Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Telecommonitor: Nederlander gebruikt gemiddeld 3GB data per maand

door Margot Meendering Leestijd: 2 minuten

Nederlanders gebruikten per maand gemiddeld 3GB data. Dat blijkt uit de Telecommonitor van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) over het eerste halfjaar van 2019. 

Datastijging

In vergelijking met de eerste helft van 2018 is het datagebruik met 18% gestegen. Vooral in het tweede kwartaal van 2019 is een snelle stijging te zien. In onderstaande tabel kun je de stijging zien in de lichtpaarse balk. Ook op Bellen.com zien we een stijging in de vraag naar mobiel internet. Uit gegevens van de Belwijzer en RekeningScan blijkt dat onze bezoekers gemiddeld 4GB data per maand gebruikten.

Groei van het gebruik van 4G
Bron: Telecommonitor 2019

Combinatiepakketten

Pakketten waarin een vast- en mobiel abonnement worden gecombineerd zijn nog steeds bezig met een opmars. In een zogenoemd Quad Play pakket worden vaste telefonie, televisie, internet en een mobiel abonnement gecombineerd. In het laatste kwartaal van 2018 waren er 2,48 miljoen mensen die hun vaste en mobiele abonnement combineren. In het tweede kwartaal van 2019 is dit gestegen naar 2,57 miljoen aansluitingen. Het aantal Triple Play aansluitingen, waar geen mobiel abonnement bij in zit, daalt al sinds begin 2018. Daarnaast is er een stijging te zien in het aantal aansluitingen met internet voor thuis en een mobiel abonnement.

vast-mobiel.png
Bron: Telecommonitor 2019

Belminuten en sms'jes

Het aantal verstuurde sms berichten is in het tweede kwartaal van 2019 gestegen tot 806 miljoen. Het aantal gebruikte belminuten schommelt al sinds begin 2018 tussen de 7,5 en 8 miljard.

verstuurdeminutensms.png
Bron: Telecommonitor 2019

Ben je zelf op zoek naar een nieuw telefoonabonnement? Onze Belwijzer helpt je om de goedkoopste optie te vinden!

Geactualiseerd: vrijdag 27 december 2019

Margot Meendering
Margot Meendering Online content marketeer

Margot was tot juni 2022 werkzaam als Online productspecialist Telecom bij Internetten.nl. Door het verwerken van de producten en diensten in onze vergelijkingen is Margot snel telecom expert geworden. Daarnaast heeft ze ervaring opgedaan in het ondersteunen van onze klanten via de klantenservice. Ze weet hierdoor veel van vaste en mobiele telecom zaken. Vandaar dat je haar naam nog kunt tegenkomen bij telecom gerelateerde artikelen en nieuwsberichten.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.