Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Telfort met mobieltje voor doven

  Telfort heeft een mobieltje voor doven en slechthorenden uitgebracht. Door een klein apparaat met een toetsenbord en beelscherm aan het mobieltje te koppelen, kan er snel gecommuniceerd worden. De vinding, The Buddy genaamd, draait volledig op tekstberichten.

Met The Buddy kunnen gebruikers snel berichten uitwisselen met mensen die hetzelfde apparaat hebben. Daarnaast kan The buddy communiceren met de vaste teksttelefoon, waarover de meeste doven en slechthorenden nu al beschikken. Het systeem lijkt op een mobiele variant van chatten, alleen werkt het nog directer. Degene die wordt gebeld, ziet de woorden letter voor letter binnenkomen en kan direct reageren.

Vooralsnog is The Buddy alleen te koppelen aan één type mobiele telefoon. Telfort claimt daarmee een unieke vinding op de markt te brengen. T-Mobile en Vodafone kunnen doven een heel eind op weg helpen met de Blackberry, waarmee klanten kunnen mailen via internet.

Nederland kent ongeveer 80.000 mensen die geen gebruik kunnen maken van een gewone telefoon, omdat ze een slecht gehoor hebben.

Wie een Telfort 200 abonnement voor 2 jaar neemt, krijgt The Buddy in combinatie met de Sagem My-X1w gratis en betaalt ook geen aansluitkosten. De abonnementskosten zijn €25 per maand en de gesprekstarieven bij dit abonnement kunt  u terugvinden in de tariefvergelijking op Bellen.com.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie