Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Televisiekijken en bellen via internet fors toegenomen

door Anniek Kruijer

a3cce4b7-9657-4755-a83e-3b5fca438e72-0.pngTelevisiekijken en bellen via internet is in de afgelopen jaren fors toegenomen. Meer dan de helft van de Nederlanders kijkt en belt inmiddels via internet. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Vooral jongeren bellen via internet

In 2012 belde minder dan een kwart van de Nederlanders via internet. In 2018 is dat al meer dan de helft. Jongeren doen dat ruim 3x zo vaak als 75-plussers. Volgens het CBS bellen hoogopgeleiden vaker via internet dan laagopgeleiden. Tussen mannen en vrouwen zit geen verschil. Bellen via internet kan bijvoorbeeld met diensten als WhatsApp, Skype of FaceTime.

Televisiekijken via internet fors toegenomen

Ook televisiekijken via internet heeft een grote vlucht genomen. Inmiddels kijkt meer dan de helft van de Nederlanders via internet. Dat is het populairst bij mensen onder de 45 jaar. Van de 75-plussers kijkt 22 procent televisie via internet. 

Ook meer sociale media gebruikers 

Er zijn ook steeds meer mensen actief op sociale media. In 2018 geldt dit voor 85 procent van de Nederlanders. Vooral diensten als WhatsApp wordt door meer mensen gebruikt. 

tv-kijken-en-bellen-via-internet-2018-cbs.PNG

Video’s via YouTube populair

Bijna drie kwart van de mensen kijkt video’s of filmpjes via een video sharing service als YouTube. Onder jongeren is dat zelfs 9 op de 10. Iets meer dan de helft kijkt on demand films en series. Van de 12-tot 25-jarigen luistert meer dan drie kwart via een streamingservice naar muziek.

Bijna iedereen op internet

Van alle Nederlanders van 12 jaar en ouder heeft 96 procent toegang tot internet. De online verbinding wordt het meest gebruikt om te e-mailen.

Lees meer: Bellen via het internet (VoIP)

Anniek Kruijer

Content marketeer
Anniek Kruijer
Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Reageren

Navigatie