Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Telegraaf: Chaos bij Internet+Bellen

door Jeanet Woldring

De servicedesk waar tienduizenden woedende en gefrustreerde klanten van KPN Internet Plus Bellen heen bellen, is één grote chaos. Personeel dat op zijn computer spelletjes speelt, privé-mail van klanten leest, klagers bewust extra lang telefonisch ’in de wacht’ zet om zo meer geld met de betaalnummers binnen te halen en klanten van het kastje naar de muur stuurt. Dat zegt een klokkenluider tegenover De Telegraaf.

Het bericht heeft tot nu toe ruim 700 reacties opgeleverd! Volgens de krant ontkent KPN de wantoestanden in alle toonaarden. Er zijn in het verleden dingen fout gegaan, maar dat gebeurt niet meer aldus het telecombedrijf. 

De klokkenluider, die niet met z'n naam in de krant wil, vindt het diep triest hoe KPN klanten behandelt als zij met een klacht aan de lijn komen over InternetPlusBellen. Hij stelt dat medewerkers van KPN's service-afdelingen in Enschede en Amersfoort klanten om diverse redenen heel lang in de wacht laten staan. Niet alleen omdat het zo druk is, maar ook omdat servicemedewerkers met wat anders dan hun eigenlijke werk bezig zijn, zoals 'spelletjes spelen op hun computer of het lezen van privé-mail van klanten'. 

Ook worden naar zijn zeggen klagers bewust extra lang telefonisch ’in de wacht’ gezet om zo meer geld met de betaalnummers binnen te halen. Wat de KPN-insider waarschijnlijk niet weet, is dat het tarief voor het bellen naar de helpdesk begin deze week verlaagd is van 10 cent per minuut naar 1 cent per minuut.

Daarnaast komt KPN nieuwe klanten tegemoet met een gratis installatie. Na ontvangst van het Doe-Het-Zelf pakket kan gebeld worden om een afspraak te maken met een deskundige KPN-monteur. Nadat InternetPlusBellen succesvol geïnstalleerd is, kunnen de monteurkosten van € 49,95 teruggevraagd worden middels een waardecoupon.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie