Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Telfort scoort met nieuwe bundels beter in Belwijzer

7 reacties

Telecom prijsvechter Telfort heeft vandaag nieuwe tarieven voor haar belbundels bekend gemaakt en zet hiermee een nieuwe prijsaanval in. De veranderingen hebben met name betrekking op de abonnementskosten en het bijbehorende aantal minuten.

Het nieuws volgt 2 maanden na de introductie van Unlimited, het onbeperkt bellen pakket van Telfort. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat consumenten kosten het belangrijkste keuzecriterium vinden bij de aanschaf van een abonnement. Met de nieuwe belbundels wil Telfort de prijsbewuste beller tegemoet komen.

Telfort voor velen goedkoopste aanbieder in Bellen.com Belwijzer
Telfort zet niet voor het eerst een prijsaanval in en was eerder al succesvol met het in de markt zetten van laaggeprijsde abonnementen. De "no nonsense" provider groeide zelfs zo hard, dat KPN het bedrijf in juni 2005 overnam. Na het doorvoeren van enkele aanpassingen aan de abonnementsstructuur (zoals het eerste minuut volledig afrekenen) en door diverse prijsverlagingen bij concurrenten zoals T-Mobile en Orange, zakte Telfort langzaamaan in de resultaten van de Belwijzer. Echter met de komst van de nieuwe tarieven scoort Telfort in de Belwijzer voor veel belprofielen weer als goedkoopste provider.

Lagere minuutprijs binnen bundel
Voor de meeste abonnementen is het aantal minuten binnen de bundel vergroot of zijn de abonnementskosten omlaag gegaan. In vergelijking met de oude abonnementen is het bellen binnen de bundel tot 17% voordeliger geworden. Alleen het Telfort 500 abonnement blijft qua prijs en minutenaantal gelijk. Het 1500 minutenabonnement is voor nieuwe klanten niet langer af te sluiten. Elk abonnement is uit te breiden met de reeds bestaande sms-bundels. Zonder sms-bundel geldt net als voorheen een tarief van 22 cent per bericht.

Bellen buiten de bundel duurder
In tegenstelling tot de tariefsverlaging voor bellen binnen de bundel, worden klanten die meer bellen dan het aantal minuten dat toebehoort aan de bundel, afgerekend tegen een tarief van 25 cent. Dit tarief ligt ruim 13% boven de 22 cent die blijft gelden voor bestaande abonnees. Met deze verhoging is het dus heel belangrijk dat klanten de juiste belbundel kiezen. De Bellen.com Belwijzer helpt u bij uw keuze.

Voicemail niet langer gratis
Bellen naar voicemail is voor nieuwe Telfort belbundel klanten, in navolging van Telfort Unlimited, niet langer gratis. Voor het afluisteren van nieuwe berichten geldt voortaan het standaard bundeltarief. Voor prepaid klanten blijft bellen naar voicemail wel gratis.

Sim-only abonnementen
Telfort voert geen wijzigingen in de maandprijs en het minutenaantal door bij haar sim-only abonnementen (zonder toestel). Wel geldt er voor deze abonnementen voortaan het hogere minuuttarief buiten de bundel van 25 cent per minuut. Bellen naar voicemail gaat voor nieuwe sim-only klanten vanuit de bundel en is dus niet meer gratis.

Vergelijking oude en nieuwe Telfort belbundels

Huidige Telfort abonnement Maand- kosten Minuutprijs binnen bundel Nieuwe Telfort Belbundel Maand-
kosten
Minuutprijs binnen bundel Tariefs-
verlaging
Telfort 50

€ 10,-

20 cent

Telfort 60

€ 10,-

16,7 cent

17%

Telfort 100

€ 15,-

15 cent

Telfort 110

€ 15,-

13,6 cent

9%

Telfort 150

€ 20,-

13,3 cent

Telfort 180

€ 20,-

11,1 cent

17%

Telfort 200

€ 25,-

12,5 cent

Telfort 230

€ 25,-

10,9 cent

13%

Telfort 300

€ 33,-

11 cent

Telfort 280

€ 30,-

10,7 cent

3%

Telfort 400

€ 42,-

10,5 cent

Telfort 400

€ 40,-

10 cent

5%

Telfort 500

€ 50,-

10 cent

Telfort 500

€ 50,-

10 cent

ongewijzigd

Telfort 750

€ 72,-

9,6 cent

Telfort 750

€ 70,-

9,3 cent

3%

Telfort 1000

€ 94,-

9,4 cent

Telfort 1000

€ 90,-

9 cent

4%

De nieuwe Telfort tarieven zijn reeds verwerkt in de Tariefvergelijking en Belwijzer.

Reacties (7)

Geplaatst door: Berns ()

Eerst de bonus minuten weg, dan de gratis voicemail weg. 25 cent buiten de bundel. De rekening van de vorige maand komt sinds een half jaar ook een paar dagen later. Bellen met de klantenservice hoeft voor mij ook niet meer. Het gaat niet eens van je bundel af. Ik ben al klant sinds O2, maar ik vermoed volgend jaar toch iets beters te vinden dan de nieuwe Telfort. Je wordt toch soms niet goed van die Telco`s.

Geplaatst door: Wim ()

De tarieven zijn wel erg hoog ik heb al 2 jaar T-Mobile flex simonly 10 betaal 11 cent en als ik meer bel dan 10 euro ga ik naar 10 cent dus als je meer belt ga je naar een goedkoper tarief wat je per maand over houd is onbeperkt gelgig ik ben daar zeer tevreden over het bereik is ook goed, als je bij Telfort niet alles verbruikt blijft het blijft het nog een maand geldig dan ben je je beltegoed kwijt dan is het duur bellen.

Geplaatst door: Titus ()

Het is steeds weer wat anders: voicemail niet gratis, dan wer wel, dan weer niet voor telfort samenbellen, dan weer voor iedereen, nu weer niet.

Die 25 cent buiten de bundel vind ik absurd duur.
Toen ik bij telfort begon was bellen buiten de bundel (naar een vast nr) 20 GULDENcent.

Verder is voor abonnees bellen naar de klantenservice ineens ook niet meer gratis (20ct/min). En met de overgang naar het KPN netwerp heb je die helaas wel nodig, dus buiten je schuld betalen.

Geplaatst door: Reinier ()

Het is alleen goedkoper als je een stabiele beller bent en elke maand evenveel belt en sms`t, want ben je dat niet dan ben je flink duurder uit. Beltegoed blijft maar twee maanden geldig en alles zit in een aparte bundel, waardoor het lastig wordt om alles op te krijgen. Het is alleen maar op papier goedkoper, maar niet in de praktijk.

Geplaatst door: rene ()

Dan kan je toch echt beter terecht bij eumobile van euphony, een aanbieder die om een of andere rare reden niet is opgenomen in de vergelijking.
Eu-Like-It: 4 Euro incl. 40 minuten, daarna 17 cent tot 100 minuten, 14 cent voor 101-200 minuten en elke minuut meer 12 cent.
Eu-Want-It: 16 Euro incl. 160 minuten, daarna 10 cent tot 400 minuten, 8 cent 401-800 minuten en daarna 6 cent.
Bij beide pakketten heb je de opties Eu2Eu: 800 minuten met andere Eumobile klanten voor 8 euro en EuSMS: 800 sms voor 8 Euro.
En dit is niet enkel voor particulieren maar ook voor zakelijke klanten. Zeker op die laatste markt is het absoluut het beste aanbod op de markt maar niet te vinden op bellen.com

Geplaatst door: henk ()

`Verlaging` cosmetisch of feitelijk? Dat heb je m.i. feitelijk zelf in de hand: 1. blijf binnen je bundel 2. zet je voicemail uit.
Wanneer je je aan deze twee punten houdt, ben je met de nieuwe Telfort belbundels toch FEITELIJK goedkoper uit? Al vind ik het buitengewoon slecht dat Telfort gratis voicemail heeft afgeschaft! @ Martijn: het is inderdaad in het algemeen (uitgezonderd bij T-Mobile) erg belangrijk dat je binnen de bundel blijft! Zoals in het nieuwsbericht ook al aangegeven, kun je je juiste belbundel toch laten bepalen met behulp van de Belwijzer?

Geplaatst door: Martijn ()

Met de hogere kosten buiten de bundel en kosten voor bellen van voicemail is de `prijsverlaging` meer cosmetisch dan feitelijk. Zie ook http://www.telecomlog.nl/meer-en-minder-gebruik-bepalen-de-kosten/

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie