Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Telefoonnummers krijgen naam

Wie op naam, in plaats van op telefoonnummer 'opvraagbaar' wil worden, kan zich vanaf nu gratis registreren bij Wixi. Met de nieuwe dienst Wixi 1894 kunnen bellers door het inspreken van een trefwoord Nederlandse bedrijven en particulieren bereiken. Deze dienst is aanvullend op de nummerinformatiedienst van Wixi 1890 met telefonisten.

Bellers naar 1894 spreken een trefwoord in en worden automatisch doorverbonden met het juiste bedrijf of de juiste persoon. Voor de dienst, die gebruik maakt van spraakcomputers, wordt twintig cent per minuut gevraagd.   Met dit tarief  benadert Wixi 1894 het tarief van bellen naar een mobiel nummer en is daarmee aanmerkelijk goedkoper dan Wixi 1890 voor het opvragen van telefoonnummers en doorverbinden door telefonisten. Wie 1890 belt, betaalt namelijk €1,30  per gesprek. 

Vanaf deze week kunnen bedrijven en particulieren zich aanmelden om trefwoorden te registreren. Het trefwoord is de naam die de Wixi gebruiker zelf bedenkt voor zijn telefoonnummer. Wixi 1894 verbindt door na het inspreken van het trefwoord. Registratie van een trefwoord is gratis, maar dan krijgt de beller wel een korte reclameboodschap te horen. Bovendien hoort deze dat het een gratis geregistreerd trefwoord betreft. Registratie zonder reclame kan ook met 'trefwoordPRO' voor € 9,90 per jaar. Voor organisaties met meerdere vestigingen verspreid over Nederland is er nog Wixi SuperTrefwoord voor € 29,90, waarbij aan de beller gevraagd wordt een woonplaats te noemen. Vervolgens wordt de beller naar de betreffende vestiging doorverbonden. 

Er kunnen geen twee Wixi trefwoorden bestaan waarvan de uitspraak hetzelfde klinkt. Wie als eerste het Wixi trefwoord registreert heeft het. Bijvoorbeeld het Wixi trefwoord Jansen. Dan zijn trefwoorden die hetzelfde klinken zoals Janssen en Jansens of Jansensz niet meer mogelijk. Uit een door ons gedane check blijkt dat deze naam nog vrij is, net als vele andere algemeen voorkomende namen. Wie een korte voornaam wil registreren -zoals Jan of Els- , heeft pech. Zijn of haar naam komt een letter tekort!  

Wixi is een nieuwe nummerinformatiedienst die kon ontstaan omdat het Ministerie van Economische Zaken vorig jaar heeft besloten alle 118- en of 0900-8008-informatiediensten te vervangen door een nieuwe reeks, de nummers 1800 t/m 1899. Sinds 1 april  kan de consument daardoor kiezen uit meerdere inlichtingennummers die bestaan uit vier cijfers en beginnen met 18 voor het opvragen van telefoonnummers. Zo is Wixi bereikbaar met de telefoonnummers 1890 en 1894 en KPN onder 1888. 

De nummerinformatie die Wixi gebruikt is afkomstig uit databases als de Telefoongids. Hoewel deze informatie ook via internet is te raadplegen, wordt dit niet als een grote bedreiging gezien. Uit onderzoek is gebleken dat het merendeel van de vroegere 118-bellers toch wel de telefoon pakt om nummerinformatie op te vragen.

Meer informatie: Nummerinformatiediensten, de opvolgers van 118 
Zie ook: FAQ: Wat zijn informatienummers?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie