Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Telfort maakt prepaidjungle transparant

door Jeanet Woldring 7 reacties

Met ingang van 20 juli gaan we het anders doen. Prepaidklanten kunnen dan kiezen tussen Telfort Prepaid Standaard en Telfort Prepaid 40% Extra. Alle andere verouderde tariefplannen verdwijnen.  Dat schreef  marketingdirecteur Sander Gielen onlangs op Telfort's serviceblog.

Prepaidjungle
'Meer dan 20 verschillende prijzen hanteerden we voor Telfort Prepaid. Met of zonder korting, met of zonder betaalde voicemail, verschillende kortingsacties en -termijnen, piek- en daltarieven. Alle combinaties waren mogelijk. Het ultieme bewijs van de niet transparante telecommarkt, ontstaan in de loop van de tijd', zo omschrijft Sander Gielen de prepaidjungle van Telfort.

Eén tarief
In het kort komen de wijzigingen er op neer dat er één bel- en sms-tarief gaat gelden en dat men bij elke opwaardering 40% extra beltegoed krijgt, dat 2 weken houdbaar is. Met dit extra beltegoed wil de provider trouwe bellers belonen. Alle prepaidklanten die het standaardtarief betalen, kunnen gratis overstappen naar Prepaid 40% Extra. Een andere wijziging is dat de houdbaarheid van het beltegoed teruggebracht wordt van 12 naar 6 maanden.

Voor- en nadelen
Elk voordeel heeft zijn nadeel. Zo ook deze aanpak van de prepaidjungle. Het voordeel is dat de beller door de bomen het telecombos weer ziet. Of het voordeel ook in z'n portemonnee te merken is, valt te bezien. Alleen door de oude en nieuwe tariefplannen goed met elkaar te vergelijken, kom je erachter. Bellen.com zet de verschillen op een rijtje: 

Telfort Prepaid vanaf 20 juli '09 Telfort Prepaid tot 20 juli '09
één tarief: bellen 35 cent p/min; sms 8 c.  standaardtarief:35 c./sms 8 c.
piek/dal tarief:45/20 c./sms 8 c.
bij elke opwaardering 40% extra beltegoed. bonus-sms: 1 gratis bonus-sms bij elke euro beltegoed
€ 5 bonusbeltegoed  € 5,- starttegoed en € 10 bonusbeltegoed
Beltegoed onbeperkt houdbaar mits er elke 6 mnd wordt opgewaardeerd Beltegoed onbeperkt houdbaar mits er elke 12 mnd wordt opgewaardeerd

TOP 5 goedkoopste prepaid en postpaid
Wie de huidige Telfort prepaidtariefplannen vergelijkt op Bellen.com, ziet dat deze niet voorkomen in de Top 5 ranglijst, gesorteerd op gemiddelde minuutkosten. Prepaid piek & dal staat op de 17e plek en Prepaid standaard op de 24e. Het mag duidelijk zijn dat  20 juli evenmin een 'TOP 5 prepaidpositie' is weggelegd voor Telfort! Dit in tegenstelling tot hun mobiele abonnementen, die momenteel het laagste minuuttarief van Nederland hebben. In de TOP 5 Abonnementen zien we Telfort 300, 200, 100 en 150 op plek 1, 2, 4 en 5. Alleen Hi Online 35 (nieuw) staat er eenzaam tussenin.

Telfort geeft aan dat de huidige prepaidklanten tijdig worden geïnformeerd over de wijzigingen. 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (7)

Geplaatst door: John ()

Lectori Salutem !

Beste mensen, pik het niet langer en geef Telfort de zak ! Laat U niet langer debiliseren door een onbeschofte klantenservice, waar U bovendien nog fors voor betaalt en betaal niet 2x zoveel als nodig is.
Ga naar de Aldi, koop daar een AldiTalk-kaart voor 10 euro en steek hem in Uw telefoon. Voor zover ik begrepen heb hoeft U niet eens Uw naam- en adresgegevens door te geven en kunt U er dus direct mee bellen voor 16 cent p/m en binnen de AldiTalk community zelfs voor 6 cent. Géén starttarief ! Ook volgens de huidige tariefvergelijking van Ben één van de minst dure providers. Verwacht voor dit tarief ook geen extreme vorm van klantenservice, maar daar is de prijs dan ook naar. Knip dus Uw (lege)Telfort prepaidsim in 2 stukken en spoel hem door het toilet...., want dáár hoort hij met déze klantenservice van Telfort en déze tarieven.

Geplaatst door: Pieter ()

Mensen let op; de gratis voicemail voor prepaid is ook afgeschaft hiermee...

Geplaatst door: Iwan ()

Telfort is sinds de overname door KPN een gigantisch lachtertje geworden, de naam is ten grabbel gegooid met diensten als internet bellen (voor zover dat al werkt). Het enige wat is vooruitgegaan is de dekking. Maar dan nog hebben KPN bellers voorrang, terwijl de tarieven elkaar weinig tot niets meer ontlopen.

Zoals iemand al aangaf, opnieuw veilen die frequenties, de concurrentie is er namelijk niet meer in telecomland.

Geplaatst door: Peter ()

Het énige wat essentieel is voor de directeur van Telfort:

-winstmaximalisatie (boosting revenues) en daardoor:
-hogere jaarlijkse toelage (push-up his bonus).

Dat de voorwaarden voor prepaid-bellers, onder het motto van - transparantie - onder uit gehaald worden is in dezen van secundair belang.Mensen stop ermee...., 0.35 € p/m ( 0.77 gulden) is niet meer van deze tijd en kijk in de lijstjes van bellen.com naar een reëeler alternatief.

Wat Telfort en KPN betreft hoop ik dat : zij die het onderste uit de kan willen het lid op de neus zullen krijgen......

De graaicultuur van de grote bankdirecteuren is er niks bij.....

Geplaatst door: bas ()

Erg jammer, Telfort deed nog wel eens wat extra`s voor haar klanten toen ze nog zelfstandig waren zoals gratis sms-en. Nu wordt het opnieuw duurder want ik bel voornamelijk `s avonds.

Geplaatst door: Roland ()

Ik ben van mening dat de voormalige netwerken Telfort en Orange de daarvan vrij gekomen frequenties opnieuw geveild dienen te worden.

Het netwerk van Telfort is volledig uitgeschakeld, de bellers van Telfort bellen op het KPN netwerk.

Het netwerk van Orange is volledig uitgeschakeld of in sommige gevallen is de het netwerk samengevoegd. De netwerkcode de netwerk code 204-20 (is van Orange) gewijzigd in de code 204-16. De code 204 staat voor Nederland.

Geplaatst door: Jan ()

Hier word ik nou niet direct vrolijk van..., in plaats van van 10 euro per jaar dient men nu 20 euro per jaar te besteden tegen een exorbitante tariefstelling. Advies aan Telfort prepaidbellers, bel Uw kaart zo snel mogelijk leeg en maak een keuze uit de prepaid top 5 van Ben ! Als dit zo doorgaat is Telfort nog duurder dan KPN zélf !

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie