Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Telfort met snel en goedkoop ADSL

door Jeanet Woldring 38 reacties

Telfort biedt vanaf vandaag vast internet en bellen aan via het netwerk van moederbedrijf KPN. De voordeelaanbieder van mobiele telefonie  introduceert twee nieuwe producten: internet met de maximaal haalbare snelheid van 20 Mb voor € 19,95 en gratis bellen naar vaste nummers in Nederland voor € 9,95 extra. Hiermee is Telfort ongeveer de helft goedkoper dan Vodafone die sinds kort een soortgelijk product aanbiedt voor een maandprijs van vijftig euro.

Beste marktaanbod
Naar eigen zeggen heeft 'Telfort internet' direct het beste huidige marktaanbod. Hiermee wil de aanbieder zich richten op de prijsbewuste consument die behoefte heeft aan duidelijkheid. Zo blijkt uit recent marktonderzoek van Maurice de Hond dat Nederlanders de internetmarkt ondoorzichtig en complex vinden met misleidende internetaanbiedingen. Reden hiervoor blijkt de grote hoeveelheid internetaanbieders en hun verschillende producten. Hierdoor vindt de consument het onduidelijk welke internetaanbieder de beste prijs/ kwaliteit verhouding biedt. 

Concurrentie
Met die 'grote hoeveelheid internetaanbieders' valt het overigens wel mee. De laatste tijd  slinkt het aantal internetaanbieders zienderogen door alle overnames en fusies. En of dat nou zo gunstig is voor de consument, valt sterk te betwijfelen. De overnamekoorts van KPN begon in 2004 met Freeler, gevolgd door een gedeelte van het klantenbestand van Tiscali. Vorig jaar werd Speedlinq ingelijfd, daarna Demon, Cistron en HCCnet. In mei van dit jaar keurde de NMa de overname van Tiscali goed. Waarschijnlijk zullen de merknamen Tiscali, 12Move en Speedlinq verdwijnen en daarmee ook het scherpgeprijsde prijsvechtersaanbod. Wat er met Orange breedband gebeurt na de overname door T-Mobile, schijnt nog niet geheel duidelijk te zijn.

Misleidende aanbiedingen
"Telfort internet met vaste maandbedragen kent geen misleidende aanbiedingen", zo laat het bedrijf weten. Zonder namen te noemen doelt Telfort daarmee op het feit  dat sommige concurrenten met een laag maandbedrag stunten, maar na een aantal maanden met forse  prijsverhogingen komen. Ongetwijfeld wordt gedoeld op Tele2 voor € 4,95 per maand, maar na 10 maanden -nog binnen de contractsperiode- € 14,95. KPN's eigen dochters Het Net  en Speedlinq werken overigens ook met stuntprijzen, echter niet voor een paar maanden, maar voor het hele eerste jaar. De extra kosten die sommige providers voor de doorbelasting van het vaste lijngebruik rekenen, wordt ook als misleiding betiteld.

Net als Alice duidelijkheid
"Een geheel nieuwe benadering in tegenstelling tot vele internetaanbieders die consumenten aan zich willen binden met inzet van tijdelijke kortingen. Acties en aanbiedingen bevatten regelmatig ondoorzichtige informatie door de kleine lettertjes of de bekende ‘mitsen en maren’. "Telfort internet kiest voor duidelijkheid richting de consument en maakt hiermee een einde aan de ondoorzichtige internetmarkt”, zegt directeur Marco Visser. Geheel nieuw is die benadering niet, want Alice die een paar maanden geleden de wondere wereld van Nederland binnenstapte, profileert zich eveneens met 'een duidelijk aanbod zonder kleine lettertjes'. Beide providers bieden een 'tot' 20 MB verbinding voor € 29,90 per maand, waarbij Alice per maand opzegbaar is.

TOP 5: 20 MB
Met Telfort Internet tot 20 MB voor € 19,95 per maand, gratis modem, geen aansluitkosten en geen doorbelasting van de vaste lijn staat dit internetabonnement op de vierde plaats in de TOP 5. Compuserve, Abel Telecom en Orange staan op plek 1, 2 en 3, maar daar komen de vaste lijnkosten van zo'n tien euro per maand nog wel overheen. Voor wie geen vaste KPN lijn heeft en een zeer snelle verbinding zoekt, is Telfort internet het allervoordeligst! Voor € 9,95 per maand extra kan men zonder starttarief gratis bellen naar vaste nummers in Nederland. Nummerbehoud is mogelijk evenals bellen met je huidige vaste toestel. Voor Telfort internet en Telfort vast bellen geldt een Fair Use Policy.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (38)

Geplaatst door: Cees ()

Nou daar zijn ze sinds deze maand ook van terug gekomen. 4Mb voor 20 euro (kreeg je eerst 20Mb voor) en voor 25 euro 20Mb. Met 6maanden korting waar Telfort in dit artikel zo tegen is. Druk van KPN? Overigens is de 6maanden korting de oude prijs die vorige week nog van toepassing was.

Geplaatst door: joke ()

Mensen ga aub niet met telfort in zee want het is een ramp,ging over van speedlinq naar telfort,maar wilde ook gaan bellen via telfort,na 2 maanden wachten nog geen modem maar had ondertussen geen telefoon meer,ze konden geen modem leveren,ben teneinde raad overgestapt naar een andere provider na 3 maanden zonder telefoon te hebben gezeten,en nu word ik overstelpt met rekeningen omdat ik via hun zou gebeld hebben ra ra hoe kan dat zonder modem,dus ik betaal niet voor een dienst die ze mij niet kunnen bieden,nu een brief van de deurwaarder gekregen.
en nu ga ik maar mijn rechtsbijstand in schakelen en in die brief van de deurwaarder staat notabene als ik niet betaal ze mijn internet gaan afsluiten,terwijl ik een schriftelijke bevestiging van telfort heb dat per 11 mei mijn abonnement bij hun is opgezegt,begrijpt U het,dan begrijp ik het ook groetjes van Joke

Geplaatst door: Frits ()

Dat Telfort 50.000 klanten heeft ligt beslist niet aan hun service, want de beantwoording van de vragen via de helpdesk is meer dan belabberd. Als je geluk hebt krijg je binnen 3 weken een reaktie. Verder is de internetsnelheid vele malen lager dan ze beweren. Ik heb krap 4 MB i.p.v. de toegezegde 20 MB. Ze zijn inderdaad goedkoop, maar goedkoop blijkt maar weer eens duurkoop te zijn. Telfort in mijn ogen een afrader!

Geplaatst door: Chico ()

"Geen KPN aansluiting nodig" gaat niet in alle gevallen op. In mijn nieuwbouwwoning blijken geen vrije aderparen te zijn. Telfort geeft nu aan dat ik bij KPN een aansluiting moet aanvragen (incl. bel-abonnement), waarna ik bij Telfort weer een aanvraag kan indienen voor ADSL. Maar dan heb ik tenminste een jaar KPN, ben ik duurder uit, en ga ik niet ook nog eens via Telfort bellen.
Telfort zegt zelf geen aderparen aan te gaan leggen omdat de kosten te hoog zijn. KPN zegt dat Telfort hier verantwoordelijk voor is, aangezien zij een product "Zonder KPN" aanbieden.

Wie heeft het hier nu bij het rechte eind? (Eigenlijk van de zotte, als je nagaat dat Telfort van KPN is...)

Geplaatst door: michel ()

Hoe zit het met het verhelpen van technische storingen aan de telefoonaansluiting als kpn niet meer mijn provider is?

Geplaatst door: fred ()

Heb net mijn modem ed geinstaleerdt. Was een fluitje van een cent. Werkt perfect en veel sneller als ik gewend was.
Perfect produkt tot nu toe. Ook overstappen ging goed.

Geplaatst door: fred ()

Heb het instalatiepakket al binnen. Maandag 29-10 kan ik overstappen. Ben benieuwd. Tot zo ver is alles goed verlopen.

Geplaatst door: Tel-fortje ()

Telfort rocks met deze `supergoedkope` aanbieding in vergelijking met alle anderen. Ook GEEN kosten voor een vaste lijn of een abonnement hierop....1 bedrag ...zeer duidelijk !

Geplaatst door: Gijs Nobbe ()

Ik was aan het overstappen van Tiscali T6 naar Telfort omdat dat veel sneller is, maar dat is niet meer nodig want Tiscali wordt Telfort. Mijn Tiscali aansluiting wordt automatisch omgezet naar een Telfort aansluiting tot 20 mb/s downloadsnelheid.

Geplaatst door: bacchus ()

Abel telecom is hier niet beschikbaar, Casema zegt dat ze hier nog dit jaar gaan komen. Ik betaal nu 35,95 voor een direct adsl aansluiting dus als casema niet snel hier komt ga ik toch over op telfort scheelt mij 16 euro per maand en ga meteen een stuk in snelheid omhoog.

Geplaatst door: Pim ()

Je hoeft niet echt slim te zijn om te kunnen zien dat er geen enkel voordeel is om voor vodafone te kiezen. (Of je moet veel meer geld willen betalen voor exact hetzelfde).

Geplaatst door: Sander ()

Je kan veel beter naar Vodafone gaan. Bij Vodafone heb je veel meer dingen die je bij Telfort niet hebt.

Opmerking van de redactie op 19-10-2007
S.v.p. geen loze commentaren op elkaars mening: iedereen mag zijn eigen mening hebben.
Geplaatst door: Martijn ()

Erg goede aanbieding van Telfort. Zit nu bij Home, maar twijfelde over te stappen op Vodafone, maar deze aanbieding maakt het mij erg makkelijk! Ik ga voor Telfort.

Geplaatst door: TomTom ()

Kpn/Telfort is de enigste met landelijke dekking. En er is geen andere provider die goedkoper aanbied!

Geplaatst door: Sander ()

Waarom moet iedereen toch kiezen voor de *** Telfort/KPN terwel gewoon genoeg concurrentie is ipv alleen Telfort/KPN.

Geplaatst door: Roel ()

Ben op zoek naar abonnement voor mijn appartement. Heb geen telefoonaansluiting en wil dit ook niet.
Als ik het goed gelezen heb kan ik van de aanbieding van Telfort gebruik maken?? Stomme vraag..maar waar de loopt de verbinding via, als er geen telefoonaansluiting is, tv kabel??
Verder aanbiedingen waar ik naar zou moeten kijken of is dit op dit moment het beste wat er is??

Alvast bedankt

Geplaatst door: Gerrit ()

Een prachtige aanbieding!! Gheel doorzichtig, geen wazige extra`s, geen aanbieding, gewoon de vaste prijs zonder addertjes onder het gras. Bellen en internetten, voor 1 prijs zonder bijkomende kosten. Helemaal geweldig, dit gaat genoeg klanten opleveren!

Geplaatst door: Nor ()

Sander, volgens mij werk jij bij Vodafone! Vodafoon wou mij 10 euri laten betalen om mijn nummer mee te nemen naar een abo van Vodafone, 20mrt verder bij Orange was dit gratis! Dus Vodafone is gewoon duurder in alles.Ik overweeg om over te stappen naar Telfort maar wacht even 1st reacties af. Zit nu bij @home en heb nooit problemen gehad (4 jaar) maar is wel duur.

Geplaatst door: Rien ()

Degenen die n.a.v. voorgaande berichten, Abel in overweging nemen raad ik toch aan om in -forum- te gaan naar -totaalwijzer aanbieders-, dan naar -abel telecom-, en eerst eens te gaan genieten van de momenteel 649 !! "tevredenheidsbetuigingen" over Abel. Denk je er dan nog op in te moeten gaan roep je het kwaad toch écht over jezelf af........
Om overigens terug te komen waar het hier over gaat denk ik dat de Telfort aanbieding zeer interessant is.
Ik weet alleen nog niet hoe ik op een `gepaste wijze` van Tele2 ADSL en KPN basisabonnement af kan komen, want hoe kom ik erachter wanneer ik bijvoorbeeld Tele2 kan opzeggen ?

Geplaatst door: Mark ()

Het nadeel van Abel is dat ze geen landelijke dekking hebben! Telfort wel.

Geplaatst door: Sander ()

Je kan ook kiezen voor ASDL Max van Abel telecom is ook met 20 mb en het is even duur als Telfort internet

Geplaatst door: Valentijn ()

Geachte, Je kan hier niet onderuit, ze zijn met een wetsvoorstel bezig om dit te verbieden. Heb zelf ook het probleem gehad.

Geplaatst door: johan ()

mijn Orange abbo is in aug stilzwijgend verlengd,is het juridisch zo dat ik dan pas per aug 2008 kan overstappen naar Telfort ?
Ik dacht dat je na een jaar contract een opzeg termijn van 1 maand had op elk ogenblik.
Wie weet meer over die opzeg termijnen ?

Geplaatst door: Dave ()

Bij Telfort kan iedereen een aansluiting krijgen...bij Alice niet.

Geplaatst door: Sander ()

Ipv. van Telfort internet kan je ook kiezen voor Alice Comfort.

Geplaatst door: Rob ()

Geen nieuwsgroepen bij Telfort !

Geplaatst door: Dries ()

Ook ik ben Vodafone klant, dus zou ik in eerste instantie ook kiezen voor Vodafone, maar nu ik weet dat Vodafone op het netwerk van Telfort zit en ook de klantenservice via Telfort gaat. Ga ik naar Telfort, alle service is gelijk aan Vodafone, maar ADSL en Telefonie is vele malen goedkoper. Ik ga voor de leverancier!

Geplaatst door: German ()

Persoonlijk zou ik nooit kiezen voor Vodafone omdat ik ze te duur vindt voor particulieren.

Geplaatst door: Sander ()

Ik ben zelf klant bij Vodafone en daarom zou ik zelf kiezen voor vast bellen en internetten van hun. Ik ben zelf niet zo`n liefhebber van KPN/Telfort, en daarom kan je gewoon veel beter kiezen voor Vodafone. Hoe meer mensen er voor kiezen voor Vodafone hoe groter hun marktaandeel wordt.

Geplaatst door: German ()

Wie had dit ooit verwacht. KPN met internet + bellen 10 euro per maand goedkoper dan @Home.

Geplaatst door: Rini ()

Ik vind het super dat als je geen kpn lijn hebt, toch zonder meerkosten telfort kan bestellen.
Dit is na mijn weten de eerste provider die ook in kleine dorpjes en op de buitenwegen dit aanbiedt met deze snelheid.

Geplaatst door: Ferry ()

Uiteraard kan ik me in de woorden van Sander vinden als Vodafone-klant en mag `t marktaandeel van Vodafone nog groter want hoe meer we dan samen op dat ene moment kunnen doen.
Verder kan ik meedelen dat ik gisteren een bevestiging heb gehad van het gerucht rond Telfort / Tiscali maar hierop kan ik zeggen: splits Tiscali dan in 2en: Tiscali Internet naar KPN/Telfort en Tiscali Wholesale (voormalig BabyXL-netwerk) naar Vodafone welke op dit moment dit netwerk al gebruikt voor Vast Internet & Bellen. Dan is de markt eerlijk verdeeld en kan ook Vodafone op dit gebied gaan concurreren. Overigens zit het kantoor van Vodafone Vast in Utrecht, daar waar Tiscali al zit 😉.

Geplaatst door: Ferry ()

Uiteraard kan ik me in de woorden van Sander vinden als Vodafone-klant en mag `t marktaandeel van Vodafone nog groter want hoe meer we dan samen op dat ene moment kunnen doen.
Verder kan ik meedelen dat ik gisteren een bevestiging heb gehad van het gerucht rond Telfort / Tiscali maar hierop kan ik zeggen: splits Tiscali dan in 2en: Tiscali Internet naar KPN/Telfort en Tiscali Wholesale (voormalig BabyXL-netwerk) naar Vodafone welke op dit moment dit netwerk al gebruikt voor Vast Internet & Bellen. Dan is de markt eerlijk verdeeld en kan ook Vodafone op dit gebied gaan concurreren. Overigens zit het kantoor van Vodafone Vast in Utrecht, daar waar Tiscali al zit . 😉

Geplaatst door: Bert ()

Maar Sander, waarom zou je kiezen voor Vodafone? Service en betrouwbaarheid? Ik zeg niet doen, veel te duur t.o.v. Telfort. Daarnaast is het handig om te weten dat Vodafone over netwerk van Telfort gaat!

Geplaatst door: Sander ()

Ik zou zelf nooit kiezen voor Telfort internet omdat het een onderdeel is van KPN. Dan krijgt KPN/Telfort een te grote marktpositie voor internet en dat wil ik gewoon nooit. Zelf zou ik wel kiezen voor Vodafone vast bellen en internet.

Geplaatst door: Dirk Schenk ()

Ik heb net een aanvraag gedaan en dat ging super makkelijk. Alle kosten overzichtelijk op het contract, dat je ook nog eens gemaild krijgt! Ik hoop dat de levering net zo spoedig verloopt, ben absoluut enthousiast!

Geplaatst door: Hans van Waal ()

Ziet er goed uit, ik snap de aanbieding in één keer 🙂. Watr ik ook fijn vind is dat de prijs altijd hetzelfde is, niet zoals alle andere partijen een korting van maar een paar maanden. Ik hoop dat ze mij een mooie aanbieding doen. (ondanks dat ik bij 12Move zit)

Geplaatst door: Hans van Waal ()

Ziet er goed uit, ik snap de aanbieding in één keer . Watr ik ook fijn vind is dat de prijs altijd hetzelfde is, niet zoals alle andere partijen een korting van maar een paar maanden. Ik hoop dat ze mij een mooie aanbieding doen. (ondanks dat ik bij 12Move zit) 🙂

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie