verbinding weg van internet, dus werd niet beter alleen maar slechter, Nou wilde ik overstappen naar een andere provider blijkt dat het er helemaal niets toe doet je hangt gewoon een jaar langer eraan vast ook al ben je al 3 jaar klant ze verlengen stilzwijgend elk jaar met een jaar!!! dus je kunt niet maandelijks opzeggen.
zit ik er nog tot juli 2009 aan vast!

Mag dit zomaar?

Telfort blijf er met je handen vanaf als je onbezorgd wilt internetten en bellen

Geplaatst door: marjan ()

TELFORT een doffe ellende!!Bijna een jaar verder werkt internet en vast bellen nog steeds niet! Bij mij is zo,n beetje alles mis wat er maar mis kan gaan! verbindingen worden verbroken. Soms dagen helemaal geen telefoon verbinding, bellen naar klanten servive is zonde van je tijd en slecht je voor je gezondheid! Bellen,Mailen of brieven schrijven geen reactie.Onze problemen leveren Telfort zelfs geld op dus waarom zouden ze die oplossen! Nu blijk zelfs dat iemand met abb. bij Triscali mijn mail binnen te krijgen!!!Hoe veel erger kan het nog worden zou je denken,kan best hoor probeer maar eens op te zeggen!!!!Heb inmiddels aangetekende opzegging verzonden en autm. betaling ingetrokken. Natuurlijk ook nog geen enkele reactie!! TELFORT EEN NACHTMERRIE NIET AAN BEGINNEN!!

Geplaatst door: Remco ()Ik ben ook klaar met Telfort, zij hebben dit jaar Tiscali overgenomen waar ik al 3 jaar klant bij was.
Een aantal weken terug begon mijn draadloze internet verbinding te haperen ook met de netwerkkabel geen verbinding meer. De helpdesk maar bellen voor maar €0,30 per minuut. Ahum. In totaal 100 minuten gebeld op vrijdag en zaterdag met denk ik alle medewerkers van het callcenter die me vertelde dat het probleem aan mijn computers of netwerkkabels lag dit leek mij sterk en opperde of mijn modem niet kapot kon zijn. Nee meneer dat kan niet.
Maandag weer de helpdesk gebeld en gevraagd om een nieuwe modem na weer in de wacht gezet te zijn vertelde ze dat ik €85,00 moest betalen en 5 tot 10 werkdagen wachten. Toch maar gedaan omdat mijn contract pas in Juli 2009 afloopt. Modem pas 15 dagen later op zaterdag binnen gekregen en aangesloten en ja hoor weer internet. En ik weet dat ik niet de enige ben met dit probleem. Dus ik ben tot juli 2009 klant en daarna snel weg..

Geplaatst door: Fred ()

Ik ben ook zeer ontevreden met Telfort. Was voorheen bij Ziggo (geen gram beter) en dacht eerst: mwah.. aantrekkelijke prijs en snelle verbinding. Aanvankelijke problemen met aansluiten redelijk snel verholpen (met hulp van KPN! want het is hun lijn) maar toen gemerkt dat Ziggo-klanten ons niet kunnen bellen.

Dit euvel is nog steeds niet verholpen en volgens Ziggo moet dit door Telfort worden opgelost en die geven gewoon "niet thuis", zelfs niet gereageerd op een aangetekende brief waarin ik ze 14 dagen de tijd gaf om het probleem op te lossen. Bellen naar hun klanten (service?) heeft totaal geen zin, de medewerkers zijn (soms) aardig maar zeker niet deskundig en het duurt een eeuwigheid voor dat je iemand aan de lijn krijgt. =KASSA voor Telfort!

Mijn volgende actie is opzeggen per onmiddellijk wegens wanprestatie, uiteraard met behulp van een advocaat. Ondertussen ga ik de providermarkt opnieuw verkennen, maar vrees dat een oud hollandse gezegde "goekoop is duurkoop" vandaag de dag nog steeds geldt.

Geplaatst door: Marco ()

Ook bij mij verdient de klantenservice een dikke onvoldoende; ben al 2 avonden bezig om iemand aan de lijn te krijgen om abbo op te zeggen. Al met al nu al zo`n 50 minuten verspild.... Wat wel toevallig is; als je je wilt aanmelden als nieuwe klant, wordt binnen 3 minuten de telefoon opgenomen....en nee, zij kunnen je niet doorverbinden met de afdeling "opzeggen".
De eerste avond ben ik om 20.20 uur gaan bellen (volgens website tot 21.00 open). Nadat ik 25 minuten in de wacht had gestaan dus maar de optie "als nieuwe klant" geprobeerd en warempel, binnen enkele minuten iemand aan de lijn. Deze meneer kon mij helaas niet doorverbinden want de afdeling "opzeggen" was al gesloten!!! Pardon; het is pas 20.45 uur........ en nergens staat op de site vermeldt of op het antwoordapparaat ingesproken dat zij eerder dichtgingen.....

Maar goed, met enige pest in mijn lijf dan maar gewacht tot vandaag; nu in de middag gebeld, en weer na 15 minuten wachten niemand aan de lijn......

Dus weer aanmelden als nieuwe klant en ja hoor, binnen 2 minuten iemand aan de lijn!! Zelfde verhaal; zij konden mij niet doorverbinden en hadden zelfs geen intern telefoonnummer te verstrekken..........Sterker nog, de dame in kwestie beweerde dat zij nooit zaken deden met de afdeling "opzeggen" ..................
Maar mevrouw, hoe kan het dan zijn dat uw collega gisteravond wist te vertellen dat de afdeling "opzeggen" gesloten was???????
Wie van de twee vertelt nu de waarheid???

Voorlopig ben ik dus niet veel verder gekomen, maar ga ik het wel schriftelijk proberen op te zeggen, en ook zal ik mijn telefoonkosten verhalen, want dit is niet normaal meer.....

TELFORT HEEFT VOOR MIJ AFGEDAAN, WANT ZO GA JE NIET MET KLANTEN OM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Geplaatst door: Hans V. ()

Mooie woorden van deze man. Heeft zelf zeker geen internet + bellen van Telfort? Zelf werken ze ook met een jaarcontract en een stilzwijgende verlenging. Alles lijkt leuk alleen bellen levert veel problemen op. Modem valt zomaar uit zonder dat je het in de gaten hebt. Bellen met de helpdesk kost een vermogen en als je gaat verhuizen beginnen de problemen pas echt. Je geeft schriftelijk een verhuizing door. Men zegt dat ze nooit iets hebben ontvangen (4 brieven inmiddels). Alles wat je schriftelijk naar Telfort stuurt komt blijkbaar nooit aan. Ik ben op 17 juli verhuisd en na eindeloos (mobiel) bellen heb ik zowaar op 3 september weer internet. Telefonie heb ik (ondanks toezeggingen) tot op de dag van vandaag niet. Brieven gericht aan de directie worden niet beantwoord. Ik heb inmiddels al voor meer als 600 euro aan kosten gemaakt. 2 maanden internet betalen wat je niet hebt en nog steeds betalen voor een telefoon die het niet doet. Uit pure wanhoop nu alles bij een advocaat neergelegd om alles op te zeggen en de kosten terug te vorderen. Mijn advies: GA NIET MET TELFORT IN ZEE WANT DAT GAAT JE STRAKS BEZUREN. ER WORDT VEEL TOEGEZEGD MAAR NIETS GEDAAN!

Geplaatst door: Marco Jacobs ()

Praat me er niet van,heb nog nooit een isp meegemaakt die zo`n slechte klantenservice heeft.Simpele verhuizing van ene naar andere adres binnnen dezelfde gemeente is al te moeilijk voor ze.heb 5 weken zonder telefoon en internet gezeten,niet of amper reageren op brieven,zelfs op aangetekende brieven hoor je niets meer.En wat betreft de verbindingen,telefoon ligt er minimaal 1 keer per 4 weken uit,en wel betalen anders sluiten ze je af,die macht hebben ze en maken daar ook gebruik van.Volgend jaar
januari zit mijn contract erop,ben nu al
druk aan het rondkijken voor een andere provider,telfort gaat er op zeker uit,wat een ballentent.DUS ZEKER NIET AAN TE RADEN(ze mogen dan een verdubbeling van het aantal abonnementen hebben maar na 1 jaar wil ik het nog wel eens zien)

Geplaatst door: Nienke ()

Ik las de reactie van Jiskefet en ben het daar helemaal mee eens. Ik ben ook de dupe van Telfort.
Maar Jiskefet, je kan je abonnement opzeggen. Je moet hen dan in gebreke stellen dmv een aangetekende brief. En dan een reactie terugvragen op je aangetekende brief dat je je abonnement per direct opzegt.
Dit soort praktijken mogen niet meer voorkomen, vind ik! Jammer, want Telfort was goedkoop. Maar goedkoop is blijkbaar echt duurkoop, want die belletjes naar de klantenservice zijn erg hoog, gezien de enorme wachttijden.

Geplaatst door: Jiskefet ()

Mooie woorden van meneer Clements, die moet weten dat je bij Telfort ook een jaarcontract aangaat. Wegens de zeer slechte ervaring die ik met Telfort heb, in de drie weken dat ik nu bij deze provider ben aangesloten, heb ik mijn contract op willen zeggen. Helaas, dat kan niet eerder dan 01 september 2009.:?

De enorme groei leidt bij Telfort tot enorme wachttijden als je de helpdesk nodig hebt. Telfort van dat niet erg: € 0.30/minuut is toch mooi kassa voor Telfort.
Mijn telefoon-abonnement kost mij door deze wachttijden inmiddels 9,95 per dag in plaats van per maand!

Op 30 juli 2009 staat in Rood in mijn agenda: Telfort opzeggen!
Wat een wanprestatie!

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie