Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Telefooncellen KPN accepteren weer muntgeld

Mensen kunnen weer met muntgeld bellen in de openbare telefooncellen van KPN. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

De toestellen in de openbare telefooncellen zijn nu zo’n tien jaar oud en vooral op plekken waar ze intensief worden gebruikt, treedt slijtage op. Behalve het vervangen van kaarttelefoons door een nieuwe type kaarttelefoons, plaatst KPN met name op plekken waar veel wordt gebeld ook gecombineerde toestellen.

Dit zijn toestellen die behalve de telefoonkaart en chipknip ook euromuntjes accepteren. KPN komt hiermee tegemoet aan de behoefte van bellers die aangeven dat zij graag meer telefoontoestellen willen die ook euromuntjes accepteren.

Het gaat daarbij om plaatsen waar bijvoorbeeld veel toeristen komen zoals Schiphol, de grote NS-stations, waar Telfort al jaren munttelefoons heeft, en andere trekpleisters.

,,Veel toeristen kopen geen telefoonkaart. Maar ook in wijken waar veel allochtonen bellen, is er behoefte aan het bellen met muntjes,’’ volgens KPN. Ook bij asielzoekerscentra zijn veel mensen die de voorkeur geven aan het bellen met muntjes.

De munttelefoons werden ongeveer tien jaar geleden van openbare locaties verwijderd omdat die vaak werden gekraakt. Volgens de woordvoerder zijn de nieuwe telefoons sterker en beter beveiligd. Het gaat in totaal om 2200 combitoestellen.

Gepubliceerd: maandag 31 oktober 2005

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie