Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Telfort mede door Belwijzer fors gegroeid

door Jeanet Woldring

Telfort is het afgelopen jaar fors gegroeid. In totaal kwamen er 703.000 nieuwe klanten bij, een stijging van 41 procent.  Dit liet de derde mobiele aanbieder vorige week weten. Vandaag meldt het FD dat Telfort mogelijk voor de derde keer binnen drie jaar verkocht wordt. De vraagprijs zou 1,2 miljard euro bedragen.

De klantengroei werd met name veroorzaakt door de spaaractie met de Postbank. Maar ook kwamen er veel nieuwe klanten binnen via de onafhankelijke Belwijzer van Bellen.com, die sinds afgelopen jaar ook op de website van Telfort beschikbaar is. Met deze Belwijzer zien de klanten bij welke operator zij het voordeligst uit zijn.   

De omzet per klant is iets gedaald en bedraagt gemiddeld € 24. Dit komt onder meer door de verlaging van sms-tarieven. Telfort speelde vorig jaar zomer een belangrijke rol in de verlaging van sms-tarieven in de markt voor de mobiele beller.

Naast haar eigen merk heeft Telfort de zogeheten 'wholesale markt' verder op de kaart gezet. Zo bieden onder meer Albert Heijn, MEC Solutions, Tele 2, Versatel, Lebara Mobile en qick mobiele telefonie van Telfort aan. Onlangs besloot ook EasyMobile met Telfort in zee te gaan.

Volgens directeur Ton aan de Stegge is Telfort in snel tempo bezig met de uitrol van mobiel breedband. Binnen enkele maanden zal er een landelijke dekking zijn via EDGE*. Deze techniek biedt in de praktijk vergelijkbare diensten en snelheden als het huidige UMTS*. Ook is het bedrijf begonnen met de bouw van het platform voor de nieuwste generatie UMTS, namelijk het ultrasnelle HSDPA*. Telfort wil op termijn deze twee technieken aanvullend inzetten, waardoor een klant nergens meer terugvalt op GPRS* en kan rekenen op hoge en stabiele snelheden.

* Zie FAQ rubriek GSM - woordenlijst  voor uitleg termen

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie