Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Telfort met nieuw internetabonnement

door Jeanet Woldring 13 reacties

Telfort is per 1 december met een nieuw internetabonnement gekomen met een downloadsnelheid van 4 Mb en een uploadsnelheid van 1 Mb voor 19,95 euro. Daarnaast zijn de tarieven voor Telfort internet 20 Mb verhoogd.

Het abonnement met een snelheid van 20 Mbps down/1 Mbps up kost voortaan 24,95 euro in plaats van 19,95 euro. Voor beide geldt een contractduur voor één jaar, een fair use policy en geen extra kosten voor gebruik van de vaste lijn. Bij het snelste abonnement krijgt u een gratis draadloos modem, bij internet 4 Mb een basismodem in bruikleen. Wilt u meerdere PC's aansluiten of gebruik maken van draadloos internet voor de laptop, dan kunt u het beste kiezen voor een draadloos modem. Bij het 4 Mb abonnement betaalt u eenmalig 99 euro voor het draadloos modem. Het basismodem is voor beide abonnementen gratis in bruikleen.

Beide abonnementen zijn te combineren met vast bellen voor 9,95 euro per maand, waardoor u gratis kunt bellen naar vaste nummers in Nederland. 

Telfort komt met een actieaanbieding. Wie nu een nieuw abonnement afsluit, betaalt de eerste zes maanden € 14,95 per maand voor 4 Mb. 20 Mb internet kost in de actieperiode € 19,95 euro per maand.

Meer info en online aanmelden: Telfort internet

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (13)

Geplaatst door: Ploeff ()

Kan iemand mij zeggen of dit "normaal" is of wanprestatie:
Ik ben al lang bij 12move - Tiscali - Telfort en heb bij 12move enkele jaren geleden verschrikkelijk veel problemen gehad: maandenlang slechts 5 % van de beloofde snelheid.
Inmiddels is het Telfort geworden en wildee ik dat maar eens te controleren: wat is de snelheid NU.
Ik heb "super-ADSL" en ik zou dus 4 Mb/s download en 1 Mb/s upload moeten hebben. Ik betaal (geen actie meer) € 19,95 /mnd.
Speedtest.nl geeft: tussen de 524 en 473 kb/s down en vrij constant 210 - 225 kb/s (65,4 - 59,8 kByte/s down en 27,7 - 28,0 kByte/s up) Ik meen dat dat VEEL te weinig is.
Een mailtje naar Telfort geeft tot op heden - zoals verwacht - geen reactie, maar is het bij andere providers beter?
De postcodecheck belooft mij dat bij mij 17 Mb/s beschikbaar is. Dus daar mag men het niet op afschuiven, dacht ik.
Ik wil geen telefonie via Telfort: ik Skype wel als mijn dierbaren in een ver buitenland zitten, en dat kost mij niets extra.
Graag (gefundeerd) advies.

Geplaatst door: oki ()

vanaf juni overgestapt naar telfort ineternet en vast bellen, gedurende meer dan een maand geen verbinding, voor 150 euro gebeld naar de klantenservice, maar er gebeurde niets. Er was wel een adsl lijn, maar telfort wees geen ip adres toe. Toen dit door een monteur werd bevestigd gebeurde er nog niets. Uiteindelijk de rechtsbijstandsverzekering ingeschakeld. Na 1 telefoontje van hun was er een verbinding, de scahdeafhandeling was een ander verhaal, maar na enkele maanden is dit ook goed gekomen. Overigens geen enkel excuus van de zijde van telfort. Nu is de internetverbinding redelijk stabiel, telefonie ligt er echter regelmatig uit of de kwaliteit is slecht. Voor mij is goedkoop een beetje duurkoop geweest. Ik denk dat ik in de nabije toekomst overstap naar een kabelaar, alles onder een dak en de telefoonlijn eruit.

Geplaatst door: simlocked ()

Trap er niet in bij deze bedriegers!!!
heb nu sinds 10 maanden ongeveer een zogenaamd 20Mb abo. toen ik postcode check deed voor mn aanvraag kon ik 17Mb snelheid halen, contact afgesloten blijkt de snelheid maar 7Mb te zijn wanneer ik nu een postcode check doe kan ik 8Mb halen en nu zijn ze ook nog ff flink duurder geworden.
o ja en de kwaliteit van de verbinding is ook waardeloos zeer regelmatig geen verbinding.

Geplaatst door: Simon ()

Bij mij heeft het ook prima gewerkt(zo`n 9 maanden) totdat er een storing in de central kwam. Daar voor heb ik misschien 2-3x een paar uur geen internet gehad.

Na 12x met de klantendienst bebeld te hebben heb ik de volgende mening gevormd.

Het geeft geen voordelen voor telfort om klanten te helpen. Het is namelijk duurder om een monteur naar een centrale te sturen en het probleem op te lossen ipv de klant maar naar de klantendienst te laten bellen a 15 cent per minuut te vangen, ondertussen toch nog 20 euro p maand af te schrijven.

Een keer heb ik ze zo ver gekregen dat er een monteur zou komen, hier had ik een middag vrij voor genomen. Vervolgens kwam de monteur niet opdagen. (vrij apart dat er bij mij een monteur moest komen aangezien er een storing in de central is volgens de klantenservice).

Na een week en 4x bellen heb ik nog niet een nieuwe afspraak kunnen maken. Nu ga ik maar overstappen naar xs4all.

Geplaatst door: Simon ()

ik kan iedereen telfort sterk afraden.

Ze staan al maanden op nummer 1 bij radar.

Persoonlijke ervaring:

Zelf heb ik ook al 5 weken geen internet.

Opeens was de adsl verbinding weg. Na een week was het duidelijk geworden dat ze een fout hadden gemaakt bij het aansluiten van een nieuwe klant

Je beld naar de klantenservice, daar word je slecht behandeld en kunnen ze niets voor je doen. `s ochtens heb je wel snel iemand te pakken. `s middags kan je tot een half uur wachten.

Ze sturen ongevraagd een nieuwe modem op, de oude moet je terug sturen anders krijg je kosten. (ik had al 2 modems getest zelf).

De klantendienst beloofd je van alles, zeer binnenkort gaan ze er mee bezig.

In de 5 weken dat ik zonder internet zit en de storing 100% duidelijk is heb ik zo`n 12x met de klantendienst gebeld.

Tijdens de gesprekken is me het een en ander duidelijk geworden.

Ze maken een ticket aan pas als de ticket 28 dagen oud is gaan ze een beetje moeite doen. Ze kunnen je wel terug bellen maar zeggen dat ze dat niet mogen/ kunnen.t zelfde geld voor een afspraak maken met een monteur. Ze kunnen alleen een melding doen in een programma waar binnen 28 dagen wat mee gedaan gaat worden.

Het is duidelijk dat er een storing is in de centrale maar deze willen ze gewoon niet fixen.

Geplaatst door: Egbert ()

Ik heb meer als een jaar internet en bellen van Telfort .Tot nu toe bevalt goed slechts eenmaal een storing op telefoonlijn.
Zie nu dat ze voor 20 mb 24,95 rekenen, gaan dit de bestaande klanten nu ook betalen en krijgen die ook een draadloos modem? Wie kan mij daar antwoord op geven want ik zit eigenlijk niet te wachten op een tariefverhoging en een draadloos modem omdat ik deze al heb?

Geplaatst door: inakreb ()

Na 2 dagen storing bij telfort kan ik mijn reactie plaatsen.

Ik had de storingen ingecalculeerd. 19,95 voor 20 mb was het goedkoopste op het kpn-netwerk en dan neem ik die storingen voor lief.
BBned (waaronder Alice.nl) zijn meer storinggevoelig dan KPN.

Wel vreemd van de 4 mb, terwijl KPN aangekondigd had dat ze de standaard ADLS aansluiting 8 mb gingen leveren.

Hieruit concludeer ik dat er defintief vaarwel is gezegd aan ADSL. Glasvezel it is voor KPN. Ze mogen wel haast maken, aangezien de kabelaars als op standaard 10 MB zitten.

Geplaatst door: Karel Friedland ()

Mijn advies:

Neem GEEN Telfort abonnement en u voorkomt een hoop ergernis.

Geplaatst door: Jeroen ()

Valt me ook op dat de prijzen nu gelijk getrokken worden aan die van Hetnet. Hetnet Snel Surfen is nu al in snelheid verhoogd naar 8 Mbit (wordt misschien straks tot 20 Mbit?) voor €24,95 en incl. bellen €34,95. Ik heb zo`n vermoeden dat Instap Surfen binnenkort naar 4 Mbit gaat, en daarna uiteindelijk onder de hoed van Telfort wordt geschoven.

Geplaatst door: frank ()

ik heb nu 2 maand telfort en alles werkt zo als ik het mag verwachten

ik betaal voor 20 mb 19,95 maar moest voor het draadloosmodem 70 euro betalen
dat wil zeggen dat ze eigenlijk goedkoper zijn geworden

oude situatie
19,95 pm + 70 euro voor het modem is jaarlijks 309,40

nieuwe situatie
6 keer 19,95 en 6 keer 24,95 draadloos modem gratis is jaarlijks 269,40

das toch 40 euro goedkoper had ik nu maar 2 maanden gewacht

als je alles voor de tijd weet

Geplaatst door: van setten ()

Bezit nu 10 maand internet + bellen van telfort ik heb een maal storing gehad dit was binnen 2uur opgelost.
bij de 19,95 komt alleen bel kosten buitenland en mobiel bellen bij verder niets.ben zeer tevreden en je krijgt ook 20 mb.

Geplaatst door: Reinier ()

Zo goedkoop is Telfort niet. Ze splitsen de kosten waardoor het lijkt of ze goedkoop zijn, maar je eindkosten zijn hoger. Verder laten ze eerst maar zorgen dat ze een verbinding geven en niet eeuwig storing hebben. De verbindingen van telefoon en internet ligt er regelmatig uit en dan moet je een kostbare klantenservice bellen. Lekker goedkoop. Ze staan al heel lang nummer 1 bij Kassa en Radar.

Geplaatst door: Hennie ()

Ik heb overwogen om internet van 19.95 euro bij Telfort af te nemen, nu er echter een prijsverhoging tot 24.95 euro is gekomen zie ik er maar liever vanaf.
Uiteraard hoef ik geen "langzaam" internet voor 19.95 euro en laat me zeker door de tijdelijke kortingen niet misleiden. In plaats van dat alles goedkoper wordt in deze dure tijden krijg je door Telfort ook nog eens een oor aangenaaid. Dank U !

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie